This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_554.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна - Звернення до голів областей

Звернення до голів областей



Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна» звернувся до голів Вінницької, Донецької, Київської, Луганської, Полтавської, Харківської та Херсонської областей з проханням розглянути можливість створення  в регіоні установи для жертв насильства в сім’ї.

Адже, найбільшою проблемою в наданні допомоги постраждалим від насильства є відсутність розгалуженої мережі спеціалізованих установ для жертв насильства в сім'ї. Нажаль, в перелічених областях такий заклад відсутній, що унеможливлює забезпечення найголовнішого принципу в роботі з постраждалою особою – її безпеку.
На Національну «гарячу» лінію з питань попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації, яка працює на базі Центру «Ла Страда-Україна», протягом І півріччя 2015 року надійшло 3603 дзвінків щодо домашнього насильства від мешканців зазначених областей.

Відповідно до чинного законодавства, заклад для жертв насильства в сім'ї має утворюватися місцевим органом  виконавчої влади або органом місцевого самоврядування і надавати соціальні послуги постраждалим від насильства в сім’ї.
Ми вважаємо, що це питання потребує невідкладних кроків до вирішення!

З текстами листів можна ознайомитись за посиланнями:

Вінницька область

Донецька область

Київська область

Полтавська область

Луганська область

Харківська область

Херсонська область

 


Назад