This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_545.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Пройшов Всеукраїнський круглий стіл з розробки механізму впровадження медіації в навчальних закладах!



17 серпня в місті Києві було проведено Всеукраїнський круглий стіл, організаторами якого спільно виступили центр «Ла Страда-Україна», Міністерство  освіти і науки України та Український науково-методичним центр практичної психології та соціальної роботи НАПНУ.  На зустрічі були присутні Президентка Центру «Ла Страда-Україна», проф. Катерина Левченко, віце-президентки Ольга Калашник та Людмила Ковальчук, координаторка проекту Катерина Черепаха та директор Департаменту профілактики, освіти та медіації Центру «Ла Страда-Україна» Вероніка Андрєєнкова.

Учасників привітав директор  Українського НМЦ  практичної психології та соціальної роботи, проф. Віталій Панок,  наукові співробітники Центру Юрій Луценко та Надія Лунченко.

Захід відвідала пані Франческа Стідстон - представниця Міністерства з питань міжнародного розвитку Посольства Великої Британії в Україні. Вона відмітила значення медіації як засобу вирішення конфліктів, в громадах, які постраждали від конфлікту, особливо серед жінок та дівчат -  внутрішньо переміщених осіб.

Важливими стали доповіді завідувачів обласних Центрів практичної психології та соціальної роботи, координаторок шкільних Служб порозуміння та неурядових організацій з різних регіонів, в яких вже успішно застосовуються методи медіації для вирішення конфліктів.  Вони відмітили тенденцію до зростання рівня агресії та конфліктів в навчальних закладах та представили кращі практики впровадження  шкільної медіації.

Під час круглого столу обговорили механізм  впровадження медіації в навчальних закладах та створено робочу групу для подальшої його реалізації.

За результатами обговорення будуть підготовлені та надруковані матеріали круглого столу.

 

Круглий стіл відбувся в рамках проекту «Розбудова миру, профілактика і розв’язання конфлікту з використанням медіації в групах та громадах, які постраждали від конфлікту, особливо серед жінок та дівчат ВПО» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.


Назад