This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_360.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

В Україні з'явиться перший музей про жінок! Проте потрібна підтримка



Українські жіночі організації та активісти жіночого руху долучилися до акції "Жінки підтримують жінок" та фінансово допомогли Ґендерному музеєві, що у Харкові. Ця організація і готується відкрити беспрецедентну експозицію, присвячену історії українського жіноцтва. Серед тих, хто активно допомагав музею, - Український жіночий фонд і давній партнер організації Центр "Ла Страда-Україна". 

Музей історії жіноцтва, або Ґендерний Музей, став першим віртуальним музеєм про жінок на території Східної Європи, він був представлений на двох Міжнародних Конгресах жіночих музеїв та отримав високу оцінку світових експертів в даній галузі. Музей налічує сотні експонатів та десятки експозицій про життя українок і про те, який внесок вони зробили у розвиток українського суспільства.

Тепер з'явилася унікальна можливість перетворити віртуальний музей на справжній музей з експозиціями, які можна побачити власними очима і до яких можна торкнутися. До того ж це буде перший в Україні Музей про жінок!

Єдина перепона на шляху до цього - необхідний ремонт приміщення, де буде знаходитись музей, вартістю 60 тис. грн. На даний момент завдяки 80 особам та організаціям зібрано 16 500 грн. Так як необхідну суму ще не досягнуто, збір коштів триває.

Запрошуємо тих, хто хотів приєднатися до акції, але ще не встиг та тих, хто щойно дізнався про цю активність, підтримати Ґендерний Музей та проявити свою солідарність жіночому та ґендерному руху! Прізвища всіх активістів та активісток, які допомогли Музею, будуть розміщені на Дошці пошани в приміщенні Музею, на його сайті та на сайті Українського Жіночого Фонду.

Більш детальна інформація про акцію та реквізити для переказу коштів - за посиланням.


Назад