This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_346.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Роботу Національних «гарячих ліній» тепер оптимізуватимуть завдяки Консультативній Раді з експертів



 

       Завтра, 10 січня 2013 року, вперше збереться новостворена Консультативна Рада експертів, яка консультуватиме Центр «Ла Страда-Україна» для покращення роботи «гарячих ліній», які працюють в організації – Національної дитячої «гарячої лінії» та Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

      Для врахування досвіду експертів у сфері захисту прав дітей та дотримання найвищих стандартів у функціонуванні єдиної в Україні Національної дитячої «гарячої лінії» Центр «Ла Страда-Україна» ініціював створення спеціальної Консультативної ради – колегіального дорадчого органу, який діє на громадських засадах з метою надання експертної та консультаційної підтримки роботи «гарячих ліній». 

      До складу Ради вже увійшли представники Міністерства соціальної політики України, МВС, офісів Уповноваженого ВР України з прав людини та Уповноваженого Президента України з прав дитини, ЮНІСЕФ, профільних громадських організацій. Список членів на разі не остаточний, планується приєднання фахівців з інших, дотичних до захисту прав дітей, структур.

      Рекомендації Консультативної Ради матеріалізовуватимуться у рішення для вдосконалення діяльності Національної дитячої «гарячої лінії» та Національної «гарячої лінії» із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації. Члени Ради консультуватимуть фахівців «Ла Страда-Україна» про нові тенденції та законодавчі зміни, допомагатимуть у формуванні механізму перенаправлення абонентів «гарячих ліній», які потребують різних видів допомоги до державних та недержавних інституцій, сприятимуть в інформуванні громадськості про роботу ліній.

     На першому засіданні Консультативної Ради її члени погодять усі документи, які надалі регламентуватимуть роботу  цього дорадчого органу та обговорять подальшу співпрацю.

      Як повідомляли раніше, з 2 січня 2013 року Центр «Ла Страда-Україна» відкрив Національну дитячу «гарячу лінію» за номером 0 800 500 225 та переформатував другу лінію 0 800 500 335 / 386, яка тепер має назву Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації і, відповідно, більш широкий спектр надання консультацій. 

 


Назад