This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_324.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

За версією Всесвітнього економічного форуму, Україна опинилася на 64 місці за рівнем рівноправності статей



Сьогодні, 24 жовтня 2012, Всесвітній економічний форум представив доповідь під назвою The Global Gender Gap Report, для підготовки якої експерти дослідили стан справ з гендерною рівністю у 135 країнах світу. Україна розмістилася посередині цього рейтингу.

Індекс рівноправності статей розраховується шляхом порівняння можливостей чоловіків і жінок у чотирьох сферах: політиці, працевлаштуванні і побудові кар'єри, освіті та охороні здоров'я.

При цьому автори цього дослідження зазначають, що при складанні доповіді враховували не кращі умови життя для жінок, а різницю в можливостях представників обох статей.

У результаті перше місце в рейтингу посіла Ісландія, яка раніше неодноразово очолювала рейтинг рівноправності статей. До списку лідерів також увійшли Фінляндія, Норвегія і Швеція, а також ряд інших європейських країн. США посіли 22-е місце, Росія - 59-е.

Україна посіла 64-е місце. Зокрема, за рівнем рівності можливостей чоловіків та жінок у питаннях працевлаштування та кар'єри країна посіла 34-е місце, за рівнем участі жінок у політичному житті - 119-е, за доступом до охорони здоров'я - 34-е, за освітою - 22-е.

Останні в рейтингу Саудівська Аравія, Сирія, Чад, Пакистан та Ємен.

Повний текст доповіді англійською мовою можна завантажити тут.

Джерело: Корреспондент.net


Назад