This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_322.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Ґендерна Стратегічна платформа закликає приєднуватися до кампанії "16 днів проти ґендерного насильства" 2012



 

Міжнародна кампанія "16 днів проти ґендерного насильства", яка  щороку проходить протягом 25 листопада – 10 грудня була ініційована у 1991 році Центром жіночого Глобального Лідерства. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. 

У червні 1991 року Центр Жіночого Глобального Лідерства та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, представленого учасницями з 20 країн світу, закликали до глобальної кампанії “16 Днів проти ґендерного насильства”. 

З того часу понад 1000 організацій та осіб з більш як 100 країн прийняли участь у щорічних всесвітніх кампаніях “16 Днів проти ґендерного насильства”, що закликає до припинення усіх форм насильства проти жінок. У 2001 році ця щорічна кампанія відзначила своє десятиріччя.

Україна приєдналась до кампанії у 2000 році з ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” та при підтримці Інституту Відкритого Суспільства, а вже у 2001 ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень, об’єднавши 20 регіонів України та 75 державних та неурядових організацій. 

Цього року Ґендерна стратегічна платформа та Центр "Ла Страда-Україна" у її складі традиційно закликає усіх та кожного підтримати кампанію.

Долучитись  до проведення кампанії може:

- кожна особа, своїми власними діями: розповісти, підтримати, порадити;

- кожна організація, що вирішила скласти свій власний план дій або провести будь-який захід спільно з іншими організаціями; 

- кожна особа, яка говорить вголос про неприпустимість побиття, психологічного, фізичного та інших видів насильства, про зґвалтування та про приниження жінок і дівчат, чоловіків і хлопців на роботі, в родині, серед друзів чи колег.

 

Якщо Ви бажаєте долучитись до проведення Міжнародної кампанії «16 днів проти ґендерного насильства»

o як особа, 

o як представник чи представниця організації чи фонду,

o як представник чи представниця бізнес структури,

  Вам необхідно:

- скласти план дій, заповнивши документ, що називається  «Спільний план дій. 16 днів проти ґендерного насильства», ви можете користуватися зазначеним документом для координації проведення Кампанії, якщо ви плануєте проводити заходи та залучати інших до їх проведення або плануєте взяти участь у заходах інших організацій;

-  поставити підпис на підтримку Кампанії  (від себе чи від організації) на сайті:  http://www.vsirivni.com.ua/16 (це своєрідна реєстрація тих, хто бажає долучитися до проведення Кампанії) 

та на сайті Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху http://gender.at.ua/news/2012-12-10-1047 (у коментарях).

 

Матеріали, що допоможуть Вам діяти, можна знайти за посиланнями:

- Протидія ґендерному насильству: http://la-strada.org.ua/

- Протидія насильству в сім’ї: http://la-strada.org.ua/ http://ostanovimnasilie.org.ua/  www.projectkesher.ru 

http://rozrada.kiev.ua

- Протидія домашньому насильству: http://la-strada.org.ua/ http://ostanovimnasilie.org.ua/  www.projectkesher.ru; http://rozrada.kiev.ua

- Протидія торгівлі людьми: http://la-strada.org.ua/ www.projectkesher.ru 

http://rozrada.kiev.ua

- Ґендерна складова у протидії насильству та ВІЛ/СНІД:

   www.network.org.ua ; www.helpme.com.ua; http://rozrada.kiev.ua

 

та Інформаційні матеріали на допомогу проведення інформаційно-просвітницьких заходів

 http://gendermuseum.com/modules/stop_vi/nasilstvo01.html (українською)

http://gendermuseum.com/modules/stop_vi_e/nasilstvo01.html(англійською)

 

 

 

 


Назад