This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_316.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Як реально оскаржити "побутову" гендерну дискримінацію?



      Дискримінаційних за ознакою статі проявів у нашому посвякденні вистачає. Багатьох це дратує, проте здебільшого всі нарікають мовчки або ж у колі друзів. І цього для зміни ситуації, логічно, не досить.

     Тож для того, аби каталізувати зміни й усвідомлення можновладцями, що дискримінація не персональна - а "масова", та, що тиражується у рекламних прінтах та з вуст державних діячів під час виконання службових обов'язків, це, як мінімум, сприяє деградації суспільства, а як максимум суперечить нормам прав людини, слід скаржитися не про себе, а письмово до відповідальних за цю сфери органів державної влади.

     Наша організація робить так сама і закликає усіх небайдужих громадян приєднуватись. Зразки скарги на прояви дискримінації (сексизму...) можна завантажити тут - Модельна скарга Експертній раді з питань розгляду за фактами дискримінації за ознакою статі  Міністерства соціальної політики України та Модельна скарга Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

      Нагадаємо, що зразки реклами чи інших продуктів інформацій ного простору, які вас образили та зачепили, які ви вважаєте гендерно-дискримінаційними, ви можете надіслати для подальшої передачі компетентним держорганам нам, за адресою monitoring@la-strada.org.ua .


Назад