This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_302.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Моніторинг притулків для постраждалих від насильства в сім'ї в АР Крим



На початку липня юристом Центру "Ла Страда - Україна" було проведено моніторинг притулків для постраждалих від насильства в сім'ї в АР Крим. Моніторинг пройшов  при повній підтримці Міністерства освіти і науки, молоді та спорту АР Крим та адміністрацій закладів. Було відвідано 3 заклади:

1. "Соціальний центр матері та дитини" в Сімферопольському районі. В закладі перебувають вагітні жінки та жінки з дітьми до 18 місяців. Чудовий заклад та адміністрація. Основна проблема центру: арендоване житло (в минулому  - дитячий садочок). Аренда закінчується наступного року, тому можливо, доведеться шукати інше приміщення. Також проживаючі в центрі жінки мріють зробити маленький городик на задньому дворі, проте вода для поливу коштує дуже дорого. 20 грн за куб. Проведення технічної води в статуті Центру не передбачено. Тому городик залишається лише мрією.

2. Центр соціально-психологичної допомоги в  Джанкойському районі. Фактично єдиний заклад в АР Крим для постраждалих від насильства в сім'ї, де можно отримати притулок. В закладі (квартира в будинку) нема ігрової кімнати для дітей. Адміністрації закладу низкий поклон за всі зусилля та гарний настрій, не зважаючи на всі незгоди!

3. Республіканський притулок для дітей. Будинок закладу є державною власністю!!! В чудовому стані. Проте прибудинкова терріторія арендована. Діти виращують там квіточки, проте можливо, що притулок цю терріторію втратить. Для того, щоб її оформити потрібно 26 тис. грн. Ось така єдина потреба. Дирекор притулку передавала всім працівницям Центру "Ла Страда" привіт та велике спасибі за співпрацю!

Всім закладам потрібне харчування, засоби особистої гігєни, канцелярські приладдя. Чудово було б, якщо постачання таких речей було щомісячним.

В АР Крим для моніторингу залишився ще Севастополь. Бажаємо всім успіху в проведнні моніторингу!


Назад