This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_279.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

У Донецьку журналістів навчали протидії торгівлі людьми



     Напередодні Євро-2012 великого значення для попередженні та протидії торгівлі людьми набуває інформування суспільства про цю серйозну проблему. Ключову роль у цьому процесі відіграють ЗМІ. Відтак, 25-27 квітня у Донецьку відбувся тренінг «Роль ЗМІ у попередженні торгівлі людьми», проведений у рамках проекту «Євро 2012: червона картка порушенням прав людини та торгівлі людьми», який реалізує ДГО «Альянс».
     Під час тренінгу учасники від різноманітних ЗМІ дізналися:
• як правильно та коректно висвітлювати інформацію щодо попередження торгівлі людьми, - законодавча база у галузі прав людини та окремо в діяльності ЗМІ,
• дотримання журналістської етики,
• як добувати потрібну інформацію шляхом подавання інформаційного запиту.

     Тренери-координатори Національної тренерської мережі Центру "Ла Страда-Україна" у Донецькій області Валетина Шебаніц та Світлана Гордейчук розробили та провели такі модулі:
1.Огляд прав людини у контексті торгівлі людьми :ключові терміни , поняття, правові аспекти. Світовий та український досвід.
2.Торгівля людьми в рамках проведення Євро 2012 ризики, механізми впливу. Досвід інших країн.
3. Завдання і роль ЗМІ в протидії торгівлі людьми: соціальна та юридична відповідальність, стереотипи та їх подолання.


Назад