This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_237.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Оскаржувати навіть очевидну гендерну дискримінацію у судовому порядку в Україні досі неможливо



     Сьогодні, 28 лютого 2012, Апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Центру "Ла Страда-Україна" у справі про визнання гендерно дискримінаційним та відміну Наказу МВС та відповідного Розпорядження Кабінету Міністрів щодо експерементальної схеми навчання у вишах структури МВС, яка фактично закрила дівчатам вступ на спеціальність "правоохоронна діяльність".

     Судове засідання так і не відвідали залучені представники третіх сторін - Міністерства оборони та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, втім за згодою позивачів та відповідачів слухання відбулося. Після годинного розгляду справи, суд виніс рішення залишити присуд колег з окружного адміністративного суду Києва без змін. Очевидні факти дискримінації, наведені правозахисницями, зрештою впливу на рішення не мали.

     Проте, основна мета - зупинити обмеження прав українських жінок у виборі професіїї та доступі до освіти - стала ближчою: як відомо, у 2012 році дію експеременту призупинено, і його виконуватимуть лише 4 виші із 13 тих, що входять до структури закладів вищої освіти МВС України.

     Більше деталей про цю справу на нашому сайті згодом.

 


Назад