This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_230.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Кодекс щодо захисту дітей від жорстокого поводження в мережі Інтернет підпишуть провідні провайдери



     20 лютого 2012 о 13:30 в інформаційному агентстві УНІАН під час прес-конференції Уповноважений Президента України з прав дитини та Центр «Ла Страда-Україна» презентують Кодекс щодо захисту дітей від жорстокого поводження в мережі Інтернет, спрямований на боротьбу зі шкідливим для дітей Інтернет-контентом. Нову соціальну ініціативу вже підтримали такі провайдери Інтернет, як «Київстар», МТС та «Укртелеком».
    Учасники прес-конференції:
Юрій Павленко, Уповноважений Президента України з прав дитини;
Жанна Пархоменко, директор з корпоративних зв'язків «Київстар»;
Вікторія Рубан, начальник відділу зв’язків з громадськістю «МТС Україна»;
Представник компанії «Укртелеком» (на підтвердженні);
Катерина Левченко, президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна»;
Алла Шлапак, Голова постійної Комісії Київради з питань гуманітарної політики;
Руслан Пахомов, заступник начальника Управління у боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми МВС України.

     Основним завданням Кодексу є об’єднання провайдерів Інтернет-послуг у боротьбі з поширенням дитячої порнографії, матеріалів, що пропагують жорстоке поводження з дітьми та популяризацію інструментів боротьби із цим негативним контентом, правил Інтернет-безпеки, батьківського контролю під час користування Інтернетом дітьми. Створення такого документу ініціював Центр «Ла Страда-Україна».

     Сьогодні у всесвітній мережі циркулює понад 12 мільйонів одиниць контенту, що містить дитячу порнографію. За даними Фонду Internet Watch Foundation, Україна займає 7-ме місце у світі за розповсюдженням дитячої порнографії в Інтернеті. За даними дослідження Міжнародної організації ЕКПАТ, 28 % пошукових запитів у мережі Інтернет виявились пов’язаними з порнографією. Щоденно вони складають 68 мільйонів. На електронну «гарячу лінію» з протидії дитячої порнографії в Інтернеті www.internetbezpeka.org.ua, яка працює на базі «Ла Страда-Україна», протягом 2009-2011 років надійшло 192 повідомлення про дитячу порнографію.

     Кодекс розроблено в рамках проекту «Заклик до активізації дій по захисту дітей від сексуальної експлуатації через використання інформаційних та комунікаційних технологій у країнах СНД та Балтійського регіону» за фінансової підтримки Міжнародної організації ЕКПАТ.

     Завантажити прес-анонс.

За додатковою інформацією звертайтесь до Лізи Рай, Центр «Ла Страда-Україна», 093 774 98 09, l.rai@la-strada.org.ua .


Назад