This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_167.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Школи-тренінги взаємоповаги і толерантності для дітей пройдуть за підтримки ЄС



     28 жовтня 2011 року (п’ятниця) об 11.00 проект "Права жінок та дітей в Україні - комунікаційний компонент" запрошує журналістів відвідати Школу взаємоповаги та толерантності. Учасниками школи під гаслом «Ми різні. І тому нам цікаво разом!» стануть діти з різних соціальних груп і різних форм виховання (діти зі складними життєвими обставинами; діти з дитячих притулків і центрів соціальної і психологічної реабілітації; діти-сироти і діти, які позбавлені батьківської опіки; діти з прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу). Протягом трьох днів діти в ігровій формі дізнаються про свої права, взаємну повагу і толерантність, сімейні цінності та відповідальне батьківство. Тренінги одночасно пройдуть у п’яти містах: Києві, Донецьку, Херсоні, Миколаєві та Севастополі.

     Програма дитячих тренінгів «Школи взаємоповаги та толерантності» буде передана в учбові заклади з рекомендацією інтегрувати елементи занять в учбовий процес. 

     Зустріч з журналістами відбудеться у форматі прес-конференції 28 жовтня о 11.00. Модератором виступить дитина-учасник Школи, яка представить основні надбання та досягнення трьох днів тренінгів. По завершенню прес-конференції відома телеведуча Даша Малахова, стронгмен Сергій Конюшок та молоді співачки Маша Собко і Жаклін представлять для дітей власні майстер-класи. 

     Учасники прес-конференції:  
• Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту.
• Представництво Європейського Союзу в Україні
Юкіе Мокуо, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні
Женев’єв Делануа, координатор таборів, комунікаційний експерт проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент»
Катерина Левченко, президент Міжнародного жіночого правозахисного центру “Ла Страда-Україна"
Даша Малахова, актриса, телеведуча кулінарного шоу «Картата потата»
Маша Собко, співачка, фіналістка національного відбору «Євробачення-2010»
Жаклін, молода співачка, виконавиця r`n`b та pop стилів
Сергій Конюшок, стронгмен, найсильніша людина планети-2009
• Діти різних соціальних груп

     Під час візиту до Школи взаємоповаги та толерантності журналісти зможуть взяти коментарі у представників Міністерства, ЄС, організаторів табору, дітей та запрошених зірок, взяти участь у навчальних іграх.

     «Школи взаємоповаги та толерантності» триватимуть три дні (26 – 28 жовтня 2011 року) та пройдуть одночасно у п’яти містах: Києві, Донецьку, Херсоні, Миколаєві та Севастополі. Спеціалізовані тренери ознайомлять дітей-учасників з трьома темами: «Права дітей та їх захист», «Взаємна поваго та терпимість», «Сімейні цінності і відповідальне батьківство». Заняття спрямовані на соціалізацію: діти навчатимуться жити, грати та обговорювати теми за допомогою творчих заходів: театральні вистави, творчі майстерні, відео та фото репортажі, малювання, лекції та дискусії. У кожному таборі візьмуть участь 25 дітей 14-16 років. Тренерами стануть представники профільних неурядових організацій, а саме Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна», громадських організацій «Жіночі альтернативи», «Жіноча перспектива» та «Чоловіки проти насильства».

УЧАСТЬ ПРЕСИ - ЗА ПОПЕРЕДНЬОЮ АКРЕДИТАЦІЄЮ
Для акредитації, будь ласка, звертайтесь до Ольги Сушицької – тел: 044-458 44 40, мобільний: 067 243 63 55, osushytska@internews.ua. Для журналістів буде організований трансфер. Деталі – після акредитації. Заявки приймаються до 20:00 27 жовтня 2011 року. У заявці слід вказати: ПІБ, назву ЗМІ, посаду, номер моб. телефону, адресу ел.пошти.


Назад