This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_158.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Посольства і правозахисники: результати моніторингу



     Посольство Республіки Чехії видає безкоштовні візи правозахисникам, а Посольство Республіки Литва допомагає налагоджувати контакти з інституціями своєї країни у рамках підтримки діяльності правозахисників та виконання положень Директиви ЄС щодо роботи з правозахисниками.
     Таку інформацію вдалося отримати у ході моніторингу роботи посольств та консульств країн ЄС про виконання Директиви ЄС щодо роботи з правозахисниками. Листи з відповідними запитами були надіслані 25 посольствам у квітні 2011 року, з них, станом на кінець вересня 2011, 7 дали відповідь. 
     Серед названих заходів підтримки роботи правозахисників були зазначені видача безкоштовних віз (Посольство Республіки Чехії), допомога у видачі віз (Посольство Республіки Литва), налагодження зв’язків з інституціями своєї країни (Посольство Республіки Литва).  
     Серед методів роботи у цьому напрямі були відмічені ознайомлення співробітників посольств з Директивою (Посольство Республіки Естонії, Посольство Королівства Нідерландів), регулярні контакти з представниками громадських правозахисних організацій (Посольство Республіки Чехії).  
     Серед інших заходів у сфері захисту прав людини в Україні та підтримки роботи правозахисників посольства зазначили, що вони готові надавати підтримку правозахисним організаціям (Посольства Республіки Естонії та Республіки Словенії); проводять обговорення роботи правозахисників (Посольство Республіки Словенії), моніторять ситуацію з дотриманням прав людини в Україні, здійснюють обмін інформацією з колегами, організовують публічні дипломатичні кампанії, фінансують проекти громадських правозахисних організацій та мають радника з прав людини (Посольство Великої Британії та Північної Ірландії). 
     У цілому аналіз отриманих результатів моніторингу показав, що значна кількість (18) посольств не надали відповідей на запити, а отримані відповіді стосуються як конкретно заходів з підтримки роботи правозахисників України, так і діяльності у сфері захисту прав людини загалом.


Назад