This version of the page http://la-strada.org.ua/ucp_mod_news_list_show_155.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ла Страда - Україна -

Уповноважений з прав дитини відстоює ювенальну юстицію



     Найближчим часом буде проведений круглий стіл, щоб представити українському суспільству правильне розуміння ювенальної юстиції. Про це 5 жовтня під час робочого візиту на Львівщину заявив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.
    «Та дискусія, яка розгорнулася сьогодні стосовно ювенальної юстиції, – це більше від незнання і нерозуміння, що це таке. Тому найближчим часом ми проведемо круглий стіл із залученням державних службовців, громадських організацій, фахівців, експертів, щоб представити правильне розуміння для суспільства, що таке ювенальна юстиція. І щоб не було перекручень і зловживань на цій для більшості часто незрозумілій назві», – зазначив Павленко.
     Він наголосив, що має бути гуманна, відповідальна юстиція щодо дітей. Ювенальна юстиція насамперед стосується дитини, яка увійшла в конфлікт з законом. Вона стосується захисту прав дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах.
     «Тому найближчим часом ми представимо наше бачення ювенальної юстиції і будемо сподіватися на максимальну підтримку суспільства у впровадженні в повному обсязі конвенції ООН про права дитини», – сказав Павленко.
      Він також відповів на запитання про можливість усиновлення дітей одностатевими парами. «У нас це заборонено законодавством. І я думаю, що впровадження усиновлення дітей одностатевими шлюбами неможливе», – зазначив Павленко.

Джерело: ZIK


Назад