This version of the page http://itukraine.org.ua/finansovo-pravovyy-komitet (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-16. The original page over time could change.
Фінансово-правовий комітет | Асоціація "ІТ України"
  • Українська
  • English
Приєднатися до IT Ukraine Увійти на сайт

Учасники

Фінансово-правовий комітет Асоціації здійснює юридичну підтримку і захист спільних інтересів учасників Асоціації. Діяльність комітету спрямована на колегіальне обговорення і виявлення проблемних моментів у чинному законодавстві в ІТ-сфері та розробку пропозицій щодо внесення до нього необхідних змін. Одним з головних пріоритетів роботи комітету є ефективний обмін досвідом та інформацією з питань оподаткування, конкурентного та корпоративного права, захисту інтелектуальної власності та ін.

Серед активних учасників фінансово-правового комітету: представники компаній SBT Systems, EPAM Systems, AltexSoft, GlobalLogic, Ciklum, BMS Consulting.

Голова комітету: Дмитро Овчаренко, керуючий партнер SBT Systems

Почав свою кар'єру ІТ адвоката з позиції керівника юрслужби в одній з найбільших у Східній Європі публічних ІТ компаній Luxoft, акції якої торгуються на біржі у Нью-Йорку. З 2013 року Дмитро очолив консалтингову компанію SBT Systems Ukraine, яка є BPO (бізнес-процес аутсорсинг) провайдером для ІТ компаній в Україні і надає юридичні, фінансові, бухгалтерські, рекрутингові, візові та інші операційні рішення повного циклу, щоб клієнти змогли сфокусуватися тільки на своєму профільному бізнесі.  У 2014 році навчався в університеті Женеви за програмою "Інтернет-право", у 2015-2016 рр навчається в університеті Каліфорнії за спеціальною програмою "Technology & Law", яка визнана №1 в США для ІТ індустрії. Кандидат юридичних наук (2014). Радник Голови Держслужби України з інтелектуальної власності (2015).

 

 

 

 

Заступник голови комітету: Ольга Баранова, радник Адвокатського об'єднання "Arzinger"

Ольга Баранова, Радник Адвокатського об’єднання Arzinger. Ольга спеціалізується на питаннях ІТ, податкового і господарського права, керує розробкою різноманітних договорів в сфері ІТ, зокрема на розробку програмного забезпечення для товарної платформи, ліцензійних/субліцензійних, з урахуванням вимог законодавства з питань інтелектуальної власності, валютного регулювання, особливостей оподаткування. Також Ольга розробляла різні бізнес-моделі діяльності ІТ компаній в Україні.

Вона супроводжувала масштабні проекти, в тому числі за участю іноземних інвесторів, надавала юридичні консультації клієнтам з господарсько-правових та податкових питань, захищала інтереси клієнтів перед контролюючими органами, приймала участь у супроводі міжнародних трансакцій, підготовці зовнішньоекономічних договорів, проведенні юридичного та податкового Due Diligence.

 

 

 

 

Активні учасники комітету:

Ірина Кравчук, експерт

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Павло Ходаковський, партнер і голова практики податкового права

Адвокатського об'єднання Arzinger

 

 

 

 

 

 

 

 

Ірина Колос, заступник генерального директора з правових питань

ТОВ «НК ІТ-ПРОЕКТ» (торгівельна марка ММІ Group)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Іванна Погребняк, заступник директора компанії AltexSoft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оксана Бульба, руководитель юридического департамента "Люксофт-Украина"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Микола Бачинський, юрисконсульт компанії ”БМС Консалтінг”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вікторія Келяр, старший юрисконсульт SBT Systems Ukraine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олена Талалай, старший юрисконсульт SBT Systems Ukraine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Засідання фінансово-правового комітету Асоціації відбуваються 1-2 рази на місяць, де обговорюються поточні проекти та актуальні питання, що відносяться до його профілю. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До сфери діяльності комітету відносяться питання поточного та перспективного законодавства, оподаткування, інтелектуальної власності, дерегуляції ІТ галузі та ін.