This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=8834 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-13. The original page over time could change.
Чи були у вас гості на Різдво? | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Чи були у вас гості на Різдво?

“Вісник Переяславщини”

Різдво – свято  радості. І чим більше родичів в оселі, чим більше гостей, тим веселіше. А ще ж настрій відповідний колядники своїми співами-побажаннями створюють! Скільки люду було в домівках наших земляків на свято, цікавилися журналісти «Вісника».

Олег Бойко, 25 років, місто:

– У минулий вівторок, на Різдво, у нас було близько десяти колядувальників. До їх приходу ми з мамою приготувалися – дітям придбали хороші цукерки, племінникам мама приготувала гарну суму грошей. Вперше прийшли до мене куми з хрещеницею Ірою, за неї колядував кум Максим, нову колядку він вивчив з вашого сайту, вийшло трішки кумедно, адже був в колядці натяк кумі Наташі на народження в майбутньому ще й сина.

Юрій Харченко, 42 роки, місто:

– Знаєте, у цьому році, на диво, колядників було мало – три візити дітей. Чи то кодовий замок на під’їзді винуватий, чи то ми звикли, що ще кілька років тому у нас на Леваді колядувало багато учнів з інтернату. Зате успішно поколядували мої дві доньки: Соня, 5-класниця, та Маринка, їй 4 роки. Вони ходили лише по родичах, деяких сусідах та відвідали кількох Марининих однокласниць. Принесли зо 200 гривень і добренну торбу цукерок. А увечері прийшов до нас мій брат Сергій із сім’єю, у нього теж двоє дітей. Тож погуляли добряче!

Олена Новікова, 35 років, місто:

– З 5 по 7 січня в мене гостювали дві куми з Києва та мама, яка теж проживає у столиці. Я дуже зраділа їхньому приїзду. Оскільки перебуваю у декретній відпустці і майже весь час проводжу вдома з маленькою донькою, мені бракує спілкування. Донечці Лізі гості привезли чудові подарунки: інтерактивного хом’яка та дитячий музичний автомобіль-каталку. Я теж готувалася до їхнього приїзду: купила на подарунки косметику. На Святий Вечір  ми всі ходили в гості до моєї бабусі. Вона приготувала кутю та інші святкові страви. Того дня в неї також гостював мій двоюрідний брат Гриша із Запоріжжя. Була рада його побачити. 

Неля Дерев’янко, 42 роки, Виповзки:

– Років п’ять тому батюшка Димитрій запропонував школярам організуватися у вертеп і на новорічні свята ходити вітати односельців. Настоятель у нашій церкві помінявся, а от традиція залишилась. Дітвора і зараз переодягається в “ряжених” та ходить із вітаннями по селу, відвідує всіх учителів. Окрім вертепу, іще до нас в оселю приходили колядники.

Інна Басараб, 37 років, Гайшин:

– На Різдво до нас приходило семеро колядників. Було двоє моїх хрещеників і один – чоловіків. Що приємно подивувало – всі діти гарно колядували. Про народження Христа, про Віфлеємську зірку, про Божу Матір. Тепер багато текстів колядок є в Інтернеті – звідти діти їх беруть і запам’ятовують. З родиною на Різдво традиційно їздимо до батьків у Гланишів, так що гостями були ми.

Марія Пазіменко, 75 років, Горбані:

– Цьогорічне Різдво для мене з моїм «дідом» – Василем Пантелеймоновичем – видалося найкращим з усіх попередніх свят. Адже за святковим столом зібралися всі наші діти, внуки і правнуки. Так Люба приїхала із Черкас разом зі своїм чоловіком Олександром, їхніми донечкою, зятем і внучкою. Галя також відклала всі свої справи і разом зі своєю другою половинкою – Миколою, їхніми сином, донькою, зятем та внучком приїхали із Києва, де мешкають. Різдвяного вечора зраділи ми приїзду й нашого сина. Вася зі своєю Вірою, їхнім сином, донькою, зятьком і внучкою завітали до нас на гостини із Драбівського району, що на Черкащині. Ось таке було багате у моїй оселі Різдво Христове. А загалом, хіба може бути щось краще, аніж коли всі живі, дужі і здорові!?

225 total views, 1 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.