This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=7957 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-13. The original page over time could change.
Коли ви ставите ялинку? | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Коли ви ставите ялинку?

“Вісник Переяславщини”

Новорічно-різдвяні свята особливі. Мають свою неповторну чарівну ауру, традиції  та атрибути. Головний серед них – ялинка. Але немає чіткого правила, коли її слід встановлювати. Тут кожен діє на свій розсуд. Наші журналісти поцікавилися в переяславців (Київська область), коли новорічні деревця з’являються в їхніх оселях.

Галина Пиленко, 51 рік, місто:

– Новорічні свята – мої найулюбленіші, адже саме в цей час всі мої близькі збираються та спілкуються в родинному колі. Зазвичай ми ставимо ялинку за кілька днів до Нового року, проте цьогоріч я вирішила, що ми зробимо це раніше. Все заради моєї онученьки, Сашуні. Їй два роки. Тож ще за два тижні до свята ми прикрасили ялинку з нею вдвох. Вона мені допомагала, подавала іграшки, і її все це дуже веселило. Та й мені самій це принесло не менше задоволення.

Людмила Гавижа, 40 років, секретар сільської ради с. Строкова:

– Ялинку в клубі встановимо після свята Миколая. Минулого року новорічне деревце для села привезли із нашого господарства «Строкова-Агро». У клубі буде свято до Нового року: вдень – концерт ансамблю «Строківчанка», а ввечері –новорічна лотерея для молоді та дискотека. На святі неодмінно будуть Дід Мороз та Снігурочка. Вдома ми теж ставимо ялинку після 20 грудня. Минулого року наше господарство реалізовувало ялинки для жителів села. Як буде цього року, ще не знаю.

Катерина Чорнобай, 84 роки, Радянське:

– Щороку ялинку наряджаємо за день до Нового року, 31 грудня. Останні сім років зі мною живе внучка Юля зі своїм сином Дімою. Він навчається у першому класі, і, звичайно ж, найбільше новорічному деревцю радіє Діма. Як був живий мій чоловік, то про ялинку думав він, тепер онука має її роздобути. Зазвичай ми купуємо сосну у хлопців з нашого села.

Тетяна Рубан, 37 років, Мала Каратуль:

– Ялинку ставимо на кожний Новий рік. Доки донька була маленькою, ставили для неї і ховали під ялинкою новорічний подарунок. Зараз донька Вікторія працює у Києві. Цієї суботи має приїхати, то і будемо ставити ялинку. Конкретної дати встановлення у нас немає. Є вільний час, купили ялинку у Переяславі на базарі, то і ставимо. Головне, аби вона уже стояла прикрашеною на вечір 31 грудня.

Любов Яковенко, 32 роки, місто:

– Це коли ялинку з дому виносити, є у нас чітка дата – наступного дня після старого Нового року. А коли вийде встановити – 26, 27 чи 29 грудня, тоді й поставимо. Все залежить від того, коли кум (він у лісгоспі працює) ялинку привезе, цю традицію він сам придумав і її підтримує з тих пір, як хрестив нашу доньку Юлечку у 2005 році. А ось іншу традицію – хоча б одну нову іграшку купувати щороку на ялинку – ми підтримуємо самі. Цьогоріч ще не купили, тільки придивляємось.

Ярослав Самойленко, 27 років, місто:

– Раніше не надавали цьому особливого значення. Головне, щоб вона була до Нового року. А зараз підріс син Степан, йому вже три роки, і, знаєте, якось він побачив по телевізору і почав вимагати, щоб була ялинка. Так ото тільки їх почали продавати в Переяславі, купили і нарядили. Свято наближається, і ялинка тепер щодня нагадує нам про це, піднімає настрій.

338 total views, 1 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.