Відділ інформаційних технологій

Відділ інформаційних технологій (ІТ) Ланет Нетворк відповідає за підтримку і розвиток інфраструктури та сервісів компанії. Він забезпечує роботу н аших Інтернет-каналів, ядра мережі та маршрутизаторів, серверів та всього парку комутаційного обладнання. Всі публічні сервіси нашої компанії, такі як сайт, пошта тощо – теж підтримуються працівниками відділу. Вони – «бійці невидимого фронту», робота яких тим краща, чим менш помітна. Інтернет має «просто працювати» – незалежно від того, яких зусиль це може коштувати.

Окрім безпосередньо підтримки, основними задачами відділу є моніторинг та ліквідація інцидентів, протидія зовнішнім та внутрішнім небезпекам. Спеціально організована структура в рамках ІТ-відділу – Network Operations Center (NOC) – 24 години на добу слідкує за роботою нашої мережі та станом обладнання. Це забезпечує нашу миттєву реакцію у випадку виникнення будь-яких проблем та змін внутрішньої топології чи зовнішніх зв’язків.

Додатково, наш ІТ-відділ займається розробкою та впровадженням найновітніших технологій та методик в роботу компанії зсередини. Так наприклад, за використовувані нашими співробітниками системи управління проектами, електронного документообігу та інші корпоративні інструменти теж відповідають спеціалісти з ІТ-відділу.

Розподілена система IP-телефонії, що об’єднує всі філіали компанії – теж підтримується нашим ІТ-відділом. Вся логіка алгоритмів обробки вхідних та вихідних дзвінків, таких як голосове меню, ідентифікація телефонних абонентів, система автоматичних дзвінків тощо – реалізовані нашими спеціалістами з нуля, з урахуванням всіх потреб компанії.