This version of the page http://www.lebedin.net/news.php?readmore=343 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-25. The original page over time could change.
Информационная сеть города Лебедин - Новости: До дня працівників ракетно-космічної галузі України
Анатолій Удод , Проект в'їздного знаку міста Леб... , В'їздний знак міста , Вход в сквер , Вход в сквер , Тренеры. , Вхід до Школи №1 , Художественній музей , На юбилее Леднева Д.Я. , Троян Анатолій Григорович ,
Город глазами иностранного туриста , Субсидия 2016 рік , Змінено назви вулиць в Лебедині , податок на нерухомість з 1 січня... , Как помочь мужу стать успешным? , Советы для Вашего успеха , Депутати по вулицях , ГРАФІКИ прийому громадян з особи... , ПРОГРАМИ КАНДИДАТІВ , Графік вивозу побутовиз відходів... ,
Навігація
ПРИЙМАЛЬНЯ ГОЛОВИ

ВИ ЗАПИТУЄТЕ -
ГОЛОВА ВІДПОВІДАЄ


ІНТЕРНЕТ-ПРИМАЛЬНЯ


Последние комментарии
Новости
це не просто справедли...
Хочу присоединится к э...
Гуманізм чи безпорадні...
Тарас, Ви безсумніву п...
Это такой же отсталы...
Статьи
Телефонная линия между...
- Будинок, у якому в 1...
По какому адресу распо...
Помню и я это время. В...
Для [b]Феофан Мухин[/b...
Фото
Поезжайте, например, в...
Романенко,он был замеч...
Для [b]Амжад[/b]. Напи...
Добрый день. Можно по...
Да, еще стоит пока. Ум...
Страницы
Смотрю и плачу! Моя ба...
[b][big]Сертификаты ци...
[big][b][color=#3333cc...
Голосуйте за Голод Юви...
Олег Труфаненко, скор...

Последние статьи
Город глазами иностр...
Субсидия 2016 рік
Змінено назви вулиць...
податок на нерухоміс...
Как помочь мужу стат...
Ссылки
Третя сесія міської ...
  <center> <strong>...
Друге пленарне засід...
  <center> <strong>...
Новий 2016 рік. Місь...
  <center> <strong>...
Перша сесія Лебединс...
  <center> <strong>...
Р. Карцев Реквием по...
  <p>Для тех кто носта...
До Вашої уваги :

Радио он-лайн


ИГРЫ




Гороскоп на сегодня

Начните день с просмотра своего гороскопа и неприятных сюрпризов станет меньше

До дня працівників ракетно-космічної галузі України


Був початок 1986 року. Цей рік проходив під знаком святкування 25-ої річниці з дня першого польоту людини в космос, величного свята - Дня Радянської космонавтики.

Вклад України у розвиток космонавтики, особливо в галузі ракетобудування, був чи не найвагоміший. Напевно, не було жодної людини, яка б не пишалася досягненнями нашої країни в цій галузі. Навіть на загальновідоме запитання до малюка: - ким станеш, коли виростеш ?,  більшість хлопчиків того часу відповідали не замислюючись  - космонавтом або  льотчиком !

Такі були часи і такі були пріорітети. Країна виборювала собі світове ім'я  - ім'я країни-лідера у науковій та ракетобудівній  галузях.

Тож повернуся до року 1986-го. В один із днів січня,  мені зателефонував головний інженер Лебединської фабрики пластмасової фурнітури (ФПФ),Володимир Борисович Баранчук. Безмежна повага до нього, у мене, як і у багатьох, кому пощастило працювати під керівництвом цієї непересічної та благородної людини, не забувається. Володимир Борисович просив допомогти у виконанні замовлення, що надійшло від МВС України, на виготовлення пам'ятного призу на честь 25-ї річниці Радянської космонавтики. Він повідомив, шо цей приз повиннен буде вручатися у "Звездном городке" Центра підготовки космонавтів (ЦПК). Прохання допомогти - не було чимось незвичним, адже я в ті роки неодноразово приймав саму активну участь у розробці та сприянні виготовленню не серійних замовлень, бо пропрацював художником-модельєром (тобто сучасною мовою - дизайнером ) на ФПФ  більше 6-ти років.

Це замовлення та ще одне, про яке, можливо, колись теж  розповім, збереглося у пам'яті, як найбільш значиме у моїй дизайнерській практиці.

У кабінеті головного інженера, коли я приїхав для ознайомлення із замовленням, були присутні представники, як замовника, так і автори проекту від Художнього фонду Спілки художників України. Продемонстрований ними ескізний проект, як на мою думку, не зовсім відповідав заявленій концептуальній ідеї і виглядав дещо розмито. Це була, така-собі ваза, ( у повному сенсі - хоч квіти в неї вставляй ),  з рельєфними, розкиданими по всій поверхні, стилізованими пташками, квітами, тваринками та рибками. Чому саме такий символізм обрали автори приза на честь Дня космонавтики ? Важко відповісти. Можливо запропонували вже готову розробку для якогось іншого заходу, можливо дійсно з екології.
Як пояснили автори проекту, що такий собі "вінегрет" представників природного світу, це символ різноманітності живої природи нашої планети. Але, як на мій погляд, таке вирішення більш притаманне темі збереження екології планети, а не для відзначення науково-технічних досягнень у сфері розвитку космічних технологій -  "підкоренню космоса", як любила писати преса.

Замовники від МВС  погодилися з таким міркуванням та запропонували мені розробити альтернативний варіант приза.

Розробити і виготовити  макет приза вдалося майже за 2 тижні, а вже на слідуючій Погоджувальній раді, він отримав беззастережне схвалення замовниками.

У своєму варіанті я запропонував мінімалістичний дизайн  та використати зовсім інші матеріали. Акрилова прозора стела, що ніби символізувала безмежність простору, в яку вмонтована напівпрозора синьо-зеленувата куля з білими, ніби "турболентними" вкрапленнями атмосфери, наче планета Земля у мініатюрній моделі, виконаної з поліефіру. Саме такою, наша планета  виглядає з навколоземної орбіти.

Працювали над виготовленням виробу добрі мої знайомі по сумісній роботі на цьому підприємстві. Особливо приємно було працювати з Миколою Кириченко - майстром сувенірного цеху фабрики та завідуючим хімічною лабораторією - Олександром Лимарем, які безпосередньо виготовляли основні деталі цього замовлення.

Не буду розповідати про деякі технологічні проблеми - їх завжди вистачає при виготовленні несерйних виробів. Але те що вийшло в реальності - перевершило сподівання замовників ! Тепер ми очікували на реакцію тих, кому призначався приз - співробітників з ЦПК Зіркового містечка.

Десь за місяць-півтора після святкування Дня космонавтики, мене запросив до себе політрук РВВС МВСУ  С.Лукін, та розповів що цей приз визнано кращим з  представлених для затвердження до вручення на святкуванні 25-ї  річниці першого польоту людини в космос, що відбулася в "Звездном городке" ЦПК.
Було несподіваним і, признаюся чесно, дуже приємно, коли, посміхнувшись,  він  вручив мені "Диплом ім. Ю.А. Гагаріна" з таким текстом : " Нагороджується Лобінцев Валерій Миколайович за розробку пам'ятного приза на честь 25-ї річниці Радянської космонавтики".  Цей Диплом підписаний начальником політвідділу Центру підготовки космонавтів (ЦПК) , Двічі Героем Радянського Союзу, льотчиком-космонавтом СССР генерал-майором  П. Клімуком.

Ось, з того самого часу, кожен рік, саме 12 квітня, я с гумором напрошуюся  у своїх рідних на поздоровлення мене з Днем космонавтики, доповнюючи цей весняний день гумористичним та веселим настроєм. І коли мене запитують, що це за такий незвичний для загалу Диплом ?, і я з іронієюї пояснюю, що хоча і не вдалося стати космонавтом ( бо навіть у потаємних дитячих думках ніколи не мріяв про це ), але все ж, деяку причетність у вигляді аутентичного підпису льотчика-космонавта на Дипломі ім. Юрія Гагаріна, у своїх набутках таки маю.

До речі, саме у якості приводу для здивування від неочікуваної відзнаки, цей оригінал Диплому ім. Юрія Гагаріна, серед декількох інших відзнак за роки праці, ціную чи ненайвище.
Натисніть щоб збільшити.

Такий от випадковий, майже курйозний, зв'язок з космонавтикою дійсно мав місце у моєму житті. І саме сьогодні, у День святкування першого польоту людини у космос, я  вирішив поділитися цією інформацією з моїми земляками.

Вітаю зі святом  Дня першого польоту людини в космос та Днем ракетобудівника України всіх дійсно причетних до цих святкових дат !

В.Лобініцев
www.dizain.sumy.ua
admin 12. April 2016 · 0 Комментариев · 1141 Прочтений ·
Комментарии
Нет комментариев.
Добавить комментарий
Имя:

Проверочный код:


Введите проверочный код:

Вы подтверждаете что вы реальный человек? *










Комунальні платежі онлайн

ВОЙТИ НА САЙТ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
Download Flash Player
EarnIT
А ПОГОВОРИТЬ ? (Чат)
ПОВІДОМИТИ

ЗАПИТАТИ

ВІДПОВІСТИ
 
Лебедин на полотне
Художественная галерея

Скалярии
Галерея: Персональная выставка Александра Буденного
Рекомендуем

Вивіски світлові та звичайні, реклама, штендери, банери. Лебедин, Партизанська, 43а, тел. 2-39-19
066 787 08 06




Ремонт автомобілів,
шиномонтаж, мийка,
вул. Сумська, 150
095 795 46 04
099 920 02 08
066 984 92 38



Оформлення робочих віз




ЦІЛОДОБОВО ТАКСІ В Лебедині "СМАЙЛИК"
066 339 21 08;
068 488 32 31;
(05445) 3-88-60
//


Готель та кафе-бар "КНЯЖИЙ" в Лебедині



Вантажні перевезення
050 530 79 01
Володимир


ПОДАТКОВА СЛУЖБА ІНФОРМУЄ



Аптека "Альфа"
- ми щиро бажаємо Вам не хворіти !
вул. Карпова, 18, тел. (05445) 2-09-86



Сайты-партнеры
Кнопки содружества










Наш сайт участвует в проекте Города Украины
Наша кнопка





Спасибо !