This version of the page http://ranok.ictv.ua/25688-2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-24. The original page over time could change.
Ефективність роботи чиновників підвищать за допомогою “хмар” | Ранок у Великому Місті | Вмикай настрій на ICTV! Ефективність роботи чиновників підвищать за допомогою "хмар"


Ефективність роботи чиновників підвищать за допомогою “хмар”

Переглядів 854       28.09.2016

«Хмарові» ресурси підвищать ефективність роботи чиновників. І це дійсно може стати реальністю. Адже відповідний законопроект вже погодили депутати у першому читанні. Якщо його ухвалять і «за» проголосує більшість – навіть у невеличкій сільраді, де є комп’ютер та доступ до мережі, зможуть використовувати систему електронного документообігу.

Система електронного документообігу (СЕД) – розробка ІТ- департаменту Адміністрації Президента України. Вона дозволяє працювати з документами всіх рівнів, повністю в електронному вигляді.

«За допомогою системи електронного документообігу можна опрацьовувати всі документи які надходять в організацію в електронному вигляди. Це швидко, економно і безпечно», розповідає про переваги один з розробників системи Павло Мусієнко. І додає, «СЕД дозволяє збільшити ефективність роботи державних органів. Тобто людина, яка надіслала лист, буде впевнена, що її лист не загубився, що він буде розглянутий вчасно і на нього ніхто не матиме протиправного впливу. Система дозволяє збільшити прозорість до максимального рівня. Всі дії з документами фіксуються».

Зекономити час та державні гроші – теж під силу системі електронного документообігу. Адже не потрібно чекати, поки лист чи документ дійде до відповідального виконавця через усі проміжні етапи. Також не треба друкувати стоси документів.

«Раніше підготовка документу вимагала суттєвих витрат паперу. Кілька упаковок витрачалось лише на те, щоб підготувати документ, погодити всі правки, внести всі необхідні зміни. Тепер ми відмовились від такого підходу, ми не друкуємо чернетки документів, а повністю опрацьовуємо їх в електронному вигляді», – каже працівник АПУ Павло Мусієнко.

Розмови, щодо необхідності створення подібного програмного забезпечення ширяться вже дуже давно. Проте розробити СЕД вдалось лише Адміністрації Президента під керівництвом Дмитра Шимківа. Зараз він обіймає посаду заступника Глави АП, а ще до недавна був керівником українського філіалу компанії зі світовим ім’ям «Microsoft».

«СЕД використовує серверне обладнання Адміністрації Президента. Ми знаємо, як контролюється доступ, ми маємо додатковий функціонал».

Та цього замало. Наразі з системою працює лише кілька державних органів, бо в іншому випадку сервери просто не потягнуть такого навантаження. Для того, щоб СЕД дійшла до найменшого закуточку нашої країни – необхідне використання «хмарних» ресурсів – серверів, які фактично знаходяться за межами організації, а інколи, і за межами країни.

Заступник Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків каже, що як і завжди знайдуться скептики, які будуть критикувати подібне рішення. Проте, незалежно від того, на яких серверах зберігатиметься інформація, головне – бути впевненими в тому, що державна інформація в безпеці і надійно охороняється від крадіжки та протиправних дій.

Олексій Кобзар

Loading...
Загрузка...
Читайте також:
Андрій Парубій придумав, як змусити депутатів-прогульників ходити на роботу
Українці можуть залишитися без питної води
Журналісти дізналися, хто викрадав школярок для Берії
У разі невиконання рішення суду ООН Росії фактично нічого не загрожує, – експерт




Ранкова стрічка
РАНКОВИЙ ТОП
Відома акторка втратила цноту у 31 рік
Поради
Мобільний телефон може призвести до авіакатастрофи?
Зіркові скандали
Легендарний актор усе життя страждав від страшного каліцтва
Здоров`я
Лікарі: Шашлик може призвести до онкології
ЩЕ