This version of the page http://ranok.ictv.ua/33117-2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-23. The original page over time could change.
Онкологи розвінчали найвідоміший міф про родимки | Ранок у Великому Місті | Вмикай настрій на ICTV! Онкологи розвінчали найвідоміший міф про родимки

Переглядів 1,321       25.03.2017
Комментувати

Якщо здерти родимку – можна померти, якщо у вас їх більше десятка – це означає схильність до раку. Журналісти розібралися, що з цього вигадка, а що правда.

При контакті з сонцем з меланоцитів – пігментних клітин шкіри – може вирости меланома – злоякісне новоутворення. І чим більше родимок на тілі, тим більша ймовірність біди.

Міф: Велика кількість родимок означає схильність до раку

«Велика кількість родимок свідчить лише про генетичні особливості», –говорить лікар-хірург, онколог Олександр Бєльський.

Якщо ваші родимки – це просто маленькі темні цяточки, зовсім не варто хвилюватися.

Міф спростовано

Здерли родинку? Увага! Від цього можна померти! Якщо залишок родимки попаде в кров,  це прямий шлях до меланоми, яка майже невиліковна.

Міф: Якщо здерти родимку – можна померти

«Безпосередньо ви не помрете. Проте може потрапити через рану інфекція, або… відбутися переродження в злоякісну пухлину…», – говорить експерт.

Це, справді, дуже серйозно! Якщо, не дай Бог, ви здерли родинку – обробіть рану та покажіться лікарю, щоб не було пізно.

Міф підтверджено

Більше дивіться у відео

Loading...
Загрузка...
Читайте також:
Лікарі: Шашлик може призвести до онкології
Звичайний алергічний риніт може трансформуватися в астму, – алерголог
Лікарі розвінчали найпопулярніші міфи про кліщів
Звичка постійно заглядати в телефон свідчить про проблеми зі здоров’ям




Останній випуск
Випуски
Випуск 458 – 20.04.2017
Випуски
Випуск 457 – 19.04.2017
Випуски
Випуск 456 – 18.04.2017
Випуски
Випуск 455 – 14.04.2017
ЩЕ