Рубрики

Новини структурних підрозділів
Новини КОДА
Новини Київської області
Інші новини
ВСІ НОВИНИ
Грудень 1, 2016

Визначено основні пріоритети діяльності Міністерства культури на 2017-2020 роки

У вівторок, 29 листопада, начальник управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації Ігор Подолянець взяв участь у нараді щодо обговорення напрямків співпраці у сфері культури на 2017-2020 роки, яка відбулася під головуванням Міністра культури України Євгена Нищука.

Міністр культури України Євген Нищук зазначив, що в умовах викликів сучасних потреб  суспільства та в рамках здійснення  децентралізації  є велика необхідність в напрацюванні спільного бачення стратегії розвитку  культурної політики.

Під час  наради розглядалися основні пріоритети діяльності Міністерства культури на 2017-2020 роки та налагодження ефективної співпраці  з місцевими структурними підрозділами у галузі культури в умовах децентралізації.

Міністр культури акцентував увагу присутніх  на  напрямках роботи, які на сьогодні є надважливими і середи них – створення Інституту Книги, основними пріоритетами якого є підтримка сучасних авторів, підтримка перекладів української літератури іноземними мовами, участь у масштабних міжнародних і загальноукраїнських заходах.

Закладена  абсолютно нова філософія в системі закупівлі книжок для  поповнення фондів публічних бібліотек. Пріоритети на наступний рік, за якими здійснювалася закупівля –  це сучасна українська література, дитяча книжка, якісно перекладена іноземна література.

Ще одним із найважливіших напрямків є  формування проектно-цільового  фінансування культури.

При Мінкультури створено Раду з питань культурно-мистецької освіти, основним завданням якої є розробка стратегії розвитку освіти у сфері культури і мистецтв, підготовка пропозицій щодо дієвих систем внутрішнього та зовнішнього моніторингу якості культурно-мистецької освіти, визначення проблемних питань розвитку культурно-мистецької освіти всіх рівнів та формування пропозицій щодо їх вирішення.

Важливим  питанням для обговорення стало створення Ради сучасного мистецтва при Міністерстві культури.

Читайте також

Квітень 19, 2017

Зустріч з нагоди Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля

19 квітня 2017 року напередодні Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля працівники Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області зустрілися з головою Київської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Іваном Дердою. В ході зустрічі Іван Дерда розповів про трагічні події квітня 1986 року, в яких особисто брав участь. Також поділився спогадами про найстрашнішу […]

Квітень 19, 2017

В Обухівському міськрайонному центрі зайнятості пройшов «День відкритих дверей»

Організація заходу «День відкритих дверей» є поширеною практикою та доброю традицією для ознайомлення безробітних та шукачів роботи  з важливими питаннями, які відносяться не тільки до компетенції служби зайнятості, а й інших державних соціальних служб. Черговий День відкритих дверей пройшов минулого тижня в Обухівському міськрайонному центрі зайнятості. Його відвідали 218 осіб (з них 125 безробітних, які […]

Квітень 19, 2017

Олександр Горган: Ми не допустимо проведення рішень, які погіршать надання медичних послуг

У вівторок, 19 квітня, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, разом із народним депутатом України Іриною Сисоєнко та головою обласної ради Ганною Стариковою, з головами районних рад обговорили формування проекту Південного госпітального округу. За словами очільника облдержадміністрації Олександра Горгана, на захисті інтересів мешканців Київщини сьогодні стоїть одна монолітна команда, це і державна, і самоврядна […]

Квітень 19, 2017

Призовників з Білоцерківщини відправили на строкову службу

18 квітня у Білоцерківському ОМВК відбулись урочисті збори з нагоди відправки призовників на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Зокрема, з населених пунктів Білоцерківського району на військову службу відправилися 7 юнаків, які навчатимуться військовій справі в навчальних центрах, після чого будуть направлені відповідно до військових спеціалізацій до частин. Проводжали майбутніх захисників Вітчизни до […]