Відповідальне лідерство. Всесвітній економічний форум в Давосі

“Цього року темою Всесвітнього економічного форуму в Давосі (ВЕФ) оголосили “відповідальне лідерство”, заявивши, що “більше, ніж будь-коли, лідери повинні обмінюватися думками та інноваціями, щоб найкращим чином орієнтуватися в майбутнє”.

Зараз у світі є багато проблем, які потребують негайного вирішення. Ми не здатні зрозуміти як можуть співпрацювати різні ланки нашого суспільства, як вплинути на відновлення глобального економічного зростання, які реформи потрібні для нормального функціонування ринку, та ще багато іншого.

На форумі були присутні 3000 лідерів з політичної, фінансової, бізнес сфер, та науки. Але чи ви впевнені, що це саме ті люди, яких ми можемо називати лідерами.

На Давоському форумі було виведені саме ті характеристики, якими володіє справжній лідер. Задумайся, може це саме ти?

– Світу потрібні лідери, які можуть надихати інших.
– Світу потрібні лідери, які беруть участь в конструктивному конфлікті і які можуть продемонструвати результати за допомогою співпраці.
– Світу потрібні лідери, які можуть сприймати різноманітність точок зору, постійно запитуючи: “Що мені не вистачає? Які наші сліпі плями? “
– Світу потрібні лідери, які можуть адаптуватись до постійних змін, які через свій досвід вчаться чомусь новому.

Є багато прикладів людей, які не злякались змінити щось у своєму житті і стають реальними лідерами для себе, для людей які їх оточують, для світу навколо. Прикладом є молоді люди по всьому світі, які поїхали на стажування Global Volunteer та роблять свій вклад у рішення цілей сталого розвитку. І це тільки початок. Подумай про майбутнє своєї родини, країни, світу в цілому, ставай лідером вже сьогодні.

Tags: AIESEC, Davos Forum, відповідальне лідерство, Економічний форум, Лідерство