This version of the page http://freehost.com.ua/ukr/domain/domainsel/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-16. The original page over time could change.
Як підібрати, вибрати домен (доменне ім'я) для сайту в компанії FreeHost
УА РУ
  • База знань
  • /
  • Блог
  • /
+380 (44) 364 05 71

Вибір імені домена

В імені домену можуть бути літери, цифри і символ тире. Тире не може бути першим або останнім символом в імені домену. У загальному випадку букви в домені можуть бути тільки латинські. Останнім часом, все більше доменних зон підтримують кирилицю в імені домену. Вони називаються IDN (Internationalized Domain Names). Вибираючи ім'я необхідно пам'ятати, що змішувати символи не можна, в назві домену можуть бути символи латинського алфавіту, або кирилиці.

Довжина імені домена може бути від двох до шістдесяти чотирьох символів.

Вибір доменної зони

Визначитися з доменною зоною, в якій Ви хочете реєструвати ім'я, так само важливо, як і підібрати домен. Доменні зони можна розділити на кілька груп.

  1. Міжнародні доменні зони. До них відносяться COM, NET, ORG, INFO, BIZ. У них зареєстрована велика частина доменних імен. Тому знайти підходяще ім'я тут складно.

  2. Українські доменні зони. Вибір домену в одній з цих зон, дозволяє однозначно вказати приналежність сайту. Тут виділяємо:

    • .UA - привілейована зона. У ній можуть реєструвати доменне ім'я тільки власники торгових марок.
    • .COM.UA - найбільш популярна українська доменна зона. У ній вибирають домени українські компанії.
    • region.ua - регіональні доменні зони (kiev.ua, lviv.ua, ck.ua, od.ua і т.п). У них реєструють імена фізичні особи, компанії, що працюють із зазначеним регіоном.
    • .УКР - досить нова доменна зона. Її особливість у тому, що імена в ній пишуться виключно на кирилиці.
  3. NewTLD - група нових, міжнародних тематичних доменів. Тут є зони clothing, estate, club і безліч інших. Кожен власник бізнесу або фізична особа може вибрати для свого сайту найбільш відповідний оригінальний домен.

Більш докладно з усім переліком доменних зон і правилами їх реєстрації Ви можете ознайомитися в розділі «підбір та реєстрація домену».

З точки зору маркетингу

  1. Доменне ім'я треба вибирати або за назвою компанії, або за напрямком діяльності. Якщо назва складається з декількох слів, їх можна написати разом, або з'єднати символом тире. Якщо бюджет дозволяє, краще зареєструвати доменне ім'я, як з тире, так і без. Це дозволить убезпечити себе від сквотерів та конкурентів.

  2. Гарне доменне ім'я має бути коротким. Ми не рекомендуємо включати в назву домену більше трьох слів.

  3. Оскільки деякі пошукові системи при пошуку, позиціонують краще сайти, у назві яких є слова з пошуку, можна підібрати домен з найважливішим ключовим словом.

  4. Гарне доменне ім'я легко вимовляється і важко неправильно написати. Це особливо важливо, якщо для просування сайту Ви плануєте використовувати рекламу на радіо чи сарафаний маркетинг. У цьому випадку радимо звернути увагу, на доменну зону .укр. Почувши від знайомого адресу сайту фріхост.укр, він відразу запам'ятає її, і питань щодо написання не виникне.

  5. Гарне доменне ім'я важко сплутати з іншим. При виборі домену переконайтеся в тому, що немає схожого імені у Ваших конкурентів.

При підборі домену переконайтеся, що назва не порушує авторські права третіх осіб. В іншому випадку, це може призвести до вимоги з боку власника торгового знаку видалити домен або передати ім'я йому.

Правильно вибраний домен це ще не все. Якщо бюджет дозволяє, ми рекомендуємо зареєструвати схожі доменні імена, для того, щоб надалі цього не зробили конкуренти або сквотери. Наприклад зареєструвавши домен domain.com варто також задуматися про придбання домену domain.com.ua, якщо Ваша компанія знаходиться в Києві domain.kiev.ua.

Окрім, цього можна використовувати різні імена для різних видів реклами, а також для окремих видів продукції. Наприклад спеціально для реклами на телебаченні і радіо можна використовувати кириличні імена, а для просування в інтернет звичайні латинські.

Надалі всі імена, можна без особливих зусиль прикріпити до одного сайту або навіть розділу сайту.

Давайте разом підберемо домен для Вас
Дякуємо, що обираєте FREEhost.UA