This version of the page http://rtb.rv.ua/company/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-15. The original page over time could change.
Історія РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ

Історія


 

Перше інформаційне слово тодішнього Комітету радіофікації і радіомовлення в ефірі древнього погоринського краю, де творилися ”Пересопницьке Євангеліє” та ”Острозька Біблія”, в мальовничому куточку України, багатому на рідкісні корисні копалини, лісосировинну базу, історичні, культурні пам’ятки, природні заповідники, неповторні поліські звичаї, традиції та обряди, прозвучало в грудні 1939 року. З листопада 1995-го РОДТРК розпочала телевізійне мовлення, а згодом і роботу на окремому радіоканалі ”Край” на частоті 68,24 МГц.

Нині філія ПАТ "НСТУ "Рівненська регіональна дирекція", повністю комп’ютеризувавши творчий процес, запровадивши ”фабрику новин” на телебаченні та радіо, працює на чотирьох каналах: 68,24МГц, 66,53МГц, 59-му дециметровому ТВК у Рівному та 30 ТВК на півночі області, і проводовій радіомережі. Щодобовий обсяг телерадіопрограм – 24 години.

За останні 5 років на міжнародних і всеукраїнських фестивалях телерадіопрограм філія ПАТ "НСТУ "Рівненська регіональна дирекція" здобула понад 50 престижних відзнак, що свідчить про високий творчий потенціал колективу, який успішно реалізує унікальний радіопроект ”На початку було слово”, щоденні телепрограми в прямому ефірі ”Громадська приймальня”, багато інших задумів..

Первинна організація Національної спілки журналістів України є найчисельнішою в області. Нині на обліку в ній 38 членів НСЖУ. ЇЇ було визнано кращою в Україні.

Колектив філії глибоко шанує спадкоємність поколінь. Більше трьох десятиліть комітетом, який 1993 року перейменовано в телерадіокомпанію, керував Семен Тумановський. Помітний внесок у розвиток телерадіомовлення краю зробили генеральні директори Анатолій Миронюк, Віталій Чергейко, Андрій Ситай. Нині філію очолює дійсний член Євразійської Академії телебачення і радіо Андрій Велесик, який також починав трудовий шлях у колективі РОДТРК, потім певний час працював власним корреспондентом УТ-1, на відповідальних посадах в облдержадміністрації.

Колектив філії ПАТ "НСТУ "Рівненська регіональна дирекція" постійно працює над розбудовою власної телерадіомережі, яка дозволить дивитись і слухати місцеві новини у найвіддаленіших куточках Рівненщини.

Відео програми


Tелеспорт

14.04.2017 20:00

Вхід у храм

14.04.2017 18:00

Азбука смаку

14.04.2017 17:55

"На добраніч, казка"

14.04.2017 17:49

Всі програми