This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=3343 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-13. The original page over time could change.
Які зміни в Переяславі ви помітили останнім часом? | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Які зміни в Переяславі ви помітили останнім часом?

“Вісник Переяславщини”

Переглядаючи в Інтернеті фотографії нашого міста двадцяти-тридцятирічної давнини, розумієш, що навіть за такий досить короткий час воно змінилося разюче. Нові будинки, підприємства, магазини, дитячі майданчики… Сучасні технології «попрацювали» над зовнішнім виглядом Переяслава. Є серед змін і менш приємні, скажімо, занедбані міські об’єкти,  погані дороги. Але як би там не було, хочеться вірити, що наше місто постійно вдосконалюється. Чи звернули увагу наші земляки на останні зміни в Переяславі?

Алла Загребельна, 46 років, с. Горбані:

– Я доволі часто відвідую місто, бо маю тут справи по роботі, і на базар також їздимо час від часу. Якщо до нас приїжджають гості, обов’язково веземо їх до музею просто неба. Переяслав  змінюється на краще – будується багато нових магазинів і магазинчиків, наприклад, біля базару цілий ряд нових приміщень. Зрозуміло, що не можна не помітити двох «ЕКО-Маркетів» та «АТБ». А ще, що дуже зручно, особливо для людей похилого віку, – в місті багато аптек. До того ж, деякі роблять знижки для пенсіонерів.  З’явились ветеринарні аптеки. Селянам дуже потрібні препарати для тварин і птиці. Добре, що тепер не треба об’їжджати півміста, щоб їх купити. Єдине, що засмучує в Переяславі, – це дороги. Мені здається, що вони тільки гіршають.

Михайло Стролець, 42 роки, Закарпатська область:

– У минулому році я вперше приїхав до Переяслава на заробітки. Місто сподобалось своєю самобутністю та простотою. В цьому році знов приїхав, особливих перемін в місті не побачив. Вдячний за прийом місцевим жителям, адже я працював в Росії, Польщі, Словаччині, Угорщині та Чехії й знаю, як ставляться до заробітчан там. Місцеві хлопці скаржаться на дороги, ви не бачили ще наших доріг! Іноземці, які перетинають Виноградів, дивуються, пани будують такі палаци та паркани, а біля двору за 5 метрів шлях такий, хоч танком їдь. І у вас, і у нас потрібно дороги ремонтувати, тим більш, що говорять, що кошти на це виділяються.

Валентин Руденко, 72 роки, місто:

– Я живу в десятиповерхівці на Набережній, 6. За станом здоров’я далі свого мікрорайону ніде не буваю. Дуже добре, що «ЕКО-Маркет» (хоча я рідко туди ходжу) збудували саме на Спаській Леваді. Загалом я дякую долі, що після Чорнобильської катастрофи моя родина переселилася саме до Переяслава. Звичайно, в Поліському жилося краще, бо там минула більша половина життя. А це місто мені подобається тим, що в ньому  багато музеїв – є де «просвітитися» молодим.  А щодо змін, то вулиці Переяслава, як гриби, обростають торговельними закладами. Ось якби ще намалювали «зебру» через дорогу від базару до Ощадбанку та поставили шлагбаум між будинком Пугачова, 7 і пам’ятним знаком жертвам Чорнобиля.

Світлана Шендрик, 45 років, с. Переяславське:

– З робочих питань частенько доводиться їздити в Переяслав, інколи й тричі на тиждень. На жаль, у ньому не кращають дороги. Помітно, як часто змінюються білборди, а ще зводиться «проблемна» автозаправка між пожежною частиною та «Укртелекомом». Порадіти ж можна за переяславців у тому, що в них тепер і «ЕКО», і АТБ. Рідко в них доводиться бувати, а найбільше подобається магазин на Шкільній. Весною компанією їздили в музей просто неба (не були вже років десять), пораділи, що осучаснено будівлю на вході.

Світлана Коломієць, 44 роки, місто:

– Мене дуже порадувало рішення міськвиконкому про те, щоб на пляжі біля Дніпра торгові точки працювали до 23 години. Звичайно, підприємцям це невигідно. Але діти та молодь, які там переважно відпочивають, не будуть вживати алкоголь у нічний час. Сподіваюсь, наступного літа це рішення залишиться чинним. У Переяславі з’явилося багато дитячих майданчиків. Помітила гарну тенденцію: діти більше схиляються до активного відпочинку. У вечірній час на центральній площі  міста ніяк пройти: хтось катається на велосипедах, хтось – на скейті чи роликах. Як мати трьох дітей я переймаюся тим, щоб у місті було більше закладів для дитячого відпочинку, а не тільки нічні клуби та бари.

Ярослава Дудка, 16 років, с. Велика Каратуль:

– Часто буваю в Переяславі. У мене там багато друзів, разом гуляємо. Обов’язково планую побувати і на заходах, що організовуватимуться на День міста. Останнім часом привернуло на себе увагу відкриття магазину «Максимум» біля центральної площі. Вже купувала там солодощі. На самій площі, на мій погляд, цікавою стала ідея встановлення об’єкту, схожого на велику цеглину з надписом «Гість міста». Бачила, люди біля нього або ж і на ньому фотографуються. А ще минулого літа популярною серед молоді була «Стара Гребля», що на березі Трубежу. Тут і міні-зоопарк, і проводилися концерти, і річка. Приємне місце для відпочинку.

149 total views, 1 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.


Дизайн: Lifestar