Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

«Громадське радіо» представило програму Ірини Славінської про українські культури

Tweet

Ірина Славінська – українська журналістка, ведуча, перекладачка та літературознавець. Співпрацює з онлайн-виданням «Українська правда», часописом «ШО», журналом Elle. Разом із Віталієм Гайдукевичем вела прогаму «Гра в слова і не тільки» на каналі ТВі. Є упорядником книжки з власними інтерв'ю із сучасними українськими письменниками «33 герої укрліт» (видавництво «Фоліо», 2011). Переклала книгу «Допінґ духу» Сьорана для видавництва «Грані-Т».

«Це програма про українські культури – і слово "культура" тут не просто так стоїть у множині. Я хочу роздивитися різні виміри мистецьких практик, які нас оточують. Не обійдеться без кавалку політики та розмов із правозахисниками – на моє глибоке переконання, зараз в Україні політичний контекст дуже тісно пов'язаний із культурним», – каже Славінська про свою нову програму «Антена».

Перший епізод «Антени» – це розмова з правозахисником Максимом Буткевичем про ЛГБТ в українських культурних і політичних практиках. Як зазначено у блозі Ірини Славінської на УП, дайджест такий: «Література та мистецькі практики тут є не менш важливими за політичні ініціативи. Вони протидіють дискримінації, перебивають її градус».

«Для мене особисто дуже символічним є те, що цей запис знаходиться поруч із записом розмови Наталки Соколенко із Юрієм Луценком. Саме Луценко нещодавно написав, що "Краще дозволити раз в рік гейпаради, ніж щодня чекати російських танків, як у Грузії 2008 року". Про характерність дихотомії між "танками" та "гейпарадами" я не писатиму – надто все це очевидно», – каже авторка.

Також про програму та тематику кількох уже запланованих випусків можна дізнатися з блогу Ірини Славінської на «ВідеоТеці»:

Нагадаємо, нещодавно проект «Громадське радіо» представив іншу прем'єру – програму «Якщо» Наталі Соколенко й Андрія Куликова. Вийшло вже два випуски. Героями першого випуску були політик і журналістка Ольга Герасим'юк і колишній директор НРКУ Віктор Набруско, другого – політик Юрій Луценко і соціолог Євген Копатько.

Джерело: Громадське радіо

Ірина Славінська, Антена, Громадське радіо, ЛГБТ
Tweet
comments powered by Disqus