Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Суспільний мовник Азербайджану викрив фальсифікації на «Євробаченні»

Tweet

Розслідування почалося за особистим дорученням президента Азербайджану Ільхама Алієва. Його він дав опісля того, як голова МЗС Росії Сергій Лавров публічно висловив сподівання, що організатори конкурсу розберуться у ситуації: як так сталося, що Азербайджан не дав жодного балу російській співачці Діні Гаріповій. Оскільки пісенний конкурс організовується Європейською мовною спілкою, до якої входить і суспільне телебачення Азербайджану ITV, то обов’язок провести розслідування поклали саме на керівництво телеканалу.

Директор ITV Джаміль Гулієв заявив, що вже є результати і вони показують, що насправді Азербайджан таки голосував за Росію, але внаслідок невідомої помилки голоси було загублено. Виявилося, що росіянка Діна Гаріпова отримала від Азербайджану аж 10 балів з можливих 12. Це означає, що якби не сталося збою при підрахунку голосів, то саме вона мала би посісти друге місце на «Євробаченні». За припущенням Гулієва, фальсифікація могла бути ініційована певними зацікавленими групами.

Поки ITV обіцяє остаточно з’ясувати причини прикрого випадку, сама ж Діна Гаріпова запевняє, що все одно задоволена підсумками конкурсу, тож хоче припинення суперечок щодо балів від Азербайджану.

«Хочу відверто сказати, що вважаю непотрібним проведення розслідування з даного приводу. Я задоволена підсумками конкурсу», – повідомили співачка.

Джерело: АПА, Newsbalt

Азербайджан, фальсифікація, євробачення
Tweet
comments powered by Disqus