This version of the page http://khoda.gov.ua/dorogi-do-peremogi (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-13. The original page over time could change.
Дороги до Перемоги

Дороги до Перемоги

25.02.2016 11:58:20

Війна – це  біль і страждання, смерть і втрати. На території Нововоронцовщини в другій світовій війні теж точилися запеклі бої. В результаті  проведення Нікопольсько-Криворізької операції військами ІІІ і ІV Українських фронтів, 27 лютого  1944 року наше селище було звільнено від нацистських загарбників.  В цей день,  нащадки в скорботі схиляють голови, вшановуючи світлу пам’ять героїв, які загинули визволяючи Нововоронцовку.  

Часточкою великої данини  полеглим  та  землякам – визволителям   стала години  патріотизму «Привели шляхи – дороги наш народ до Перемоги», яка була проведена  24 лютого 2016 року директором  районного краєзнавчого музею В.Тартицею,  бібліотекарем  комунального закладу «Нововоронцовська центральна районна бібліотека» Н. Сисенко  та педагогом – організатором  Р. Жовтоног  для  учнів 6 – х класів Нововоронцовської  загальноосвітньої школи №1.

Кожна людина зберігає в пам’яті момент свого життя, який здається їй другим народженням, переломом у всій подальшій долі. Спогади свідків та учасників визволення нашого краю  зібрані в книгах, представлених на виставці  «Ви – гордість народу, ви – мир на землі».  На заході звучала поезія місцевих авторів, зачитувалися факти, фронтові листи, школярі О. Солодков  та В.Барабаш виконали на баяні  мелодії  воєнних років. Молоде покоління прониклося мужністю, хоробрістю воїнів, які подарували вогонь життя своїм нащадкам. Ідеєю спадковості пронизана пісня «Прадедушка» у виконанні А.Потишняка, яка  стала заключним акордом заходу.

Корисні посилання