This version of the page http://www.farmer-ukr.com/?p=871 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-12. The original page over time could change.
Прес-конференція з нагоди проведення Зборів лідерів фермерського руху на виставці «ФЕРМЕР УКРАЇНИ» | ТОВ "Господар ЕЦ"

Прес-конференція з нагоди проведення Зборів лідерів фермерського руху на виставці «ФЕРМЕР УКРАЇНИ»

29 серпня в Укрінформі відбулася прес-конференція з нагоди проведення XVII сільськогосподарської виставки «Фермер України-2014» та Зборів лідерів фермерського та кооперативного руху України.

У прес-конференції прийняли участь представники організаторів заходу: Віктор Шеремета, віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України, Іван Томич, президент Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, Роман Корінець, президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України та директор ТОВ «ГОСПОДАР», розпорядник виставки Михайло Данкевич.

Представникам засобів масової інформації було наголошено на особливостях цьогорічного заходу, приорітетах та головних питання, які будуть розглянуті на зібранні фермерів.

Іван Томич підкреслив, що подібне зібрання відбувається вперше за останні 8 років, і це викликано в першу чергу тією ситуацією, яка існує в нашій Державі, в фермерстві і в цілому в сільському господарстві країни.

Віктор Шеремета розповів, що Асоціацією фермерів та приватних землевласників України здійснена велика робота по залученню всіх голів районних Асоціацій, фермерських активістів, кооператорів на Збори лідерів фермерського руху, які відбудуться в рамках виставки «ФЕРМЕР УКРАЇНИ» 11 вересня 2014 року. Фермери не лише хочуть поставити питання, та отримати на них відповіді: що відбувається в головній галузі країни, куди ми рухаємося, які пріоритети в державній політиці та як подолати головного ворога фермерства – корупцію, а й самим запропонувати, як завдяки зміні регулятивних механізмів держави вже найближчим часом вийти на Європейський рівень виробництва та отримання прибутків.

В зв’язку з проблемами по забезпеченню російським газом для сушки зернових, обігріву виробничих та житлових приміщень, Союз сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів 10 вересня 2014 року о 13.00 проводить науково-практичну конференцію з питань газозаміщення в фермерських господарствах та сільськогосподарських кооперативах, а о 15.00, за підтримки Мінагрополітики, відбудеться Навчальний семінар з питань залучення ресурсів міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги для фермерів та кооперативів.

А сама виставка, за словами Михайла Данкевича, відбудеться з 10 по 12 вересня 2014 року у Національному комплексі «Експоцентр України» (м. Київ, пр.-т Академіка Глушкова, 1) і на ній буде представлено технології та обладнання для альтернативної енергетики, зберігання та сушки зернових з використанням біоенергетики, обладнання для утримання тварин та переробки тваринницької продукції, сучасна сільськогосподарська техніка та багато інших експонатів. Передбачено і торгівлю насінням, саджанцями, продукцією бджільництва та городництва, а також дегустацію фермерського, екологічно чистого, вина з різних регіонів України.

Про важливість проведення такого заходу та його інформаційну підтримку розповів і Роман Корінець.

Багато питань від журналістів було і загального плану: які проблеми існують у фермерів, що змінилося за останні місяці у їх діяльності, чи готові вони до європейського ринку.

Повну інформацію про виставку та збори фермерів можливо отримати на інтернет-сайтах організаторів: www.farmer-ukr.com, www.farmer.co.ua, www.coop-union.org.ua, або за телефонами організаторів: 044-501-78-23, 501-78-24

Прес-служба АФЗУ