This version of the page http://zpl.com.ua/node/120 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-11. The original page over time could change.
Микола Азаров доручив виправляти системні деформації на ринку праці | Заробітна плата

Микола Азаров доручив виправляти системні деформації на ринку праці

Прем’єр-міністр Микола Азаров наголошує на необхідності виправлення системної деформації на ринку праці: величезного розриву між системою освіти, підготовки та перепідготовки кадрів, підвищення кваліфікації і потребами економіки. Про це він заявив під час засідання Кабінету Міністрів України.
Микола Азаров повідомив, що останніми роками держава на реалізацію політики зайнятості витрачає майже 6 мільярдів гривень щороку, однак на ринку праці існує чимало проблем.
За словами Прем’єр-міністра, з 20 мільйонів працездатних громадян офіційно працюють лише 13 мільйонів; близько 5 мільйонів осіб знаходяться поза легальним ринком праці. «Такі робітники абсолютно незахищені», - наголосив він, зазначивши, що роботодавець щодо цих працівників не несе жодних соціальних зобов’язань, а також і відповідальності.
Крім того, Микола Азаров констатував, що кожна п’ята молода людина до 25 років,  а також кожен п’ятий, кому за 50 років – не мають роботи. 40% випускників вузів влаштовуються на роботу не за отриманим фахом. Шанс підвищити кваліфікацію має лише один з десяти штатних працівників, і то у середньому раз на 11 років, тоді як в Європі – раз на 5 років.
«Це дуже серйозні, давні й системні деформації нашого ринку праці. Що це означає? Що між системою освіти, підготовки та перепідготовки кадрів, підвищення кваліфікації і потребами економіки існує величезний розрив. А також те, що система недостатньо стимулює бізнес легально працевлаштовувати людей, сплачувати соціальні і пенсійні внески», - наголосив Глава Уряду.
При цьому Микола Азаров нагадав, що «реальна економічна свобода – це не тільки лояльність до бізнесу, якому держава зменшує податки, прибирає регуляторні обмеження, дозволяє використовувати робочу силу, підготовлену за рахунок бюджетних коштів, забезпечує цінову і курсову стабільність. Справжня економічна свобода – це і те, що будь-які наймані працівники захищені і можуть вільно конкурувати на ринку праці».
Тому, за словами Прем’єр-міністра, Україні потрібна фактично нова системна державна політика у сфері зайнятості населення, яка повинна дати людям шанс краще влаштуватись у житті. «Влаштуватись вдома, а не на заробітках за кордоном!», - наголосив Микола Азаров.
За матеріалами: Урядового порталу
www.kmu.gov.ua



bottom menu

       

© 2016 Заработная плата