This version of the page http://zpl.com.ua/content/putevoditel01stati (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-11. The original page over time could change.
путеводитель_01_статьи | Заробітна плата

путеводитель_01_статьи

Законом України від 12.11.2015 р. № 802-VIII викладено в новій редакції абзац четвертий п. 1 ст. 2 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування». Встановлено, що для платників збору, визначених п. 1 та 2 ст. 1 цього Закону (суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників (п. 1); філії, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених платників податку, що не мають статусу юридичної особи, розташовані на території іншої, ніж платник зборів, територіальної громади (п. 2)), крім платників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені у пп. 4 п. 291.4 ПКУ, об'єктом оподаткування є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до п. «б» - «з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого ст. 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Сума заборгованості фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», що утворилася в період з 01.01.2015 р. до дня набрання чинності цим Законом у платників єдиного податку четвертої групи, що визначені у пп. 4 п. 291.4 ПКУ (тобто у платників фіксованого сільгоспподатку), підлягає списанню у порядку, визначеному правлінням ПФУ за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах трудових відносин, соціального захисту населення.

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування.



bottom menu

       

© 2016 Заработная плата