This version of the page http://www.veselanauka.com/ua/seminar/profilab.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-11. The original page over time could change.
Профі-Lab курс занять з фізики хімії для дітей від 12 років позняки осокорки харківький
рус

Календар подій

Квітень 2017
ПнВтСрЧтПтСбНд
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

   

    

Спортивные секции для детей

ПРОФІ-LAB

Найсучасніші відкриття, найцікавіші факти, найскладніші досліди для тих, хто в темі.

Для дослідників віком від 12 років пропонуємо більш поглиблене вивчення найцікавіших тем. Разом ми зануримося в деталі хімічних реакцій та фізичних процесів, що назиблить нас до розуміння законів природи та познайомимось з сучасними українськими вченими, що розкажуть нам про стан наукових досліджень в тій чи іншій області.

Вік дітей: від 12 років

Місце проведення: клуб «Весела наука» (вул. Крушельницької, 7а)

Розклад занять: неділя, 15:30

Тривалість курсу: цілий рік

Тривалість заняття: 2 години

Вартість: 200 грн/заняття, 700 грн/абонемент на 4 заняття

 

Цикл занять "Зелена наука"

 

Уявіть, що відчувала б людина, пробуджена після, скажімо, 50 років сну?! Темпи розвитку людства настільки високі, що навіть протягом одного покоління наш побут змінюється до невпізнання. Для постійного задоволення власних потреб люди будують величезні комплекси електростанцій та гігантські заводи. Ми споживаємо більше ресурсів і більше відходів викидаємо у довкілля, завдаючи непоправної шкоди нашій планеті. 

Разом спробуємо розібратись у тому, що на нас чекає у майбутньому, що означають коливання температури та складу повітря та води і чим це може загрожувати нашій планеті. Приєднуйтесь!

8 листопада - "Розумне місто"

 

У 2015 році топ-5 "розумних міст" світу виглядає так: Барселона, Нью Йорк, Лондон, Ніцца і
Сінгапур. Та стривайте! Розумні міста - це що? Міста, якими керує якийсь надрозумний
комп'ютер за допомогою свого штучного інтелекту? Пропонуємо розібратись у тому, що це таке і за якими критеріями визначають IQ міст.  
Окрім того нас чекає подорож у світ електроніки, будемо самостійно паяти "розумну" схему сенсора темряви, що запалюватиме світло лампочки з закінченням дня - певно корисна технологія для розумного міста ;)

 

15 листопада - "Планета, на якій ми живемо"

Коли ми говоримо про майбутнє, ми звичайно думаємо про польоти в космос, літаючі автомобілі, штучний інтелект і таке інше. Однак що насправді чекає нас у майбутньому, якщо ми не заважатимемо на екологічні проблеми? Як кожен з нас впливає на довколишній світ?  І який особистий внесок ми можемо зробити, щоб змінити майбутнє усього людства!

Допоможуть розібратись у питанні к.т.н., викладача НТУУ "КПІ", заст. зав. Спільної науково-навчальної лабораторії моніторингу екологічної сталості Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку  Абрамова Алла Олександрівна та еко-активістка, волонтерка Екоцентру, яка знає секрети свідомого споживання, Ольга Бойко

Ну і звичайно будемо експериментвати! Дослідимо різні види сміттєвих пакетів, синтезуємо біопластик та спробуємо створити корисні речі з того, що зазвичай відправляємо у смітник.

 

22 листопада - "Повітря, яким ми дихаємо"

Склад повітря відомий чи не кожному школяру. Однак погляньте на вулицю - безліч автівок та гігантські труби заводів... Чи не змінився цей склад до нашого часу? Чим ці зміни загрожують нам у майбутньому? До останнього часу планета справлялась з навантаженням техногенних змін атмосфери, але продовження нарощення темпів промислового розвитку та знищення лісів не викликають значного оптимізму у цьому питанні. Як світова спільнота реагує на виклики сучасності і що кажуть українські науковці.

 

29 листопада - "Вода, яку ми п'ємо"

Одним з головних біомаркерів існування життя на далеких планетах є наявність води урідкому стані. Та чи достатньо цього для збереження життя на нашій власній планеті? Чи часто задумуємось ми, відкриваючи кран, звідки і куди тече вода, якою ми миємо руки та коли вона повернеться знову в наш кран? :-)

 

 

6 грудня - "Погода, яку ми стоврюємо?"

Незважаючи на глобальне потепління, про яке вчені постійно попереджають, ми все ж живемо в епоху льодовикового періоду. Та чи розтане колись вічна мерзлота і чим це загрожуватиме людству? Які питання турбують кліматологів та чи впливає все ж людство на формування клімату на землі?

Слідкуйте за анонсами! Детальніший опис інших занять незабаром.

 

Реєстрація за посиланням.

Додаткова інформація за телефоном: 097-156-55-33, 099-642-25-30.

Читайте також:

  • НАУКА У ДІЇ
  • ШКОЛА ДОСЛІДНИКА
  • ПЕРШІ ДОСЛІДИ