Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Профком НТКУ просить Президента захистити права творчих працівників. Відкритий лист

Tweet

Найбільше трудовий колектив занепокоєний планами ліквідації всіх державних мовників, на базі яких має бути створене суспільне. А також «глибоко занепокоєний можливістю прихованої приватизації медіаресурсу, будівель та земельних ділянок».

«Мусимо зазначити, якщо ця Постанова КМУ вступить в дію, це призведе до звільнення усього колективу НТКУ, який нараховує понад 1500 осіб. Такі перспективи створюють у трудовому колективі вкрай напружену атмосферу. Окрім того, наслідком прийняття вищезазначеної Постанови КМУ може буде припинення застосування статті 16 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» до творчих працівників телерадіоорганізацій, що ліквідуються. А це в свою чергу призведе до незворотніх наслідків, і особи, котрі все життя здійснювали збільшені виплати до відповідного фонду (сподіваючись на підвищену пенсію) будуть позбавлені права отримати таку (підвищену) пенсію, що негативно вплине на соціальне забезпечення таких осіб», – йдеться у відкритому листі.

Нагадаємо, 7 листопада на позачерговому засіданні уряду було ухвалено рішення про створення НСТУ у формі ПАТ. Тест рішення досі не опубліковано.

«Суспільне мовлення» друкує текст відкритого листа повністю.

Нагадаємо, НМПУ також занепокоєна можливим порушенням прав членів профспілки на НТКУ.

«Суспільне мовлення»

Tweet
comments powered by Disqus