Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Нацрада продовжила на два тижні прийом заяв від ВГО для участі у формуванні Наглядової ради НСТУ

Tweet

Причиною такого рішення, за словами голови Національної ради Юрія Артеменка, стало те, що для участі в конференціях надійшло мало заяв від громадських організацій. «Рішення продовжити прийом прийнято, бо надійшло замало заяв – трохи більше 30, а згідно із законом має бути проведено 9 різних конференцій ВГО, і в кожній конференції мають брати участь по 5 представників від ГО. На жаль, такої кількості не набрали. Чи не вистачило часу, чи люди були зайняті у виборчій кампанії», - повідомив пан Артеменко.

Крім того, до Нацради звернулася низка громадських організацій – Інститут медіа права, ГО «Телекритика», Інститут масової інформації та МГО «Інтерньюз-Україна» – з проханням продовжити термін прийому заяв від ВГО.

Публікація оголошення про повторний прийом заяв від всеукраїнських громадських організацій очікується 5 листопада в газеті «Урядовий кур’єр».

Повторно заяви від ВГО прийматимуться з 6 по 20 листопада. При цьому, заяви, які були подані ВГО за попередній строк – з 15 по 28 жовтня – залишаються чинними, заново подавати документи організаціям не потрібно.

З 20 листопада по 3 грудня відбуватиметься оцінка відповідності ВГО та делегованих ними кандидатів вимогам, визначеним законом «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Самі конференції за новим планом мають тривати в січні-лютому 2015 року в таких галузях:

- освіти – 19 січня;

- науки – 21 січня;

- фізичного виховання та спорту – 23 січня;

- журналістики – 26 січня;

- правозахисній – 28 січня;

- захисту інтересів дітей та молоді – 30 січня;

- творчій – 2 лютого;

- місцевого самоврядування – 4 лютого;

- захисту прав осіб з особливими потребами – 6 лютого.

За словами Юрія Артеменка, продовження прийому заяв від ВГО і зміни в календарному плані не впливають на процес створення суспільного мовлення, оскільки й так затягується створення юридичної особи – Національної суспільної телерадіокомпанії України.

«Суспільне мовлення»

Фото УНІАН

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Суспільне мовлення в Україні, наглядова рада
Tweet
comments powered by Disqus