Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Зураб Аласанія: «​Суспільному мовленню обрізали все, що могли»

Tweet

«​Законодавці обурились, що ми хочемо повернути 20%​​, тобто 12 хвилин реклами на годину​ ефіру​. Вони сказали: "Ви знахабніли!​", – обурюється Зураб Аласанія​. – ​М​ені здається, що дехто з представників комерційних каналів підказав законодавцям, що суспільний мовник – це конкурент, він і так отримуватиме кошти з бюджету, навіщо йому ще ​й​ реклама. Я весь час доводжу комерційним мовникам, що ми не є і не можемо бути їхніми конкурентами».

Аласанія вважає, що спочатку суспільний мовник має довести ​глядачам ​свою необхідність​,​ а вже потім пропонувати їм ​сплачувати ​абонплату. На його думку, до закону слід повернути положення про відведення 20% ефір​ного часу​ на рекламу, а також внести положення про «інші доходи»,​ куди свого часу може ​увійти​ абонплата.

Це відео було знято вчора під час Міжнародної конференції «Від державного мовлення до суспільних медіа», організованої Національною телекомпанією України, Європейською мовною спілкою та Радою Європи в рамках програми «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» за фінансування Уряду Канади.

«Діана Поладова, ВідеоТеКа»

ЄМС, Зураб Аласанія, Конференція, НТКУ, Рада Європи, Суспільне мовлення в Україні
Tweet
comments powered by Disqus