Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Маріна Мусхелішвілі: «Політична воля державних органів може бути важливішою за закон»

Tweet

Пані Мусхелішвілі додала, що жоден закон не може врахувати всі особливості й аспекти соціально-політичних обставин у державі.

Також вона відзначила, що Грузія й Україна схожі різнобарвністю соціальних груп, що створює певні труднощі у процесі створення такого інституту, як суспільне мовлення. При цьому, на її думку, в цьому контексті в Україні цей процес має відбутися легше, оскільки тут, на відміну від Грузії, соціальні відмінності різних груп населення є більш зрозумілими та вже визначеними – вони базуються на географічному принципі.

Таким чином, експерт вважає, що для ефективної роботи наглядової ради Національної телерадіокомпанії України в ній мають бути належним чином представлені регіони.

Також вона, як і всі інші експерти, вважає, що дуже важливо не зволікати зі створенням суспільного мовлення, оскільки процес формування буде довгим, і чим раніше розпочати, тим краще.

«Я не знаю, коли ви завершите [процес формування СМ]. Можливо, ніколи не завершимо ані ми в Грузії, ані ви в Україні. Але принаймні не можна втрачати оптимістичні надії», – каже пані Мусхелішвілі.

Під час конференції також виступав інший експерт із Грузії – Звіад Корідзе, який детальніше розповів про досвід GPB.

Міжнародна конференція «Від державного мовлення до суспільних медіа» розпочала свою роботу 1 липня у Києві і триватиме два дні. У конференції  беруть участь представники іноземних мовників та вітчизняної державної телерадіокомпанії. Фахівці обговорюють організаційно-правові аспекти реформи НТКУ, питання структури та фінансування. Вчора під час конференції виступили прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, генеральний директор Європейської мовної спілки Інгрід Делтенре, гендиректор НТКУ Зураб Аласанія, заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Лариса Мудрак та інші.

Джерело: Суспільне мовлення

Конференція, Маріна Мусхелішвілі, Рада Європи, Суспільне мовлення в Україні, наглядова рада
Tweet
comments powered by Disqus