Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

24 жовтня парламент планує розглянути законопроекти про СМ та роздержавлення преси

Tweet

Зокрема, у порядку денному на 24 жовтня стоять законопроекти №1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», №2600 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», №0944 «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень)».

Також 24 жовтня народні депутати мають розглянути законопроект №2829 «Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо дострокового припинення повноважень членів ради)» та проект постанови №2252-а «Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України», автори якого – народні депутати Юрій Дерев'янко, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Юрій Мірошниченко.

За словами Миколи Томенка, на погоджувальній раді він просив колег по парламенту включити до порядку денного законопроекти №0947  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації», але його поставили на наступний пленарний тиждень.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Верховній Раді ухвалити в цілому законопроекти №2600 «Про реформування друкованих засобів масової інформації» та №1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Як писала «Телекритика», громадськість неодноразово закликала парламент ухвалити закон №0947 щодо доступу до публічної інформації. 21 жовтня журналісти та громадські активісти провели акцію з вимогою прийняття Верховною Радою законопроекту щодо розширення дії цього закону.

Джерело: Суспільне мовлення

Закон про суспільне телебачення і радіомовлення України, роздержавлення преси
Tweet
comments powered by Disqus