Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Експерт: «Юридичних форм об'єднання приватного та суспільного мовлення не існує»

Tweet

Поки ЗМІ та громадськість очікують офіційної заяви від керівництва телеканалу, член Наглядової ради GPB (Georgia Public Broadcaster) Емзар Гогуадзе говорить про суміжні форми об'єднання «9 каналу» і громадського мовника. За його словами, юридичних форм об'єднання приватного та суспільного мовлення не існує, хоча, виходячи з бажання власників «9 каналу», громадському мовнику може бути запропонована телевізійна техніка компанії.

Як заявив Гогуадзе в інтерв'ю «Пірвелі радіо», мова про об'єднання двох телеканалів йшла і раніше.

«Юридичної форми такого об'єднання не існує. Юридично приватне мовлення не може бути об'єднане з громадським телеканалом, хоча існують і суміжні форми. Наприклад, власники «9 каналу» можуть запропонувати нам свою техніку й інвентар. Як мені відомо, «9 канал» має такі ж технічні характеристики мовлення, а саме частоту, поляризацію, швидкість потоку, як і свого часу «Перший Кавказький». Тому я думаю, що мова буде йти саме про передачу потужностей і частот телеканалу, які у нього є» зазначив Емзар Гогуадзе.

80% частки «9 каналу» належать компанії дружини прем'єр-міністра Грузії Бідзіна Іванішвілі

«Це було телебачення для одного фільму, одного кадру, одного режисера. У медіа-середовищі є проблеми, і ми всі це знаємо», – висловився про канал президент Грузії Міхаїл Саакашвілі.

Джерело: Грузія Online

9 канал, GPB, Бідзіна Іванішвілі, Грузія, Емзар Гогуадзе, Міхаїл Саакашвілі, приватне мовлення
Tweet
comments powered by Disqus