Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Голова парламенту Грузії підписав змінений закон «Про мовлення»

Tweet

Прийняті зміни набувають чинності з моменту опублікування, хоча деякі пункти закону почнуть діяти з 1 січня 2014 року, зокрема ті, що стосуються суспільного мовлення.

Піклувальна рада суспільного мовника Грузії GPB зміниться в повному складі з 1 січня 2014 року, і буде укомплектована заново. Поки що працюватиме теперішній склад. Членів піклувальної ради оберуть терміном на 6 років.

З моменту опублікування закону набирає чинності положення про створення суспільного мовника Аджарії (Західна Грузія). За новим законодавством, телерадіокомпанія Аджарії буде сформована у вигляді юридичної особи публічного права під ім'ям Суспільного мовника Аджарії, який фінансуватиметься в обсязі 15% бюджету GPB. Зі свого боку, збільшується фінансування cуспільного мовника Грузії, розмір якого визначатиметься в обсязі мінімум 0,14% від ВВП Грузії попереднього року. У Суспільного мовника Аджарії буде своя наглядова рада, склад якої оберуть з 1 січня 2014 року.

Документ також передбачає набуття чинності принципів Must Carry і фінансову прозорість мовників.

Зміни до Закону «Про мовлення» розглядалися в парламенті Грузії з грудня 2012 року. У перший раз парламент затвердив проект змін до закону «Про мовлення» 31 травня, але президент не поставив свій підпис під документом. Парламент подолав президентське вето 94 голосами проти 9-ти на пленарному засіданні позачергової сесії 12 липня, проте президент наклав повторне вето.

Джерело: Грузия Online

GPB, Давид Усупашвілі, Закон Грузії про мовлення, Міхаїл Саакашвілі, вето
Tweet
comments powered by Disqus