This version of the page http://www.kandevelopment.com/news/?ID=186 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-11. The original page over time could change.
KAN DevelopmentУкраїнський MALL OF AMERICA
Рус Eng
  • Главная
  • О компании
  • ПРОЕКТЫ
  • Новости
  • КОНТАКТЫ
 

Новости

  • Наши новости и публикации
 

Наши новости и публикации

16.07.2012

Український MALL OF AMERICA


Компанія "Мегаполісжитлобуд" інвестує $350 млн. у відкриття торгово-розважального комплексу Respublika. За словами експертів, проект стане наймасштабнішим ТРК в країні.



Торгово-розважальний комплекс Respublika розташується на території однойменного багатофункціонального комплексу, який зводиться на Кільцевій дорозі. Загальна площа молу (GBA) становитиме 290 тис. кв.м, а орендна (GLA) – 140 тис. кв.м. У рамках проекту передбачається створити три рівні: паркінг на 4 500 машиномісць, торгову та розважальну зони. 


Основний акцент у торговій частині комплексу буде зроблений на різноманітність товарної лінійки – тут будуть представлені як відомі, так і нові, ексклюзивні для України бренди в усіх товарних групах у максимально широкому ціновому діапазоні. Для зручності покупців магазини згрупують за асортиментом і розмістять у відповідних зонах, таких як family fashion, high fashion, affordable fashion, upscalе (ексклюзивний, високоякісний товар). Усі fashion-галереї будуть представлені як стандартними магазинами, так і величезними fashion- якорями площею від 2 до 5 тис. кв.м.


Окрім fashion-бутиків у ТРК буде виділена спеціальна галерея товарів для дітей з якірним дитячим супермаркетом, зона товарів для дому з відповідними якорями – меблевим гіпермаркетом на більш ніж 10 тис. кв.м і гіпермаркетом побутової техніки й електроніки площею 5 тис. кв.м. А для людей, які надають перевагу активному способу життя, буде створена спеціалізована галерея товарів для відпочинку та спорту зі спортивним гіпермаркетом площею 4 тис. кв.м із широкою лінійкою відомих брендів.


Якірним орендарем виступить гіпермаркет "Ашан", який розміститься на площі 17 тис. кв.м. "Ми прийняли рішення брати участь у цьому проекті через його стратегічне розташування, амбіції цього торгово-розважального центру, його регіональне значення і, зрештою, у зв'язку з довгостроковою концепцією проекту, вибраною його власником", - пояснює Андре-Поль Леклерк, директор з розвитку бренду "Ашан". У ТРК Respublika буде представлена величезна кількість закладів громадського харчування як у форматі фаст-фуду, так і у форматі ресторанів casual і fine dining, а на фасаді торгового комплексу планується розмістити auto village, сформований великою кількістю фірмових автосалонів.


Найемоційнішою частиною проекту за задумом розробників повинна стати розважальна зона, аналогів якої немає не лише в Україні, але й у країнах СНД, Польщі та Туреччині. "У комплексі розташується унікальний, перший в Україні всесезонний парк розваг площею 22 тис. кв.м", - розповідає про проект Ігор Ніконов, президент девелоперської компанії "К.А.Н. ДЕВЕЛОПМЕНТ". Концепція тематичного парку в ТРЦ Respublika розробляється бельгійською компанією КСС – визнаним світовим авторитетом з розробки кращих сучасних сімейних розважальних центрів. Так, у зоні розваг планують встановити найдовші в Європі криті американські гірки протяжністю 500 м. До речі, їх виробляє та ж компанія, яка зводила гірки для Disneyland й інших провідних розважальних парків світу. Крім того,  відвідувачів порадують величезне колесо огляду висотою з 8-поверховий будинок, атракціон "Вежа падіння", спа-центр, фітнес-центр, аквапарк, великий льодовий каток, роллердром, унікальний 12-зальний кінотеатр-мультиплекс, боулінг-центр на 24 доріжки. Окремо слід відзначити аеродинамічну трубу діаметром близько 5 м і заввишки понад 12 м.


Відкриття ТРК Respublika заплановано на I квартал 2014 року. Обсяг інвестицій тільки в будівництво складає $350 млн.


За словами партнера консалтингової компанії UTG (Українська Торгова Гільдія) Віталія Бойка, після відкриття ТРК Respublika в Києві з'явиться новий торговий вузол. "Зараз основним столичним торговим вузлом є Петрівка, але вона вже себе вичерпала. А на Кільцевій дорозі вже є "Епіцентр", Metro, ринковий комплекс "Столичний". Після відкриття Respublika усі торгові потоки зосередяться навколо нього", - пояснює експерт. Кількість відвідувачів збільшиться за рахунок ефекту синергії,  через розташовані поруч станцію метро, автовокзал та готелі.


Бойко відзначив, що Respublika стане українським аналогом знаменитого Mall of America, який має змогу приймати відвідувачів практично в будь-який час. Сьогодні Mall of America входить до п'ятірки найбільш популярних туристичних місць США. "Respublika – це перший мегамол в Україні, відвідувати який будуть жителі не лише столиці, але й області й інших міст", - робить висновок експерт.


Влад Руденко



Возврат к списку

 

все проекты

Реализованные
  • Жилые проекты
  • Офисные проекты
  • ТРЦ
  • Паркинги
  • Образовательные проекты
Строящиеся
  • Жилые проекты
Развиваемые
  • Офисные проекты
  • МФК