Валютно-обмінні
операції

Пропонуємо повний спектр операцій з обміну іноземної валюти, приймання на інкасо іменних чеків та банкнот іноземних держав.




Курси валют

Курси валют станом на 08.04.2017
Код валюти Числовий код Назва Кількість одиниць Курс НБУ Купівля Продаж
USD 840 Долар США 100 2697.3995 2675.00 2710.00
EUR 978 Євро 100 2867.3357 2830.00 2895.00
RUB 643 Російський рубль 10 4.7389 4.42 4.80
Конвертeр валют
(онлайн-калькулятор)

Операції з готівковою іноземною валютою



Операції з купівлі та продажу готівкової іноземної валюти

Операції, які можна здійснити в АТ “Ощадбанк”:
  • купівля у фізичних осіб – резидентів і нерезидентів готівкової іноземної валюти за готівкові гривні;
  • продаж фізичним особам – резидентам готівкової іноземної валюти за готівкові гривні;
  • зворотний обмін фізичним особам – нерезидентам невикористаних готівкових гривень на готівкову іноземну валюту.


Операції з купівлі-продажу готівкової іноземної валюти можна здійснити в будь-якій установі АТ «Ощадбанк».

Операції з купівлі у фізичної особи – резидента готівкової іноземної валюти за готівкові гривні на суму, меншу від 150 000 гривень, за умови пред'явлення фізичною особою документа, що посвідчує особу та її резидентність, із зазначенням у квитанціях про здійснення валютно-обмінної операції прізвища, імені по батькові (за наявності) цієї особи.

Операції з купівлі у фізичної особи – нерезидента готівкової іноземної валюти за готівкові гривні, які проводяться з оформленням довідки-сертифіката за формою №377, здійснюються за умови пред’явлення цією особою документа, що посвідчує особу і її резидентність.

Операції з продажу фізичним особам – резидентам готівкової іноземної валюти за готівкові гривні здійснюються в межах обмежень, встановлених нормативно-правовими актами Національного банку України та за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу та її резидентність, із зазначенням у квитанціях прізвища, імені по батькові (за наявності) особи, яка здійснює валютно-обмінну операцію.

Операції на суму, що дорівнює чи перевищує 150 000 гривень:
  • з купівлі у фізичних осіб – резидентів і нерезидентів готівкової іноземної валюти за готівкові гривні;
  • зворотного обміну фізичним особам – нерезидентам невикористаних готівкових гривень на готівкову іноземну валюту.


Такі операції здійснюються після ідентифікації фізичної особи відповідно до чинного законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

Операції з конвертації готівкової іноземної валюти

АТ "Ощадбанк" здійснює операції з конвертації (обміну) готівкової іноземної валюти однієї іноземної держави на готівкову іноземну валюту іншої іноземної держави.

Операції з конвертації готівкової іноземної валюти здійснюються лише з тими валютами, що належать до І та ІІ  групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 04.02.1998 №34 (у редакції постанови Правління Національного банку України від 02.10.2002 №378).

Під час здійснення операцій з конвертації готівкової іноземної валюти використовується крос-курс, визначений згідно з офіційним курсом гривні до відповідних іноземних валют, що встановлений Національним банком України на день проведення операції.

Конвертація однієї готівкової іноземної валюти на іншу готівкову іноземну валюту здійснюється:

  • для фізичних осіб – резидентів і нерезидентів на суму, меншу від 150 000 гривень, без пред’явлення документа, що посвідчує особу та її резидентність, із зазначенням у квитанціях про здійснення валютно-обмінної операцій прізвища, імені, по батькові (за наявності) цієї особи;
  • для фізичних осіб – резидентів і нерезидентів на суму, що дорівнює чи перевищує 150 000 гривень, з ідентифікацією особи відповідно до чинного законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.


Приймання на інкасо банкнот іноземних держав

Установи АТ "Ощадбанк" приймають на інкасо:

  • банкноти іноземних держав, які мають значні пошкодження та/або значні ознаки зношення або є сумнів у їх платіжності;
  • банкноти, вилучені іноземною державою з обігу після дати, оголошеної центральним банком-емітентом відповідної валюти (за наявності згоди банку-кореспондента відповідної держави на обмін цих банкнот).

Виплата клієнтам відшкодування за відправлені на інкасо банкноти здійснюється після одержання коштів від банку-кореспондента.

Комісійна винагорода сплачується клієнтами при здійсненні операції з приймання банкнот іноземних держав на інкасо відповідно до тарифів за послуги установ АТ «Ощадбанк».



інші пропозиції

не стійте в черзі, платіть онлайн
отримайте свою картку
безкоштовно