Телеканал СТБ http://www.stb.ua/ua Телеканал СТБ, смотреть СТБ онлайн, программа СТБ, СТБ видео, телепрограмма СТБ, СТБ Украина Fri, 07 Apr 2017 16:18:24 +0000 ua-UK hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.2.2 «Синій кит» гра смерті в Україні: як уберегти дитину? http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/sinij-kit-igra-smerti-v-ukraine-kak-uberech-rebyonka/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/sinij-kit-igra-smerti-v-ukraine-kak-uberech-rebyonka/#comments Fri, 07 Apr 2017 14:44:36 +0000 http://www.stb.ua/?p=747938 «Синій кит», «Тихий дім», «Розбуди мене о 4:20» – слова, від яких починається тремтіння не тільки у кожного з батьків, але і у всіх, хто розуміє, про що йде мова. Назви смертельної забави можуть бути різними, ось тільки суть одна – покалічене тіло дитини, порушена психіка і самогубство в результаті. Чи така страшна гра, що вона собою становить, як уберегти дітей від «Синього кита» і що робити, якщо дитина вже у грі?

Як уберегти дитину від «Синього кита»? Читайте в матеріалі!

Гра «Синій кит» – що це?

Згадки про групи смерті підірвали інтернет кілька років тому, коли стало відомо про самогубства підлітків, які перебували в одних і тих же спільнотах соціальних мереж. Не так давно з’явилися перші згадки про неї на просторах України. Панікувати не варто, але краще дослідити питання.

Суть гри полягає в наступному: для того, щоб стати учасником, необхідно написати на своїй сторінці в соцмережах певний набір хештегів (#синійкит, #тихийдім, # f57, #розбудименео420, #явгрі та подібні), такий текст, часто, супроводжується зображеннями кита або депресивними картинками. Якщо потенційний учасник звернув на себе увагу, з ним зв’язується куратор, який роздає шокуючі завдання. Аби дізнатися, що саме має бути зроблено, дитина повинна вступити в контакт з адміністратором о 4:20 ранку, всього налічується 50 завдань, кожне з яких небезпечне для життя. Нікому не говорити про цю гру, лезом намалювати на руці кита або певний набір цифр, перебігти дорогу впритул до автомобіля, пройтися краєм даху і т.п. Звичайно, куратор чекає підтверджень виконання (фото, відео). Разом з цим, він намагається дізнатися про всі страхи дитини, домашню адресу та інформацію про сім’ю, щоб не дати учаснику вийти з гри: в цьому випадку починаються погрози, а вивідана інформація використовується для переконань. На популярності смертельної забави також намагаються заробити, одним із завдань шахраїв є перерахування грошових коштів. Фінальне завдання «Синього кита» – самогубство. Зводиться гра до тлінності життя, неприйняття суспільством підлітків і їх проблем.

Як уберегти дитину від гри смерті «Синій кит»?

Юрист, експерт проектів СТБ, сім’янин і батько Михайло Присяжнюк впевнений, слід бути максимально уважним до цього питання: «Найголовніше, як ми можемо убезпечити дитину – бути з нею на одній хвилі. Заборонами, обмеженнями, постійною лайкою і стеженням нічого не доб’єшся. Зараз є багато варіантів батьківського контролю, наприклад, коли один пристрій дублює інформацію іншого. Звичайно, це не панацея, але варто звертати свою увагу і на це. Моєму синові зараз 8,5 років, але за 3 – 4 роки його теж будуть підстерігати небезпеки в соціальних мережах, я сподіваюся, що між нами залишиться та близькість, яка між нами є зараз».

Юрист, експерт проектів СТБ Михайло Присяжнюк

Власне, близькість та контакт між дорослими і дітьми – один з основних факторів застереження таких загроз, адже якщо ви розумієте, на що дитина витрачає вільний час, як себе почуває, чим займається в інтернет-просторах, ви відразу помітите тривожні дзвіночки.

Не так давно своїм коментарем в сюжеті «Вікна-Новини» поділився Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба: «Більшість дитячих суїцидів, приблизно 90%, не пов’язані з соціальними мережами. Я міг би сказати, що всі вони, по суті, пов’язані з байдужістю дорослих, батьків, з тим, що батьки не звертають увагу, не займаються вихованням власних дітей та не спілкуються з ними».

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, фото – офіційне інтернет-представництво Президента України.

Дитина грає в «Синього кита», що робити?

Якщо ви припускаєте, що дитина стала учасником смертельної гри, навіть з цікавості, від ваших дій залежить результат ситуації. Не варто панікувати і геть забороняти дитині все на світі, адже в такому випадку можна викликати більший стрес та додаткову зацікавленість. Діти за своєю природою допитливі, враховуйте і приймайте цей факт, намагайтеся займати їх вільний час. Психотерапевт Вікторія Любаревич-Торхова в цьому питанні категорична: «Відразу забираємо гаджети у дитини. Дивимося, як ми можемо зайняти дитину у час, що звільнився. Вони злитимуться на батьків, але цю стадію треба пережити, просто взяти і відійти від усього цього, не менше, ніж на 2 тижні, а то й місяць».

Вікторія Любаревич-Торхова – психотерапевт, психолог проектів СТБ

Михайло Присяжнюк підвів підсумки, визначивши головні поради:

1. Якщо надходять будь-які загрози батькам або дитині – необхідно звернутися до поліції.

2. Якщо вам стало відомо, що дитина вступила до подібної спільноти, ви повинні звернутися в кол-центр профільної організації, яка зараз займається цією проблематикою, їх кілька (наприклад, Національна дитяча гаряча лінія – 0 800 500 225, Національна «Гаряча лінія» з питань насильства та захисту прав дітей 0-800-500-33-5 і т.д). Батькам варто зателефонувати до кол-центру, пояснити ситуацію і отримати чіткі рекомендації. Дзвонити до поліції потрібно, але вони не рятують дитину, вони шукають організаторів, дітей рятувати потрібно нам. Варто обов’язково звернутися за допомогою до психологів.

3. Також варто пов’язати гаджети дитини і свої, об’єднати доступ до інформації на них (наскільки це можливо), додати її в друзі в соціальних мережах, щоб ви могли розуміти, до яких спільнот вступає дитина.

4. Ви повинні бути в постійному контакті з вашою дитиною, тоді дуже мало ймовірності того, що хтось зможе вплинути на її психіку.

Пам’ятайте, що з проблемою краще не боротися, а запобігати можливості її появи. Приділяйте час та увагу дитині, виявляйте цікавість до її життя та захоплень, а в разі прояву тривожної поведінки – обов’язково звертайтеся за допомогою фахівців.

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/sinij-kit-igra-smerti-v-ukraine-kak-uberech-rebyonka/feed/ 0
ILLARIA: «Дякуючи квотам, радіостанції почали цікавитись україномовними виконавцями» http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/illaria-treba-podyakuvati-kvotam-bo-radiostantsiyi-pochali-tsikavitis-ukrayinomovnimi-vikonavtsyami/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/illaria-treba-podyakuvati-kvotam-bo-radiostantsiyi-pochali-tsikavitis-ukrayinomovnimi-vikonavtsyami/#comments Fri, 07 Apr 2017 09:43:40 +0000 http://www.stb.ua/?p=747806 ILLARIA – українська співачка, яка демонструє свіжий і цікавий погляд на етнічну музику. Зовсім скоро, 8 квітня вона представить нову програму на сольному концерті у клубі Atlas. Ми поспілкувалися із артисткою на різні теми: Чому у Канаді вона популярніша, ніж на Батьківщині? Як ILLARIA  познайомилася із чоловіком? Яку цікаву пропозицію зробив гурт O.Torvald співачці? Про все це читайте у нашому інтерв’ю.
«Мої пісні частіше лунають на радіо Канади, США, Британії, а от в Україні не скрізь», ─ про це ви розповіли у візитівці нацвідбору. Як думаєте, чому так складається?

Тому що раніше, в деяких наших містах, українська мова та етнічні пісні були неформатом, на відміну від української громади за кордоном. Вони набагато більше на той час цікавились українською культурою і підтримували її. Тому серед українців за кордоном я була відома вже давно. А в Україні популярність з’явилася останнім часом завдяки моїм концертам та участі в телевізійних проектах і програмах. Треба подякувати і квотам в тому числі, тому що українські радіостанції останнім часом почали активно цікавитись україномовними виконавцями.

Чи змінилась ситуація після вашого виступу на Національному відборі Євробачення?

Звісно я стала більш впізнаваною і популярною. Але це зовсім не означає, що я просто сиджу і чекаю, поки мене почнуть самостійно ротувати на радіостанціях та телебаченні. Я дуже багато працюю і, після відбору на Євробачення, вже презентувала дві нові пісні, презентую нову концертну програму, готую тур. Я дуже багато працюю, щоб мене знали не лише, як виконавицю ліричних пісень, а й як артистку, яка вміє дивувати і робити абсолютно різножанрову цікаву музику з елементами етно.Ви були фавориткою у глядачів, під час півфіналу вони віддали вам найвищий бал. Отже така українська музика, з етнічними мотивами до смаку слухачу. Чому тоді ваші пісні не грають на кожному кроці, як Лобода чи «Опа Опа» гурту «Агонь»?

Це питання не до мене, а до директорів радіостанцій (посміхається, ─ ред.) Я вважаю, що обирати музику на радіостанціях мають професійні музиканти чи професійні музичні редактори. Але я не впевнена, що на всіх радіостанціях саме так і відбувається. Також, що важливо, я принципово не сплачую за ротації.

Пісню «Thank You for My Way» ви присвятили чоловікові. Розкажіть трохи про свою родину. Як ви познайомились з коханим? Чим він займається?

З чоловіком майбутнім ми познайомилися декілька років тому. Першим про мене дізнався він, з телебачення, почав ходити на мої концерти… Але познайомитися наважився лише коли ми опинилися далеко від України. Ми полетіли з друзями до Греції і так склалося, що опинилися в одній компанії із моїм коханим. Можна сказати, що це доля. І наші стосунки почалися із співтворчості. Хоча за професією він інженер, але його хобі – це фото. Спочатку він фотографував мене і його роботи були чудові. Саме так між нами виник ментальний душевний зв’язок, який призвів до створення родини. Зараз чоловік мене у всьому підтримує. Це дуже важливо, що він не тільки кохана людина, а й мій найбільший друг і директор. Він найкраще за всіх розуміє мене і саме від нього я отримую найконструктивнішу критику.З ким з українських музикантів дружите? Хто буде на вашому концерті?

Можу впевнено вам сказати, що дружба в шоу-бізнесі існує. Наприклад, я дуже тісно товаришую із Анжелікою Рудницькою, із Олексієм Залевським, приятелюю із Олею Цибульською, Тонею Матвієнко і Арсеном Мірзояном, Вадимом Краснооким і, звісно, з Олегом Скрипкою. Це люди, з якими ми часто перетинаємося не тільки в роботі, а й в особистому житті. Вони завжди мене підтримують і цього разу вони також запрошені на концерт.Чи плануєте взагалі якісь цікаві колоборації з колегами? До речі, на нацвідборі ви нам розповідали, що щось замислили цікаве з O.Torvald?

Це була ініціатива O.Torvald. Після однієї з репетицій, коли я співала за лаштунками у фіналі, вони, виходячи зі сцени, сказали: «А давай що-небудь зробимо разом» і я відповіла, що якщо це пропозиція, то я її приймаю. Вони про це пам’ятають і ми обов’язково щось придумаємо згодом. Просто зараз у хлопців дуже велика відповідальна місія і часу в них обмаль, що я чудово розумію. Тому колаборація буде  втілена трохи пізніше. Зараз я їх щиро підтримую душевно і тримаю за них кулачки.

8 квітня ви представити в клубі `Atlas нову програму. Розкажіть що планується?

Планується, як завжди, свято музики. Це будуть пісні з весняним настроєм, які я спеціально відібрала для концерту з чотирьох своїх платівок. А також буде вперше наживо разом із моїми музикантами звучати Thank you for my way. Також будуть круті колаборації з інструменталістами, на сцену вийде один з моїх саунд-продюсерів, який записав композицію Thank you for my way. Ми разом виконаємо одну композицію. Яку саме ─ побачите на концерті. Ну і, як завжди, будуть неочікуваі образи і яскраві костюми від українських дизайнерів.

Спілкувалась Кіщак Каріна

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/illaria-treba-podyakuvati-kvotam-bo-radiostantsiyi-pochali-tsikavitis-ukrayinomovnimi-vikonavtsyami/feed/ 0
Куди піти у Києві на вихідних 8-9 квітня? http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/kuda-pojti-v-kieve-na-vyhodnyh-8-9-aprelya/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/kuda-pojti-v-kieve-na-vyhodnyh-8-9-aprelya/#comments Fri, 07 Apr 2017 09:00:49 +0000 http://www.stb.ua/?p=747461 Як провести перші по-справжньому теплі днинки? Куди піти у Києві на вихідні 8-9 квітня – дивіться в афіші заходів.

Читайте також: вихідні дні на Великдень 2017 – скільки відпочиваємо8-9 квітня

Фестиваль вуличної їжі

«Арт-завод Платформа» (вул. Беломорская,1) з 11:00 до 23:00, вартість 75 грнВ рамках масштабного українського проекту Ulichnaya eda у Києві відбудеться перший в цьому році «Фестиваль вуличної їжі». Тебе чекають різноманітні розваги, сюрпризи, зони відпочинку і, звичайно ж, смачні страви сучасної європейської кухні.

Читайте також: афіша концертів на квітень 2017 в Києві

8-9 квітня

Концерт при свічках «Класика для всіх. Бах і Моцарт»

Будинок Кіно (вул. Саксаганського, 6) о 20:00, вартість від 100 грнКласична музика завжди дарує чарівний настрій, її слухають справжні цінителі прекрасного. На концерті будуть виконані твори великих композиторів.

Читайте також: магнітні бурі в квітні 2017 – розклад для метеозалежних людей

8 квітня

Фестиваль писанок на СофіївськійТеатралізовано-мистецьке свято «Фестиваль писанки» у рамках Великодніх свят в історичному центрі Києва, відбудеться на просторі між Софією Київською і Михайлівським Золотоверхим монастирем. Захід покликаний підтримати і популяризувати українські народні традиції, сприяти розвитку народного мистецтва, вивчення культури та історії українського народу на прикладі феномену писанок.

Читайте також: коли Вербна неділя у 2017 році і все про свято

9 квітня

Nova Poshta Kyiv Half Marathon 2017Сьомий за рахунком Київський напівмарафон відбудеться у Києві 9 квітня. Любителям бігу належить подолати дистанцію 21,0975 км. Траса сертифікована AIMS. Більше інформації на офіційному сайті марафону. Попереджаємо, що 8-9 квітня обмежать рух усіх видів транспорту.

7-9 квітня

Київська фортеця

Фестиваль історичного кіно7-9 квітня у Києві відбудеться вже традиційний IV Міжнародний фестиваль історичного кіно. Бажаючих ознайомитися з новинками вітчизняної та світової кінематографії історичного напряму запрошуємо на територію Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця». Організатори цьогорічного свята обіцяють ще більший масштаб події. Чим здивує історичне кіно-2017? Дізнаєтеся про це під час фестивалю.

9 квітня

Jazz in Kiev Band

Bel EtageУ Києві відбудеться джазовий концерт, на якому у виконанні квінтету Олексія Когана «Jazz in Kiev Band» для вас прозвучить музика родом з Бразилії та Латинської Америки в жанрах фанк і соул.

Вас чекають неперевершені імпровізації від Jazz in Kiev Band, прекрасні ліричні і яскраві, запальні твори, а також історії створення і виконання композицій від популярного радіоведучого, музикознавця і одного з найвідоміших джазменів країни – Олексія Когана.

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/kuda-pojti-v-kieve-na-vyhodnyh-8-9-aprelya/feed/ 0
Привітання з Благовіщенням: красиві, в віршах і для смс http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/pozdravleniya-s-blagoveshheniem-krasivye-v-stihah-i-dlya-sms/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/pozdravleniya-s-blagoveshheniem-krasivye-v-stihah-i-dlya-sms/#comments Fri, 07 Apr 2017 08:47:30 +0000 http://www.stb.ua/?p=747810 Сьогодні, 7 квітня 2017 відзначається велике православне свято. Хочете привітати своїх близьких з Благовіщенням? Ми підібрали красиві, короткі привітання на російській та украінській мові, які можна відправити в смс, поштою або в соціальних мережах. А також, будь-яке з цих поздоровлень з Благовіщенням можна швидко вивчити, і прочитати напам’ять найулюбленішим і близьким людям. Вибирайте на свій смак. І з Благовіщенням вас, дорогі читачі!


Поздравляю – благовещенье сегодня!

В этот день Архангел Гавриил

К деве юной с благой вестью обратился,

О рожденьи сына возвестил.


Божий сын – подарок неба, испытанье,

Образец для всех нас и урок…

Непорочной девы чрево домом стало

Для младенца, что спасти людей всех мог.


Пусть этот праздник наполняет

Любовью трепетной сердца,

О доброте напоминает

И о деяниях Творца.


Солнечные лучики играют

С облаками, лесом и рекой.

Праздник нынче. Я вас поздравляю

С этим небом, с миром, с добротой!


Отовсюду пусть благие вести

В дом ваш без задержки поспешат,

А удача с теплотою вместе

Не позволят двигаться назад!


Несется в мир святая весть

И души отогреет.

Пускай беду от вас отвесть

Господь всегда сумеет.


Поздравляю с Благовещеньем тебя!

Этот день особый для всех нас:

Предсказал Архангел Гавриил, что бог

Сына нам пошлет, чтоб нас он спас.


В мир людей вошел божественный малыш,

Исцеливший души и тела,

Научивший верить в чудеса людей,

Полный света и любви тепла.


В Благовещение желаю

Всем я счастья и добра,

Богородицу восславим

За рожденного Христа.


С благовещением, друзья!

Пусть мечты сбываются!

Пусть хорошие идеи

В голове рождаются!


С Благовещением тебя я поздравляю,

Пускай тебя Господь благословит,

Мечты с тобою рядом пусть летают,

Здоровье пусть успех тебе сулит!


Денек апрельский ярок, чуден,

И вряд ли стало бы светлей…

Пусть Благовещение будет

Одним из самых лучших дней.


У свято Благовіщення бажаю добрих людей поруч, хороших звісток і миру в душі!


Вітаю з Благовіщенням! Нехай буде гармонія в житті, успіх в справах, і Бог береже і захищає від зла!


Зі світлим святом Благовіщення поспішаю вітаю вас,
Новин вам добрих в світлий час!

Дорогі читачі, не забудьте прочитати, що можна і не можна робити в Благовіщення, а також зверніть увагу на прикмети на Благовіщення. Сьогодні світлий день: пильнуйте, мрійте, і привітайте з Благовіщенням всіх знайомих

 

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/pozdravleniya-s-blagoveshheniem-krasivye-v-stihah-i-dlya-sms/feed/ 0
Молитви на Благовіщення http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/molitvy-na-blagoveshhenie/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/molitvy-na-blagoveshhenie/#comments Fri, 07 Apr 2017 07:05:34 +0000 http://www.stb.ua/?p=744435 Весь православний світ у 2017 році буде відзначати Благовіщення 7 квітня. Цього дня не можна працювати, а тільки мріяти й загадувати собі те майбутнє, яке ви хочете, щоб у вас було. А щоб ваші бажання втілилися у реальність, двічі переможниця та суддя «Битви екстрасенсів», експерт проекту «Слідство ведуть екстрасенси» та ясновидиця Олена Курилова поділилася дієвими молитвами, які ви обов’язково повинні знати й прочитати на Благовіщення 2017.

Читайте також: що можна і не можна робити на Благовіщення 2017 – поради екстрасенса

Молитва на Благовіщення до Божої Матері

Нескверная, Неблазная, Нетленная, Пречистая, Неневестная Богоневесто, Богородице Марие, Госпоже мира и Надеждо моя! Призри на мя, грешнаго, в час сей, и Егоже из чистых кровей Твоих неискусомужно родила еси, Господа Иисуса Христа, милостиво мне соделай матерними Твоими молитвами; Того зревшая осужденна и оружием печали в сердце уязвившаяся, уязви душу мою Божественною любовию!

Того в узах и поруганиях горце оплакавшая, слезы сокрушения мне даруй; при вольном Того ведении на смерть душею тяжце поболевшая, болезней мы свободи, да тя славлю достойну славимую во веки. Аминь.

Читайте також: з Благовіщенням – привітання у віршах, короткі, красиві для смс

Молитва на Благовіщення до Пресвятої Богородиці

Царице моя преблагая, надеждо моя Богородице,Приятелище сирых и странных предстательнице, скорбящих радосте, обидимых покровительнице! Зриши мою беду, зриши мою скорбь, помози ми яко немощну, окорми мя яко странна. Обиду мою веси, разреши ту, яко волиши: яко не имам иныя помощи разве Тебе,ни иныя предстательницы, ни благия утешительницы, токмо Тебе о Богомати, яко да сохраниши мя и покрыеши во веки веков. Аминь.

О, Пресвятая Дево, Мати Господа Вышняго, всемилостивая Заступнице и Покровительнице всех,к Тебе с верою прибегающих! Призри с высоты небесныя ялавы Своея на мя, припадающего к подножию Твоему, услыши смиренную молитву мене, грешнаго и недостойного раба Твоего, и принеси ю пред возлюбленнаго Сына Своего. О, Преблагословенная Богородице! Ты, именуемая всех скоропослушница и скорбящих радосте, услыши и мене скорбнаго; Ты- утоление печали, утоли и моя душевныя болезни и печали; Ты – купино неопалимая, сохрани мир и всех нас от вредоносных огненных стрел вражеских; Ты – изыскание погибших, не попусти мене погибнути в бездне грехов моих; Ты – целительница страждущих, исцели и мене, уязвленнаго от немощей душевных и телесных; Ты- нечаянная радосте, радостию спасения Твоего отъемли от мене страх грядущаго мучения; Ты- споручница грешных, буди мне, грешнику, благосердою споручницею покаяния и спасения моего. На Тебе по Бозе все сое упование возлагаю, юуди ми выну неусыпная ходатаица и всесильная предстательница пред Сыном твоим, Господом нашим Иисусом Христом, укрепи во мне веру в Него, утверди в любви Его, научи меня любити и славити и Тебе, Пресвятую Матерь Божию, Преблагословенную Марию: вседержавному покрову Твоему, Богородице, вручаю себе на вся веки. Аминь.

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/molitvy-na-blagoveshhenie/feed/ 0
Обряди на Благовіщення http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/obryady-na-blagoveshhenie/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/obryady-na-blagoveshhenie/#comments Fri, 07 Apr 2017 07:02:20 +0000 http://www.stb.ua/?p=744523 7 квітня 2017 року всі християни будуть святкувати Благовіщення. Які обряди цього дня рекомендують здійснити екстрасенси, читайте в нашому матеріалі.

Читайте також: що можна і не можна робити на Благовіщення 2017 – поради екстрасенса

Обряди на Благовіщення 2017 від учасниці «Битва екстрасенсів», експерта проекту «Слідство ведуть екстрасенси», ясновидиці Лариси Гуцану:

Читайте також: молитви на Благовіщення 2017 від Олени Куриловой

«На Благовіщення можна зробити обряд про благу звістку – для тих людей, хто дуже хоче дітей, але не має їх. Для обряду потрібно взяти свячену сіль, купити одну розлітайку для новонародженого, будь-якого кольору і три свічки з церкви. Вдома покласти на чистій тарілці сіль, в ній запалити перед образом Божої матері з немовлям на руках три свічки. Потім своїми словами просити про благу вість про зачаття дитини, розлітайку тримати в руках двома руками. В кінці щирої молитви хрест у роті зробити язиком.

Читайте також: прикмети на Благовіщення 2017

Розлітайку зберігати до народження малюка між речами майбутніх батьків. Перший одяг в житті малюка повинна бути ця сорочечка, яку ви тримали в руках під час прохання про благі вісті про малюка після народження. Також слід похрестити малюка»

Бережіть себе й своїх близьких!

Читайте також: з Благовіщенням – привітання у віршах, короткі, красиві для смс

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/07/obryady-na-blagoveshhenie/feed/ 0
Благовіщення: прикмети на свято http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-primety-na-prazdnik/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-primety-na-prazdnik/#comments Thu, 06 Apr 2017 20:00:52 +0000 http://www.stb.ua/?p=744483 У 2017 році свято Благовіщення припадає на 7 квітня. Це особливий світлий та дуже сильний день. Цього дня архангел Гавриїл спустився на землю повідомити Марії благу звістку, їй судилося стати матір’ю сина Божого. Читайте в нашому матеріалі про прикмети на Благовіщення, за якими можна багато дізнатися про погоду, долю та багато чого іншого. А розповіла про них переможниця та член журі «Битви екстрасенсів», експерт проекту «Слідство ведуть екстрасенси» таролог та ясновидиця Яна Пасинкова.

Читайте також: що можна і не можна робити на Благовіщення 2017 – поради екстрасенса

«Це свято сильне тим, що саме цього дня прояви природи мають Божественне значення. Це час благих знаків, прикмет та добрих новин. Символом доброго небесного послання з тих часів вважаються птиці. Є прикмета, якщо на Благовіщення у ваше вікно постукав голуб, очікуйте поповнення в родині. Якщо птах за вікном вашого офісу, вас чекає підвищення. Цього дня прийнято годувати голубів, качок, чайок та дякувати за благу звістку. Зробивши це, кожен протягом місяця отримає довгоочікувану благу звістку», – розповіла Яна Пасинкова.

Читайте також: молитви на Благовіщення 2017 від Олени Куриловой

Хороших новин нам та нашій країні!

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-primety-na-prazdnik/feed/ 0
Благовіщення 2017: що можна й не можна робити http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/#comments Thu, 06 Apr 2017 19:48:43 +0000 http://www.stb.ua/?p=744415 Якого числа Благовіщення в 2017 році і історію свята ми вже розповідали. А що можна і не можна робити на Благовіщення 2017, який всі православні святкують 7 квітня повідала двічі переможниця і суддя «Битви екстрасенсів», експерт проекту «Слідство ведуть екстрасенси», ясновидиця Олена Курилова.

«Благовіщення – одне із найулюблених мною християнських свят – зізналася спадкова ясновидиця – Воно було особливо у пошані моєю бабусею Марією, яка цього дня роздавала нам пташок з тіста, які пекла напередодні. У одній з пташок під крильцем була монетка. І вона говорила так: «Кому в цей же день дістанеться пташка з монеткою, того поцілує Ангел й буде удача весь рік».

Що можна робити на Благовіщення 2017?

Олена Курилова каже, що в цей день потрібно добре мріяти, загадувати бажання й просити про допомогу у світлих сил. У старовину люди збиралися всім селом і йшли до млина, сідали й мріяли, просили благословення на всі свої справи і починання. Увечері свічок в будинках не палили, бо сподівалися побачити світло Ангела.

Є і те, що робити на Благовіщення не можна:

«У Благовіщення ніколи не працювали, а тільки планували своє життя. Ні в якому разі не можна висаджувати город або працювати в саду – врожаю не буде. Сприятливим днем для посадки вважається наступний день після Благовіщення. Той день тижня, на який випадає свято, вважається на цілий рік невдалим для посадки. Ні в якому разі не шийте, не періть, не займайтеся прибиранням. Пам’ятайте, що пташка гнізда не в’є, а дівка – косу не плете. Існує легенда, що зозуля на Благовіщення вила собі гніздо. Ось тепер вона назавжди залишилася без свого гнізда і підкладає яйця у чужі. Не можна приділяти увагу зачісці, волоссю, тобто стригтися або фарбувати волосся. Вважається, що будете мати проблеми в заміжжі та по здоров’ю. Особливо стосується молодих незаміжніх дівчат», – каже Олена Курилова.

Любіть це свято і ангели вас почують!

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/feed/ 0
Марія Яремчук «Ти в мені є»: Алан Бадоєв розкрив секрети кліпу (відео) http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/mariya-yaremchuk-ti-v-meni-ye-alan-badoev-raskryl-sekrety-klipa-video/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/mariya-yaremchuk-ti-v-meni-ye-alan-badoev-raskryl-sekrety-klipa-video/#comments Thu, 06 Apr 2017 13:05:28 +0000 http://www.stb.ua/?p=747742 Даруйте, але ця стаття доступна тільки в таких мовах: Russian.

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/mariya-yaremchuk-ti-v-meni-ye-alan-badoev-raskryl-sekrety-klipa-video/feed/ 0
Фільм про українського режисера Олега Сенцова «Процес» виходить у прокат http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/film-ob-ukrainskom-rezhissere-olege-sentsove-protsess-vyhodit-v-prokat/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/film-ob-ukrainskom-rezhissere-olege-sentsove-protsess-vyhodit-v-prokat/#comments Thu, 06 Apr 2017 12:55:35 +0000 http://www.stb.ua/?p=747726 Документальний фільм Аскольда Курова «Процес» про українського режисера Олега Сенцова, який нині перебуває в ув’язненні на території РФ, виходить в український прокат 6 квітня. Частина зборів від продажу квитків буде перерахована сім’ї Сенцова.Міжнародна прем’єра картини відбулася у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі. Показ було організовано спільно з Європейською кіноакадемією, яка впродовж двох років закликає до звільнення Сенцова. Лист із такою вимогою свого часу підписали десятки європейських кінематографістів – Вім Вендерс, Кен Лоуч, Агнешка Голланд, Педро Альмодовар та інші. Перед початком фільму пройшов флешмоб – гості прем’єри підняли таблички з хештегом #FreeSentsov.

Українська прем’єра стрічки відбулася у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Режисер особисто представив свій фільм глядачам. З 6 квітня «Процес» побачать глядачі у Києві, Вінниці, Запоріжжі, Львові, Одесі, Ужгороді та Харкові.

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/film-ob-ukrainskom-rezhissere-olege-sentsove-protsess-vyhodit-v-prokat/feed/ 0
Благовіщення 2017: якого числа і історія свята http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-2017-kakogo-chisla-i-istoriya-prazdnika/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-2017-kakogo-chisla-i-istoriya-prazdnika/#comments Thu, 06 Apr 2017 11:07:20 +0000 http://www.stb.ua/?p=742531 Якого числа Благовіщення в 2017 році? Чому Благовіщення вважається великим православним святом? Що можна і чого не можна робити в цей день? Читайте наш матеріал і ви отримаєте відповіді на всі ці питання!

Читайте також: прикмети на Благовіщення 2017

Благовіщення Пресвятої Богородиці – це одне з найбільших свят православної церкви, дата якого не змінюється. За старим стилем свято випадає на 25 березня. Але зараз Благовіщення відзначається православними 7 квітня щорічно, та 2017 рік – не виняток. Святкування не переноситься навіть якщо на цей день випадає Пасха. Якщо ж в Благовіщення – 7 квітня триває Великий піст, то його зазвичай послаблюють в цей день.

Якщо ви не знаєте чому Благовіщення вважається великим православним святом, то ми коротко викладемо біблійний сюжет. У цей день Марії, яка тоді була звичайною невинною дівчиною, архангел Гавриїл повідомив Благу звістку. Вона дізналася, що стане матір’ю Сина Божого. Такий вибір Всевишнього в Біблії пояснюється тим, що Марія виховувалася в родині благочестивих галилеян, які довгий час не могли мати дітей. А коли Господь ощасливив їх дитиною, то вони поклялися йому, що віддадуть свою дочку йому на служіння з самого народження.

Читайте також: молитви на Благовіщення 2017

З самого раннього віку (з 3 років), Марія виховувалася в храмі. Коли вона досягла повноліття, то повинна була покинути його стіни. Але дівчина відмовилася йти і виходити заміж. Вона сказала священнослужителям, що віддана Господу і збирається бути незайманою, присвятивши своє життя йому. Тому служителі храму вирішили, що заручини з праведним старцем Йосифом стануть виходом з ситуації, що склалася. І він буде оберігати і піклуватися про дівчину. Після цього дівчина переїхала в будинок Йосипа і присвячувала весь свій час молитвам, читанню священних писань і роботі.

Читайте також: з Благовіщенням – привітання у віршах, короткі, красиві для смс

В один із звичних днів Марії до неї і з’явився архангел, повідомивши Благу звістку: «Радуйся, благодатна! Господь з тобою; Ти благословенна між жінками». Дівчина не одразу зрозуміла, що значить таке звернення. Ангел пояснив, що їй випала честь зачати і виносити сина Божого. Марія дивувалася, адже вона несе незайману обітницю. Архангел Гавриїл сказав їй: «Святий Дух зійде на Тебе, і сила Всевишнього осінить Тебе». Вважається, що саме в цей момент відбулося зачаття Христа. І рознеслася по світу Блага звістка про це!

Читайте також: вихідні на Великдень 2017 – скільки відпочиваємо

           Що не можна робити на Благовіщення:

  • Є така приказка в цей день: «Птах гнізда не в’є, дівка косу не плете». Вона пов’язана з тим, що в Благовіщення не можна працювати – робота буде недолугою і пустою. Можливо ви чули легенду про зозулю? Вона пов’язана саме з Благовіщенням. Кажуть, що в цей день зозуля звила гніздо, не прислухавшись до веління не працювати. Тепер зозуля не вміє вити гнізда і їй доводиться підкидати свої яйця іншим птахам.
  • Як говорилося вище, в Благовіщення «… дівка косу НЕ плете». Вважається, що крім заборони на будь-яку роботу в цей день, ця приказка пов’язана і з волоссям. Його не можна розчісувати, стригти і робити зачіски. Раніше по красі волосся дівчат женихи судили про їхнє здоров’я, а якщо в цей день розчісуватися, то волосся ставало сухими і починало випадати. Таким чином, якщо дівчина в цей день виробляє з волоссям якісь процедури, то сама себе прирікає на нещасливе життя.
  • У той день, на який випадає Благовіщення ні в якому разі не можна займатися посівом і будь-якими роботами в саду і городі.
  • Кажуть, що в вечір Благовіщення не можна користуватися освітлювальними приладами в будинку. А також не варто запалювати свічки або скіпи. Ця прикмета пов’язана з тим, що в цей день Ангели спускаються з небес і відвідують кожен будинок. Вони спостерігають за життям людей і приносять все те, чого бракує. А якщо користуватися освітленням, то можна не помітити світло від Ангела, який при цьому ще й не підійде благословити на щасливе життя.Читайте також: обряди на Благовіщення 2017Що можна і потрібно робити на Благовіщення:
  • Благовіщення це свято, в яке необхідно насолоджуватися природою, творіннями Божими. Також необхідно в цей день мріяти і міркувати про своє місце і призначення в світі.
  •  На наступний день після Благовіщення обов’язково всім садівникам і городникам потрібно зайнятися посівними роботами. Існує думка, що це принесе небувалий урожай.

Читайте також: що можна і не можна робити на Благовіщення 2017 – поради екстрасенса

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/blagoveshhenie-2017-kakogo-chisla-i-istoriya-prazdnika/feed/ 0
Обряди на Чистий четвер 2017 http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/obryady-na-chistyj-chetverg-2017/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/obryady-na-chistyj-chetverg-2017/#comments Thu, 06 Apr 2017 10:09:10 +0000 http://www.stb.ua/?p=744999 Нагадаємо, у 2017 році Чистий четвер припадає на 13 квітня. Ми вже розповіли вам, які звичаї та традиції цього дня, а сьогодні розповімо про те, які обряди допоможуть зберегти та залучити добробут і здоров’я до вашої родини!

Які обряди на Чистий четвер 2017 допоможуть залучити достаток та благополуччя? Дізнайтеся у матеріалі!

Напевно ви вже знаєте, що саме цей день Страсного тижня відповідає за очищення не тільки будинку і тіла, а й душі. Багато століть наші предки, дочекавшись Чистого четверга, не тільки прибирали у дворі та домівці, але і вчиняли спеціальні дії, які зміцнювали здоров’я, захищали сім’ю та господарство від впливу злих сил.

Як відомо, починати день заведено з купання до сходу сонця, але цей процес також славиться додатковими обрядами. Кожен член сім’ї, скупавшись, зістригав трохи волосся, аби воно росло здоровим і красивим.

Читайте також: Чистий четвер 2017: що можна і що не можна робити

Вмиватися ж, за народними повір’ями, варто зі срібла, для цього ви можете кинути срібну монетку в ємність з водою або вмитися зі срібної ложки. Такі прості обряди у Чистий четвер зміцнюють здоров’я та красу.

Очистити енергетику будинку допоможе свічка, принесена з церковної служби. У Великий четвер вона володіє ще більшою силою.

Для того, щоб в будинку був достаток, у Чистий четвер варто тричі перерахувати всі гроші (ранком, в обід та ввечері).

Особливою силою цього дня володіє і сіль, яка називається четверговою. Кожен член сім’ї, після купання, повинен кинути жменю солі до горщика, так вона стає оберегом будинку на майбутній рік. Для того, щоб збільшити її силу, вона запікалася у печі та освячувалася у церкві. Таку сіль можна застосовувати для очищення приміщення: трохи солі пересипати до чашки, поставивши до неї свічку, і обійти будинок, читаючи молитву.

З давніх-давен вважається, що прибирання у Чистий четвер допоможе знайти давно загублені речі, більш того, прибираючи, можна привернути судженого! Для цього, під час прибирання, залишайте трохи місця у кожній кімнаті для речей майбутнього коханого, а також придбайте капці, поставивши їх носками у сторону будинку.

Хорошого Вам Чистого четверга!

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/06/obryady-na-chistyj-chetverg-2017/feed/ 0
Страсна п’ятниця 2017: що можна і не можна робити http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/strastnaya-pyatnitsa-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/strastnaya-pyatnitsa-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/#comments Wed, 05 Apr 2017 15:30:54 +0000 http://www.stb.ua/?p=747593 Страсна п’ятниця 2017 року припадає на 14 квітня. Що віруючі роблять в Страсну п’ятницю, традиції і заборони цього дня – в нашому матеріалі.

Страсна п’ятниця є найсуворішим і сумним днем Великого посту, в який не можна приймати їжу крім хліба і води до скоєння церковного обряду винесення плащаниці, який відбувається о третій годині дня. Вважається, що саме в цей час Ісус Христос віддав Богові душу на хресті. Плащаниця – це відріз тканини, на якому написаний або вишитий образ Сина Божого в повний зріст, символічний похоронний саван.

Зважаючи на важливість цього дня в релігійному сенсі існує цілий ряд інших обмежень.

Читайте також: Чистий четвер 2017: що можна і що не можна робити

Страсна п’ятниця – що не можна робити

Крім суворого обмеження в їжі, віруючий повинен максимально відмовитися від інших мирських турбот.

Забороняється виконувати сільськогосподарські роботи, адже у жодному разі не можна забивати залізні предмети в землю – мабуть, за аналогією з прибиванням цвяхами до хреста.

Також і по дому працювати не можна. Тому дуже важливо закінчити прибирання і прання в Чистий четвер. Готувати теж небажано. Не можна торкатися  гострих металевих предметів і в хаті: не займайтеся шиттям і вишивкою, нічого не ріжте – хліб можна тільки ламати.

До речі, про хліб. Часто запитують, чи можна пекти паски в Страсну п’ятницю, адже начебто це і робота по дому, і святкові приготування, які було бажано закінчити в четвер. Відповідь не настільки однозначна, адже в різних парафіях священик може тлумачити духовні тексти по-своєму, і рекомендувати різне. Але в багатьох регіонах України все ж вважається, що це якраз важливий виняток. Більш того, існує повір’я, що спечений у Страсну п’ятницю хліб особливо корисний і буде не псуватися дуже довго. Перед такою роботою необхідно промовити молитву «Отче наш» і спитати Господа про благословення.

Не можна відвідувати розважальні заходи. Страсна п’ятниця – день скорботи.

Читайте також: Вихідні дні на Великдень 2017 – скільки відпочиваємо

Страсна п’ятниця – що можна робити

Зрозуміло, можна і варто відвідати богослужіння і молитися. Після п’ятничної служби заберіть з собою дванадцять свічок, з якими ви стояли в храмі. Запаліть їх в будинку, намагаючись охопити всі куточки, і не гасіть, поки не догорять самі. Це очистить атмосферу в домі і приверне блага. Також, коли будете проходити оселею зі свічками, зверніть увагу на потріскування – це зіпсована річ, Обведіть свічкою навколо неї кілька разів проти годинникової стрілки і перехрестите. Інші обряди і замовляння виконувати не можна!

Тепер ви знаєте, що роблять в Страсну п’ятницю, а які роботи виконувати не можна, тому розплануйте передвеликодній тиждень мудро і намагайтеся все встигнути. Бажаємо успіху!

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/strastnaya-pyatnitsa-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/feed/ 0
Зірки українського шоу-бізнесу посадили ліс (ФОТО) http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/zvezdy-ukrainskogo-shou-biznesa-posadili-les-foto/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/zvezdy-ukrainskogo-shou-biznesa-posadili-les-foto/#comments Wed, 05 Apr 2017 14:47:26 +0000 http://www.stb.ua/?p=747553 Даруйте, але ця стаття доступна тільки в таких мовах: Russian.

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/zvezdy-ukrainskogo-shou-biznesa-posadili-les-foto/feed/ 0
Тиждень австрійського кіно 2017: список фільмів та все про подію http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/nedelya-avstrijskogo-kino-2017-spisok-filmov-i-vse-o-sobytii/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/nedelya-avstrijskogo-kino-2017-spisok-filmov-i-vse-o-sobytii/#comments Wed, 05 Apr 2017 13:25:58 +0000 http://www.stb.ua/?p=747517 6-й щорічний фестиваль «Тиждень австрійського кіно» стартує в Україні 19 квітня. Цього року програма фестивалю присвячена видатним австрійським митцям, зокрема художникові Еґону Шіле і письменникові Стефану Цвейгу.Фільм «Еґон Шіле – Смерть і дівчина» розповідає про життя віденського художника-експресіоніста – стрічка отримала назву на честь його однойменної картини. Життя і творчість Шіле завжди визначали красиві жінки з його оточення. Вирішальні ролі зіграли двоє з них: сестра Герта і модель Валлі Нойціль – можливо, його єдина справжня любов. Фільм отримав 5 номінацій на Austrian Film Award і був удостоєний премії за найкращу жіночу роль. Режисер картини Дітер Бернер особисто відвідає фестиваль, щоб представити свою роботу українським глядачам. В основу фестивального постера цього року ліг автопортрет Егона Шиле, створений у 1913 році.Іще один біопік у програмі – картина Марії Шрадер «Стефан Цвейг: Прощавай, Європо». Фільм розповідає про період заслання у житті єврейсько-австрійського інтелектуала, одного з найвідоміших німецькомовних письменників свого часу. Стрічка була висунута від Австрії на здобуття премії «Оскар» за найкращий іноземний фільм.

Карколомна історія кохання поета Пауля Целана й письменниці Інгеборг Бахман відображена у фільмі «Мрійники». Целан – син євреїв, загиблих у концтаборі, Бахман – дочка члена націонал-соціалістичної партії Німеччини. Протягом 20 років вони були коханцями й залишили чимале любовне листування – саме воно лягло в основу експериментального фільму Рут Бекерман.

Документальне кіно на фестивалі представляє новий фільм Ульріха Зайдля. Стрічка «Сафарі» – це гіпперреалістічний портрет європейців, які вирушають до Африки вбивати екзотичних тварин і повертаються на батьківщину з трофеями. Прем’єра картини відбулася у позаконкурсній програмі 73-го Венеційського кінофестивалю.

Також на гостей «Тижня австрійського кіно» чекає традиційна підбірка найкращих медіаробіт з міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA. Кіноогляд щорічно відбувається в австрійському місті Лінц і презентує новітні візуальні технології.«Тиждень австрійського кіно» приймають такі міста: Київ, Дніпро, Одеса, Харків і Чернівці. Організаторами фестивалю виступають Австрійський культурний форум та компанія «Артхаус Трафік». Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Киев

кінотеатрі «Киев», 19 – 23 апреля

Днепр

Днепровская центральная городская библиотека, 19-23 апреля

Чернівці

Австрийско-немецкий культурный центр «Немецкий дом», 19 – 23 апреля

Харків

кинотеатр «8 1/2», 21 – 25 апреля

Одесса

Зеленый Театр (парк им.Шевченко), 28 апреля – 1 мая

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/nedelya-avstrijskogo-kino-2017-spisok-filmov-i-vse-o-sobytii/feed/ 0
Чистий четвер 2017: прикмети та звичаї http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/chistyj-chetverg-2017-primety-i-obychai/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/chistyj-chetverg-2017-primety-i-obychai/#comments Wed, 05 Apr 2017 09:30:55 +0000 http://www.stb.ua/?p=744263 Чистий четвер 2017  цього року припадає на 13 квітня. Що прийнято робити в цей день Страсного тижня і про що він може розповісти? Дізнайтеся в нашому матеріалі!

Назва свята говорить сама за себе, цього дня наші предки очищалися фізично і духовно. Вважалося, що купання до сходу сонця змиває всі гріхи, позбавляє від тривоги і страху, зцілює і зміцнює здоров’я.

Після очищення тіла, всією сім’єю відправлялися до храму, аби сповідатися і причаститися. Також в Чистий четвер допомагали нужденним.

Повернувшись з церкви кожна господиня приймалася за генеральне прибирання, очищення будинку від непотрібних речей, прання і підготування до світлого Великодня. До слова, читайте коли Великдень в 2017 році. Саме у четвер фарбувалися яйця, пеклися пироги, готувалися паски і інші святкові частування. Варто зазначити, що всі дії повинні супроводжувати добрі помисли.

Саме у Великий четвер заведено здійснювати усі приготування до Великодня!

Великий чистий четвер супроводжують і народні прикмети:

– Якщо прибрати цього дня – можна відшукати те, що давно шукали. Якщо ж залишити будинок неприбраним – нічого хорошого від майбутнього року чекати не варто.

– Вважалося, що якщо тричі перерахувати всі гроші в будинку – в сім’ї пануватиме добробут.

– Хороша і сонячна погода в Чистий четвер каже про теплий залишок весни, похмурий день передрікає холоду і вогкість до літа.

– Народні повір’я забороняють цього дня давати що-небудь у борг, адже разом з цим віддається щастя і достаток.

Світлого і гарного Вам Чистого четверга!

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/05/chistyj-chetverg-2017-primety-i-obychai/feed/ 0
TAYANNA заспівала вокальну партію в балеті The Great Gatsby (ВІДЕО) http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/tayanna-spela-vokalnuyu-partiyu-v-balete-the-great-gatsby-video/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/tayanna-spela-vokalnuyu-partiyu-v-balete-the-great-gatsby-video/#comments Tue, 04 Apr 2017 13:25:15 +0000 http://www.stb.ua/?p=747033 Даруйте, але ця стаття доступна тільки в таких мовах: Russian.

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/tayanna-spela-vokalnuyu-partiyu-v-balete-the-great-gatsby-video/feed/ 0
Чистий четвер 2017: що можна і що не можна робити http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/chistyj-chetverg-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/chistyj-chetverg-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/#comments Tue, 04 Apr 2017 13:11:01 +0000 http://www.stb.ua/?p=747005 Чистий четвер 2017 припадає на 13 квітня. Цей день особливий, і до нього варто підготуватися. Що можна і що не можна робити на Чистий четвер, ми вам розповімо.

За біблійною легендою, саме в четвер відбулася знакова трапеза Ісуса Христа з його учнями, відома в культурі як Таємна вечеря.

Тайна вечеря – Чистий четвер майже 2000 років тому

Читайте також: оберіг на Великдень своїми руками з пасхального яйця

Чому ж тоді Чистий четвер, адже, як відомо, саме в цей вечір відбувся гіркий гріх зради Іудою Іскаріотом свого друга і вчителя?

Назва свята пов’язана з обрядом обмивання ніг. На Сході здавна миття ніг тим, що прийшли розділити трапезу, вважалося ознакою гостинності. Не було прийнято приступати до куштування їжі, не будучи чистим. Особливістю даного дійства в той самий злощасний вечір було те, що традиція була виконана не слугою, а самим Ісусом Христом, в знак того, що його вчення передбачає рівність всіх незалежно від стану і статусу і готовність прийти на допомогу, радіти будь-якому гостю. Адже насправді Учитель передбачав біду, але обійшовся з усіма гостями однаково люб’язно, тільки зазначив, що один все одно залишився нечистий.

Традиційно Чистий четвер вважається днем приведення до ладу свого житла і призову в нього благополуччя. Існує кілька обрядів, які супроводжують прибирання. Ми позбавляємося від непотрібного, сміття, бруду і залучаємо затишок і гроші. Навіть існує звичай класти в таз з водою, який використовується для миття вікон і дверей, кілька монет, щоб розподілити грошову енергію по всьому будинку, за всіма входами і виходами.

Читайте також: Благовіщення 2017: якого числа і історія свята

Відповідно, що не можна робити на Чистий четвер? Виводити гроші з дому. Не давайте в борг нікому, не виносьте цінних речей і не робіть великих покупок.

Все потрібно робити розмірено, логічно і правильно. Тому в Чистий четвер не можна братися за приготування їжі, особливо святкової, до того, як в оселі буде старанно прибрано, і ви самі не подбаєте про себе. Це стосується, звісна річ, не тільки прийняття душу або ванни, але і впорядкування своїх думок.

Врахуйте, що якщо ви не встигнете зробити генеральне прибирання на Чистий четвер, то ще шість днів вам цього робити не можна буде, тож покваптеся! Але куди важливіше тримати в чистоті свої думки, тому ми продовжуємо постити, читати молитви, дізнаватися більше про житіє Христа.

Що можна робити на Чистий четвер? Відвідувати храм, брати участь в богослужіннях, починати готувати скоромну їжу до свята Пасхи, але не куштуючи її! Можна вже розфарбовувати писанки, готувати святковий одяг на неділю, працювати. Адже в Страсну п’ятницю перевантажувати себе дуже небажано! Тож постарайтеся виконати все намічене в четвер.

Читайте також: що можна і не можна робити в Страсну п’ятницю

Є певний плюс в тому, що Чистий четвер 2017 року випав на досить ранню дату, адже традиційне велике прибирання до зустрічі дійсно теплих деньків з миттям вікон і позбавленням від непотрібного, відбудеться раніше, і сонечко швидше прийде у вашу оселю. Затишку вам!

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/chistyj-chetverg-2017-chto-mozhno-i-nelzya-delat/feed/ 0
Чистый четверг 2017: какого числа? http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/chistyj-chetverg-2017-kakogo-chisla/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/chistyj-chetverg-2017-kakogo-chisla/#comments Tue, 04 Apr 2017 11:50:20 +0000 http://www.stb.ua/?p=746877 Каждый день Страстной недели в христианстве несет свое значение. Чистый четверг 2017 приходится на 13 апреля. Узнайте больше об этом дне в нашем материале! 

Какого числа Чистый четверг 2017? Узнайте в нашем материале!

Читайте также: Благовещение 2017: какого числа и история праздника

В Великий  четверг христианами вспоминается Тайная вечеря, на которой Иисус Христос омыл ноги своим ученикам, а также установил таинство Евхаристии. В этот день проводится литургия, а все верующие отправляются в церковь.

Чистый четверг издавна является символом очищения духовного и физического. Именно в Страстной  четверг принято проводить генеральную уборку, стирку, а также совершать все приготовления к светлому празднику Пасхи.

Окутывают предпраздничный день и многие традиции. Считается, что купание до восхода солнца укрепит здоровье, уборка поможет не только очистить дом от ненужных вещей, но и избавит от  негативной энергетики, а свеча, принесенная с церкви, станет мощным оберегом жилища.

Стоит помнить, что все пасхальные приготовления должны совершаться с добрыми и чистыми помыслами, тогда в вашем доме будут царить гармония, мир и уют!

Читайте также: Выходные дни на Пасху 2017 в Украине: сколько будем отдыхать

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/chistyj-chetverg-2017-kakogo-chisla/feed/ 0
Як красиво й оригінально пофарбувати яйця на Великдень: ідеї http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/kak-krasivo-i-originalno-pokrasit-yajtsa-na-pashu-idei/ http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/kak-krasivo-i-originalno-pokrasit-yajtsa-na-pashu-idei/#comments Tue, 04 Apr 2017 08:56:11 +0000 http://www.stb.ua/?p=746559 Щорічно на Великдень усі господині готуються до святкового столу, печуть паски і, звичайно ж, фарбують яйця. Такими приємними клопотами можна займатися всією сім’єю, адже цей процес захопить навіть найменьших. А stb.ua підкаже тобі кілька оригінальних ідей, як красиво пофарбувати яйця на Великдень!

Читайте також: вихідні дні на Великдень 2017 – скільки відпочиваємо

Перш, ніж приступити до створення писанок, переконайся, що всі яйця мають білу шкаралупу. Так їхный колір буде яскравим і рівномірним.

Читайте також: оберіг на Великдень своїми руками з пасхального яйця

Градієнт

Ефект градієнта – це плавний перехід від насиченого відтінку кольору до світлого. Таке яйце виглядатиме дуже оригінально. Отже, розведи фарбу в невеликій ємності або склянці, і потім за допомогою ополоника опусти яйце трохи більше, ніж на половину на 3-4 хвилини, при цьому постійно злегка то піднімай, то опускай його. По закінченню часу підніми яєчко до половини і залиш на 5-6 хвилин, знову піднімаючи й опускаючи. Після цього потримай у фарбі тільки нижню частину яйця протягом 10 хвилин. І ось градієнт готовий!

Читайте також: якого числа Великдень 2017 Україна

Мережеві візерунки

Аби отримати ніжний і красивий візерунок, загорни яйця у клаптик мережевої тканини, закріпи кінці ниточкою і опусти у розчин з фарбою на 10-15 хвилин. Через потрібний час, дістань крашанки і зніми тканину – мереживні візерунки залишаться на шкаралупі.

З яскравою посипкою

Різнокольорову харчову посипку у вигляді маленького драже найчастіше використовують для декору пасок. Але чому б не прикрасити нею крашанки! Як? Просто нанеси на нього білок, а потім опусти у блюдце з посипкою. Виходить дуже гарно та ефектно!

Читайте також: єврейська Пасха 2017 – якого числа, історія і звичаї

Бризки золота

Цей красивий і оригінальний спосіб для фарбування яєць досить простий. Візьми стару зубну щітку або пензлик і занурь у золотисту харчову фарбу. Зроби бризки на пофарбоване яйце, провівши по ворсинкам пальцем. Неймовірно, згодна?

Бабусин метод

Багато хто пам’ятає, як раніше фарбували яйця, відварюючи їх у цибулиння. Приклади маленькі квіточки або шматочок кропу, оберни тканиною, і помісти у відвар. Красиві крашанки готові!

Читайте також: коли Вербна неділя у 2017 році і все про свято

Ефект мозаїки

Ефект мозаїки – один з найлегших способів оригінально пофарбувати крашанки. Побий шкаралупу ложечкою, а потім опусти у розчин з натуральним барвником на пару годин. Все готово!

А якщо не знаєш, як зробити барвник у домашніх умовах – ось кілька варіантів, якими ти зможеш нешкідливо пофарбувати яйця.

Жовтий колір – з куркуми.

У киплячій воді розбав 3 ст. ложки куркуми, остуди і дай настоятися. Потім відвари у ньому яйця.

Рожевий колір – з буряка.

Натри буряк на дрібній тертці, відіжми сік і залий їм майбутні крашанки. Залиш на 3-4 години.

Мармурово-коричневий колір – з цибулиння

Наріж ножицями лушпиння від цибулин різними шматочками. Пообкладай ними, раніше змочене яйце, і загорни у клаптик тканини. Закріпи мішечок ниточкою і опусти у відвар.

Блакитний колір – з червоної капусти.

Подрібни капусту і залий водою, доведи до кипіння і вари на маленькому вогні протягом години. Дай настоятися, а потім остуди і проціди. У відвар налий десь 5 ст. ложок оцту. Чим довше у ньому буду перебувати яйця, тим яскравішим і насиченішим буде забарвлення.

]]>
http://www.stb.ua/ua/2017/04/04/kak-krasivo-i-originalno-pokrasit-yajtsa-na-pashu-idei/feed/ 0