This version of the page http://ranok.ictv.ua/31787-2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-07. The original page over time could change.
Скандальний суддя став кандидатом на посаду у Верховному суді України | Ранок у Великому Місті | Вмикай настрій на ICTV! Скандальний суддя став кандидатом на посаду у Верховному суді України

Переглядів 2,227       17.02.2017
Комментувати

Таємна кишенька у мантії. Або як суддя Ігор Петрик гроші у помічника «позичав». Про цього суддю розповідали провідні телеканали країни, а у мережі поширювали відео, як «хворий» Петрик утікав від журналістів.

Справою зайнялась Антикорупційна прокуратура. Розслідування йде вже третій місяць, і журналісти вирішили дізнатися, як просувається справа.

Суддю Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Петрика затримали за підозрою у хабарництві. Говорять, мовляв, гроші він брав за вирішення справи на користь компанії, яка займається утилізацією небезпечних відходів, а ховав їх у спорудженій кишеньці під суддівською мантією. Погорівши на гарячому, суддя розповідав, що приніс на роботу сімейні кошти, бо боявся пограбування. А потім змінив думку і переклав провину на свого помічника.

На даний час у праві існує певна прогалина щодо відсторонення судді чи-то від посади, чи-то від правосуддя: в Конституції – одна норма зазначена, в кримінально-процесуальному кодексі – інша. Зараз Вища рада юстиції прийняла соломонове рішення – відкласти розгляд до опублікування закону про Вищу раду правосуддя.

2 грудня генпрокуратура вручила судді Петрику підозру. А Вища рада юстиції тимчасово усунула Петрика з посади. Ігор Петрик раптово захворів і не з’явився на засідання Вищої ради юстиції. Проте це не завадило йому втікати від журналістів.

Та що найцікавіше – Петрик досі є кандидатом на посаду судді нового складу Верховного Суду. А користувачі мережі Інтернет цікавляться, коли він понесе покарання.
Суддя Петрик є мільйонером. Він зберігає на рахунках більше мільйона гривень, а також євро, долари, швейцарські франки і фунти стерлінгів. Має кілька земельних ділянок в селі Годовиця, а перед затриманням встиг купити третю машину.

Готівку у Петрика не вилучили, арешт на майно не наклали. А сам суддя може легко виїжджати в Німеччину, де вчилась його дружина і народився син. Проте ми все ж таки побачимо Петрика суддею у Верховному суді, якщо слідство не доведуть до кінця чи розвалять…

Більше дивіться у відео

Loading...
Загрузка...
Читайте також:
Чому Нацагентство із запобігання корупції не працює, і що йому за це буде
Росія змінила стратегію у гібридній війні проти Україні
Обережно: Деякі банкіри зливають клієнтів злочинцям
В Україні можуть знову з’явитися військові суди
  • Shevhuk Pyotr

    Ребята начинаем мочить педерастов .

  • Владимир Владимиров

    Единственный выход – высшая мера наказания или исключительная мера наказания без всякого сожаления не только для него и для всех тех кто его покрывает. Иначе с этого болота не выберется Украина.




Останній випуск
Випуски
Випуск 186 – 16.12.2015
Випуски
Випуск 185 – 15.12.2015
Випуски
Випуск 184 – 11.12.2015
Випуски
Випуск 183 – 10.12.2015
ЩЕ