HTTP/1.1 200 OK Connection: close Date: Wed, 05 Apr 2017 04:43:11 GMT Server: nginx/1.4.1 Vary: Accept-Encoding,User-Agent Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Client-Date: Wed, 05 Apr 2017 04:43:11 GMT Client-Peer: 194.28.172.166:80 Client-Response-Num: 1 Client-Transfer-Encoding: chunked Link: ; rel="https://api.w.org/" Title: Головна | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини X-Powered-By: PHP/5.2.17 
This version of the page http://visnik-press.com.ua/?cat=5 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-05. The original page over time could change.
Головна | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Архив рубрики: ‘Головна’

Announcement: Давайте разом встановимо пам’ятний знак на честь Переяславського козацького полку

Шановні патріоти України! Звертаємось до вас із важливого питання, що матиме досить значний культурно-суспільний резонанс у нашому місті.

Ще з кінця 1980-х років громадськістю міста Переяслава висловлювалось побажання встановити пам’ятний знак на честь Переяславського козацького полку (1635-1782 рр.). (більше…)

СБУ затримала на хабарі заступника начальника Переяславського відділку поліції

Сьогодні, 4 квітня, Служба безпеки України разом із прокуратурою затримала на хабарі в 25 тис грн заступника начальника одного з Переяславських відділків поліції

Про це повідомляє “Моя Київщина” з посиланням на прес-службу СБУ.

Співробітники СБ України спільно з прокуратурою затримали на хабарі першого заступника начальника одного з відділень поліції у Переяслав-Хмельницькому районі Київщини.

Правоохоронці встановили, що майор вимагав талони на тонну бензину від керівниці фермерського господарства. За це поліцейський обіцяв не заважати переміщенню у районі агротехніки під час посівної.

Оперативники спецслужби затримали першого заступника начальника відділення поліції у кабінеті власниці сільгосппідприємства під час отримання талонів на бензин вартістю двадцять п’ять тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

“Якщо у статті бачу, що представник влади говорить неправду, дочитувати не буду”

Микола Різник, 59 років, підприємець, житель міста:

  1. Скільки років ви читаєте нашу газету?

– Ще зі шкільних років. Читав передусім з кінця – про спорт, природу. Потім перегортав усю – може, там є щось про моїх земляків з Великої Каратулі? А з 93-го, коли переселився в Переяслав, передплачую тут. (більше…)

Буде новий ліс сосновий

Працюють Валерій Перчук та Олена Гаврілова

Уже традиційно лісівникам району щовесни допомагають проводити нові лісонасадження співробітники райдержадміністрації та районної ради. Минулої п’ятниці трудовий десант цих двох колективів (загалом 37 осіб) очолили особисто їхні керівники Андрій Пряхін та Петро Качкалда. Садили ліс у наймолодшому, створеному лише торік, лісництві Переяслав-Хмельницького держлісгоспу – Помоклівському. Його лісничий Олег Пахолок, 46 років, розповів: (більше…)

На українських гірках зацвів рідкісний вид тюльпану

милує око тюльпан Туркестаніка

Дружина давно мріяла на клумбі у вигляді альпійської гірки розвести рідкісні квіти. І ось цього року її порадував тюльпан Туркестаніка. Він відноситься до дикоростучих видів. Це рідкісний сорт, який в переважній більшості росте у західному Тянь-Шані  та на Памірі. Занесений до Червоної книги. Квітконіжка увінчана від 1 до 7 квіток зірчастої форми. Пелюстки кольору слонової кістки з легким брунатно-зеленуватим відтінком із зовнішнього боку, а донці жовто-помаранчеві. Під час розпускання квітка розкривається повністю, вгору стирчить тільки масивний тичинкові нитки і пильовики. Вгадати в цій неземній чарівності тюльпан досить складно. До всього він має дуже приємний аромат. Квітує тюльпан  два тижні.

Іще кілька теплих днів і повністю розквітне іще одна екзотична рослина у наших широтах бадан.

Бадан – сімейства каменоломних. Названий на честь Карла фон Бергена, німецького

За кілька днів повністю розквітне бадан

ботаніка і лікаря. Представники роду поширені в помірних широтах, в гірських масивах Середньої Азії. Зустрічаються в природних умовах на Далекому Сході, в Сибіру і на Алтаї.

На Алтаї бадан популярний як замінник чаю (його називають «чігірській чай»). Заварюють листя, яке перезимувало і пройшло природну ферментацію. Напій має темний колір, на смак віддалено нагадує чорний чай, має ряд корисних властивостей та тонізуючий ефект.

В.Н.

За крок до прямих ефірів «Діапазон» покинув «Голос країни»

Минулої неділі на телеканалі «1+1» транслювався останній перед прямими ефірами етап вокального шоу «Голос країни» – «нокаути». Найкращих співаків цього разу визначали у командах Джамали та Тіни Кароль. До чвертьфіналу могли пройти лише чотири учасники з кожної команди, перед «нокаутами» у кожній їх було по девять. (більше…)

Велосипедиста, якого збили біля інтернату, забрали до лікарні

Сьогодні, 4 квітня, близько 15 год. в Переяславі-Хмельницькому (Київська область) біля школи-інтернату сталося зіткнення велосипедиста та автомобіля “Жигулі”. Велосипедиста із травмами забрали до лікарні, а водій автомобіля (на вигляд років 60-65), який залишився на місці пригоди, розповів, що рухався по вул. Грушевського в бік Спаської Левади. В цьому ж напрямку їхав і велосипедист, але раптом повернув перед автомобілем, у наслідок чого і сталося зіткнення. У “Жигулів” розбите бокове дзеркало, є вм’ятини на кузові. Велосипедист приблизно того ж віку, що й водій, вдарився об машину, упав і, за словами водія, набив шишку, тобто отримав незначні травми.

На місце пригоди оперативно приїхали правоохоронці. Вони і з’ясують остаточно причини цієї ДТП.

У Києві батько зґвалтував свою 9-річну доньку

Випадок стався вдень 3 квітня, в одній з квартир будинку на вул. Ірпінській у Святошинському районі. Про це повідомляє “Обозреватель” із посиланням на власні джерела.

Дитина була доставлена в дитячу спеціалізовану лікарню “Охматдит”. Батька затримали правоохоронці.

Обставини події встановлюються. Відомо, що дівчинка має затримку

У під’їзді столичного будинку на малюка впала металева решітка

У Києві в під’їзді житлового будинку на однорічного хлопчика впала металева міжповерхові решітка, дитина знаходиться у лікарні. Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполиции в Києві.”Правоохоронці Святошинського управління поліції, які прибули на місце, встановили, що мати з дитиною поверталися додому. Поки жінка діставала ключі від квартири, хлопчик узявся руками за незакрепленную грати, в результаті вона впала на нього”, – йдеться в повідомленні.

Слідчий відділ Святошинського управління поліції почав досудове розсл

Василь Шмигановський – начальник Переяслав-Хмельницького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області

Відповідно  до   Постанови  Кабінету Міністрів  України від 21 грудня 2016 року   № 988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» відбулася реорганізація  шляхом приєднання до Переяслав-Хмельницького об’єднаного управління Пенсійного фонду  Яготинського  об’єднаного  управління Пенсійного фонду.

Наказом  Пенсійного фонду України  від 29 березня 2017 року № 251-0  начальником Переяслав-Хмельницького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області призначено Шмигановського Василя Степановича.

Не хочеш яблуню, купуй тую чи самшит

Позавчора видався на рідкість сонячний і теплий день, тож не дивно, що на традиційних недільних торгах людей було – не порахувати.

Передусім відзначив для себе, що торговий люд з повагою ставиться (принаймні поки що) до недавньої реконструкції вулиці Шкільної: ні транспортом, ні товаром не займав ані тротуарів, ані майбутніх газонів. При цьому не скажеш, що вулиця стала тіснішою. (більше…)

Жінка переплутала аеропорти: замісить Борисполя поїхала в Жуляни

Перша сторінка, вівторок, 4 квітня

Кілька років тому із друзями їздили взимку кататись на лижах у Славське. І так сталось, що переплутали день від’їзду. Не заглянувши до квитків, вирушили до Києва на день раніше. «Укрзалізниця» нас довезла, бо провідник не звернув уваги на дату і пустив нас до вагону. Помилку помітили аж у Львові, коли на наші місця прийшли пасажири із дійсними квитками. (більше…)

На Київщині переяславець захворів на ботулізм

Як повідомила заступник головного лікаря Переяслав-Хмельницької ЦРЛ Лариса Кузьменчук, на стаціонарному лікуванні перебуває 215 хворих. У пологовому відділенні – 5 жінок і троє немовлят. У реанімації – двоє пацієнтів. Переяславець, 1947 р.н., потрапив туди із перфорацією шлунку.

У четвер, 30 березня, у реанімації рятували життя 51-річному переяславцю, який захворів на ботулізм. За кілька днів до цього він їв оселедці з банки. Наразі його стан покращився, і він продовжує курс лікування в інфекційному відділенні. (більше…)

На Київщині п’яний чоловік заснув біля вогнища і обпікся

Протягом останніх чотирьох днів на службу “103” надійшло 87 екстрених, 4 невідкладні і два безпідставні виклики, повідомляє головний лікар Переяслав-Хмельницької філії екстреної медичної допомоги Мирослав Демків. До переяславців медики виїжджали 71 раз, до жителів сіл району – 23.

У неділю, 2 квітня, ввечері бригада екстреної допомоги доставила до реанімації 68-річного жителя Воскресінського, в якого обпечені долоні, ноги та сідниці. Цих опіків він зазнав, коли заснув біля вогнища у п’яному стані.

Випадковий свідок викликав карету швидкої на трасі поблизу Єрківець до постраждалого мотоцикліста. Коли ж медики прибули на місце ДТП, то знайшли лише розбитий мотоцикл.

 Записала Олена МАТВІЄНКО

Будьте уважні – діти на дорозі

Шановні батьки та водії!

Тема безпеки дорожнього руху є актуальною в будь-який період року, та особливого значення набуває напередодні шкільних канікул. У дітей буде більше вільного часу для прогулянок та ігор, відтак вулиці поповняться юними учасниками дорожнього руху. (більше…)

Смітник під двором

Містечкові історії

Раїса не ходила, а літала  двором:

– Тепер буде свій город, клумба для квітів, насадимо фруктових дерев, поставимо шашличницю!

Чоловік потирав руки:

– Аж не віриться, що назавжди розпрощалися із «шпаківнею» (йшлося про трикімнатну квартиру на дев’ятому поверсі). Спатимемо сьогодні, немов у Христа за пазухою. Ніхто не потривожить вранішнього сну, бо я й досі здригаюся, коли пригадаю, як сусід денно й нощно дрелив у своїй квартирі під час безкінечних ремонтів. (більше…)

Почали невдало. Чекаєм очків цієї суботи

Що ігри у вищому дивізіоні обласної першості з футболу – це зовсім інший рівень, ніж у першій лізі, – показав нашій «Переяславщині» поєдинок першого ж туру. Наші земляки у футбольному матчі у вищій лізі 1 квітня виступали на виїзді проти «Кристала» (смт Козин Обухівського району) і поступилися 0:5. Після першого тайму програвали 0:1, і нічого не передвіщало розгрому. Проте другу половину зустрічі наші земляки провели провально і пропустили ще чотири рази. Очевидно, зіграти краще завадили брак досвіду та незвичний синтетичний газон поля суперників. (більше…)

“За” життя без сміття

Олександр Довгий загинув у зоні АТО

1 квітня о 10.45 у зоні проведення АТО, під Старогнатівкою, загинув Олександр Михайлович Довгий, старший солдат, житель Переяслава. Йому було неповних 32 роки. (більше…)

Приємно, що комунальники змінюють своє ставлення до роботи

Нещодавно в моєму помешканні на вул. Грушевського, 55 встановлювали індивідуальний газовий лічильник. Була приємно вражена, наскільки чітко, ретельно виконані ці роботи. Велика вдячність керівнику Переяслав-Хмельницької ФЕГГ ПАТ «Київоблгаз» Андрію Недяку, старшому майстру служби ВБГО Миколі Карнауху за професійність у роботі. (більше…)

Впускати чи не впускати «пічників»?

Не встигла прийти весна, як у селах почали орудувати так звані «пічники». Навіть не дочекавшись закінчення опалювального сезону, вправні сажотруси знову пішли по хатах вимагати по 60 гривень, погрожуючи відключенням газу, якщо люди відмовляються платити чи навіть впускати до будинку. (більше…)

Історичному місту – вінтажні тумби для оголошень

На засіданні виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради (Київська область), що відбувалося наприкінці березня, крім іншого, було порушено питання про хаотичність розклеювання різного роду оголошень, повідомлень чи то приватними особами, чи то підприємцями на автозупинках, стовпах, стінах будинків. Щоб певним чином впорядкувати цей процес було запропоновано встановити чи поновити в різних місцях дошки для оголошень.

Як сказала начальник управління економіки міськради Наталія Устич, кошти для їх придбання та встановлення можна взяти з того, що підприємці сплачують за оренду автозупинок. Пропорційно їх отримує як міське ВУКГ, на балансі якого знаходяться зупинки, так і міський бюджет. І, скажемо, минулого року коштів надійшло до них по 140 тис. грн.

Перший заступник міського голови Григорій Карнаух, який проводив засідання, наголосив, що рекламні дошки повинні бути антивандальні пластикові вартістю по 600-1000 грн. Їх пропозицій можна немало знайти в Інтернеті. Зі свого боку секретар ради Петро Бочарін запропонував подумати над встановленням в нашому історичному місті красивих, зроблених у старовинному стилі тумб для оголошень. Такі вінтажні тумби коштують дорожче, але ж і Переяслав їх заслуговує. Принаймні можна було б поставити хоч кілька в найбільш людних місцях. Надійшла пропозиція ще й про те, щоб взагалі перекласти витрати по встановленню засобів для оголошень на підприємців, яким вони найбільше потрібні.

У підсумку, щоб не відкладати питання взагалі “на потім”, було прийнято рішення про заміну дошок для оголошень. На наступному виконкомі буде розглянуто додаткові пропозиції з цього питання.

Рятувальники провели громадську акцію в школі

Учням Дівичківського НВО ЗОШ І-ІІІ ступенів розповіли правила безпечної поведінки в школі, дотримання правил пожежної безпеки в побуті, історії з власного досвіду,про пожежі та надзвичайні ситуації. По завершенню заходів на території школи був розміщений пожежний автомобіль, і кожен охочий міг відчути себе рятувальником посидівши за кермом та одягнувши пожежний одяг. Адміністрація школи та рятувальники задоволені результатами проведення таких заходів,вони стали повчальними для дітей, кожен дізнався щось нове про Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Огляд новин ТРК “Альта” за 1 квітня (ВІДЕО)

Огляд новин ТРК “Альта” за 1 квітня (місто Переяслав, Київська область).

З першого квітня опалювальний сезон закінчено

На виконання розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 31.03.2017 року № 143  «Про закінчення опалювального сезону 2016-2017 року в населених пунктах Київської області», відповідно до Законів України «Про теплопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної  та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 14 лютого 2007 року №71, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України від 05 березня 2007 року № 197/13464, із урахуванням листа комунального підриємства  Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницьктепломережа» від 31.03.2017 року № 374  керуючись пунктом 20, частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

  1. Закінчити з 01 квітня 2017 року опалювальний сезон у місті Переяславі-Хмельницькому.
  2. Продовжити опалення дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я та соціального захисту згідно із заявами керівників таких установ, узгоджених з виконавчим комітетом міської ради.
  3. Відповідальність за дотримання вимог порядку відключення споживачів від системи теплопостачання покласти на керівників підприємств, установ та організацій міста, незалежно від форм власності.
  4. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

Перший  заступник міського голови Г.М.Карнаух

Страшна ДТП у Києві: постраждала вагітна дівчина

ДТП

Нігерійці порушили ПДР і спровокували серйозну аварію.

2 квітня у центрі столиці вагітна дівчина постраждала в ДТП.

Про це повідомляє “ДТП.Kiev.ua”.

Аварія трапилася на проспекті Лобановського. Нігерійці на BMW з литовської реєстрацією порушили правила дорожнього руху. Водій не мав документів і прав. Іномарка виїжджала з заправки на заборонений знак, повернула через три ряди та подвійну суцільну лінію.

Загальмували порушники об Renault, який стояв в цей момент у заторі. Після зіткнення, в бік винуватців аварії влетів Chevrolet.

У Renault перебувала дівчина на восьмому місяці вагітності. В результаті, дитина перестала ворушитися. Дівчину терміново госпіталізували.

(більше…)

Вхід до зоопарку в Києві подорожчав

Вхід до зоопарку

З сьогоднішнього дня вартість квитків в Київський зоопарк подорожчала на 10%. Тепер ціна за вхід становить 40 грн для дітей і пільговиків і 60 грн для дорослих. У зоопарку пояснюють, що змушені йти на такі заходи через зростання цін на газ і електрику, корми для тварин.

При цьому ми не відступимо від нашої політики доступного квитка, коли вартість для відвідувача не перевищує ціну вхідного квитка в кінотеатр, а для соціально незахищених діють спецумови”, – пояснюють в установі.

На Київщині школярі долучаються до двомісчника благоустрою

На Переяславщині (Київська область) траває двомісячник благоустрою. Учнівський, педагогічний колективи та обслуговуючий персонал Студениківської школи із задоволенням долучилися до даного заходу,повідомляється на шкільному сайті.

 В результаті було впорядковано пришкільну територію: спортивні майданчики, квіткові клумби, парк, прибрана територія біля центрального входу та навколо приміщення школи. Всі попрацювали на відмінно!


Дизайн: Парапапарам