Топ 10 soft skills в 2020

Світ стрімко змінюється, технології не стоять на місці, і цінності людей уже далеко не ті, що були навіть рік тому. Найшвидшим змінам піддається ринок праці. Підбір працівників буде дещо відрізнятися. Якщо зараз роботодавці орієнтуються більше на професійні навички кандидатів, то в 2020 будуть звертати увагу на особистісні.

На минулорічному Форумі в Давосі, також відомого як Світовий Економічний Форум, який проходить кожного року в Швейцарії, брали участь багато визначних особистостей в сфері бізнесу, політики, журналістики, підприємництва, неурядових організацій і т.д. Всі вони зійшлися на думці, що працівники повинні фокусуватися і розвивати особистісні навички, або soft skills. Всю технічну роботу можна виконати за допомогою технологій.

На Форумі визначили топ 10 умінь та навичок, в яких будуть зацікавлені компанії в 2020.

  1. 2. Прийняття рішень та вирішення складних проблем.

У рейтингу Давосу, переважають навички, які підвищують ефективність. Тому обидві ці навички високо цінуються в повсякденній роботі. Фокусуючись на них, організації прагнуть зменшити стрес, підвищити продуктивність праці і, до речі, зменшить навантаження на співробітників, щоб вони могли зосередитися на тих завданнях, які насправді важливі для досягнення цілей.

  1. Критичне мислення

Бути спроможним використовувати логіку і міркування, щоб виявити сильні і слабкі сторони різних рішень і підходів – це навик, який буде в потребі.

  1. Креативність

З появою нових технологій творчі люди будуть користуватися попитом, щоб з’ясувати способи застосування нових технології і створювати нові продукти.

  1. Управління талантами

Управління людьми тягне за собою можливість мотивувати людей, розвивати співробітників, а також визначати кращих людей для роботи.

  1. Координація з іншими

Ця навичка розуміє під собою здатність людини коригувати дії по відношенню до інших.

  1. Емоційне сприйняття.

Більш важливим для співробітників в 2020 буде мати вищий рівень емоційного інтелекту. Це здатність бути в курсі реакції інших співробітників і розуміти, чому вони реагують певним чином, а також вміти контролювати власні емоції.

  1. Орієнтація на послуги

Орієнтація на послуги визначається як навичка, за допомогою якої можна ефективно знайти способи, щоб допомогти іншим. Це комплекс навичок, які будуть користуватися попитом.

  1. Ведення переговорів.

До 2020 року, навичка ведення переговорів буде користуватися особливо високим попитом в роботах пов’язаними з комп’ютерами та математикою. Це можуть бути такі роботи, як аналітик даних і розробник комп’ютерного забезпечення.

  1. Когнітивна гнучкість

Когнітивна гнучкість – це здатність бути в змозі думати про декілька концепцій одночасно. Ця навичка стане більш важливою в наступні роки.

Tags: 2020, AIESEC, Davos Forum, Soft skills