HTTP/1.1 200 OK Connection: close Date: Wed, 29 Mar 2017 09:20:23 GMT Server: nginx Vary: Accept-Encoding Vary: Accept-Encoding Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Client-Date: Wed, 29 Mar 2017 09:20:23 GMT Client-Peer: 89.184.89.235:80 Client-Response-Num: 1 Client-Transfer-Encoding: chunked Link: ; rel="https://api.w.org/" Link: ; rel=shortlink Title: Закон про лічильник тепла та води в кожен дім прийнято в першому читанні! | Національний екологічний центр України X-Meta-Charset: UTF-8 X-Meta-Description: Національний екологічний центр України вітає прийняття у Верховній Раді за основу нового законопроекту №4901 про облік споживання тепла та води лічильниками в X-Meta-Viewport: width=device-width, initial-scale=1 X-Pingback: http://necu.org.ua/xmlrpc.php
This version of the page http://necu.org.ua/zakon-pro-lichylnyk-tepla/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-29. The original page over time could change.
Закон про лічильник тепла та води в кожен дім прийнято в першому читанні! | Національний екологічний центр України
В Кам'янському стартували проекти по боротьбі з локальним підтопленням
Семінар «Можливості для сталого сільського розвитку в Україні»

Національний екологічний центр
України

  • УКР
  • ENG

Закон про лічильник тепла та води в кожен дім прийнято в першому читанні!

Національний екологічний центр України вітає прийняття у Верховній Раді за основу нового законопроекту №4901 про облік споживання тепла та води лічильниками в кожному домі, який створить умови для енергонезалежності України.

НЕЦУ спільно з Реанімаційним пакетом реформ наполегливо працювали над законом про повний облік тепла та води понад два роки. Нарешті перший крок до якісного енергозбереження та енергетичних реформ в Україні зроблено. Прийняття законодавства про обовязковість обліку енергії лічильниками є передумовою для якісного залучення інвестицій в проекти підвищення енергоефективності будівель.

“Близько 20% платіжки за опалення українці віддають за тепло, яке ніколи не отримають, – коментує Андрій Желєзний, експерт НЕЦУ. – Встановлення лічильників дасть можливість людям самостійно контролювати кількість спожитої енергії та заощаджувати свої гроші”.

Загальний потенціал скорочення споживання енергії в Україні становить 32 млрд. тон нафтового еквіваленту (50% від нинішнього рівня енергетичних затрат). Третина цієї цифри стосується житлового сектору. За рахунок використання цього потенціалу, зменшення споживання енергії та впровадження енергоефективних проектів у будинках можна зменшити викиди парникових газів та протидіяти глобальним змінам клімату.

Читайте детальніше про законопроект на Економічній правді.

Контакти для додаткової інформації:

+38 (096) 916-07-19
press AT necu.org.ua

© Національний екологічний центр України, 2007–2016