HTTP/1.1 200 OK Connection: close Date: Wed, 29 Mar 2017 09:19:10 GMT Server: nginx Vary: Accept-Encoding Vary: Accept-Encoding Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Client-Date: Wed, 29 Mar 2017 09:19:10 GMT Client-Peer: 89.184.89.235:80 Client-Response-Num: 1 Client-Transfer-Encoding: chunked Link: ; rel="https://api.w.org/" Link: ; rel=shortlink Title: Несплачений рахунок: Як вугільні електростанції руйнують наше здоров’я | Національний екологічний центр України X-Meta-Charset: UTF-8 X-Meta-Description: Публікація “Несплачений рахунок: як вугільні електростанції руйнують наше здоров’я” є перекладом звіту підготовленого Альянсом охорони здоов’я та довкілля на X-Meta-Viewport: width=device-width, initial-scale=1 X-Pingback: http://necu.org.ua/xmlrpc.php
This version of the page http://necu.org.ua/nesplachenyy-rahunok/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-29. The original page over time could change.
Несплачений рахунок: Як вугільні електростанції руйнують наше здоров’я | Національний екологічний центр України
Несплачений рахунок: Як вугільні електростанції руйнують наше здоров’я. Резюме
«Зберігати природу не від людей, а для людей». Пам’яті Сергія Таращука

Національний екологічний центр
України

  • УКР
  • ENG

Несплачений рахунок: Як вугільні електростанції руйнують наше здоров’я

Публікація “Несплачений рахунок: як вугільні електростанції руйнують наше здоров’я” є перекладом звіту підготовленого Альянсом охорони здоров’я та довкілля на основі експертної оцінки впливу вугільних теплових електростанцій (ТЕС) на здоров’я населення в розрізі 30 країн Європи (27 держав-членів ЄС, а також Хорватія, Сербія і Туреччина). У цій публікації вперше представлені результати впливу вугільних електростанцій Європи на здоров’я населення.

Викиди від вугільних електростанцій в Європі істотно посилюють тягар забруднення довкілля. Результати останніх досліджень, опубліковані у даному звіті, показують, що лише на території Європейського союзу вони стали причиною понад 18 200 ранніх смертей, близько 8500 випадків захворювань на хронічний бронхіт і понад 4 мільйони втрачених робочих днів на рік. За оцінками, економічні витрати, пов’язані з впливом спалювання вугілля на здоров’я європейців, складають до 42,8 мільярдів Євро на рік. Вугільні електростанції є потужним джерелом забруднення атмосфери в Європі, яке європейські фахівці з респіраторних захворювань називають «невидимим вбивцею» і одним з найсерйозніших загроз для здоров’я населення. Забруднення повітря виливається у ряд проблем зі здоров’ям, включаючи зростання ризику виникнення респіраторних і серцево-судинних захворювань.

Залучення представників сфери охорони здоров’я до питань енергетики має величезне значення для прийняття рішень щодо її майбутнього розвитку, з урахуванням наслідків для здоров’я населення. Ми отримуємо все більше доказів того, що здоров’я жителів Європи потерпає від зміни клімату, а вчені б’ють на сполох стосовно очікуваного зростання захворювань і смертності протягом найближчих десятиліть. Поступове скорочення використання вугілля у роботі електростанцій і теплоелектростанцій Європи є необхідним заходом для запобігання довгострокового впливу зміни клімату на здоров’я. Цей процес також принесе користь і у короткостроковій перспективі, знижуючи рівень забруднення повітря.

З огляду на необхідність прийняття термінових заходів боротьби зі зміною клімату і величезними ризиками для здоров’я, пов’язаними із забрудненням повітря, поступове виведення вугілля з виробництва електроенергії є пріоритетним напрямком інтегрованої екологічної та енергетичної політики.

Несплачений рахунок: Як вугільні електростанції руйнують наше здоров’я

Короткий зміст та рекомендації національним органам влади наведені у резюме.

© Національний екологічний центр України, 2007–2016