This version of the page http://pdp.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-15. The original page over time could change.
Програма сприяння Парламенту України (ПСП ІІ)
 
  • ENG
  • Web-mail
  • Кориснi посилання
  • Пошук
  • Тренінгові програми
  • Карта сайту

Головне Меню

БІБЛІОТЕКА: Публікації та дослідницькі матеріали ПСП та ПСП ІІ

Відвідувачі:

На даний момент 27 гостей на сайті

Проект USAID «Програма сприяння парламенту України: Програма розвитку законотворчої політики» (ПСП ІІ)завершився 31 липня 2013 року.
Вівторок, 27 серпня 2013, 17:05

Проект USAID «Програма сприяння парламенту України: Програма розвитку законотворчої політики» (ПСП ІІ)завершився 31 липня 2013 року. Команда ПСП хотіла б подякувати всім нашим колегам, котрі працювали разом з нами над досягненнями цілей проекту, особливо колегам з Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Ми також висловлюємо вдячність українським громадським організаціям та міжнародним партнерам за співпрацю та допомогу.

Сайт ПСП буде доступний до 1 липня 2014 року. Ми маємо надію, що матеріали сайту й надалі будуть корисними для тих, працює в Україні чи з Україною, а також для тих, хто цікавиться демократичним розвитком України.

 
Організація діяльності робочих груп у Верховній Раді України та Кабінеті міністрів України. Поради для громадських активістів
Понеділок, 26 серпня 2013, 17:05

Протягом 2008 – 2013 років Програма сприяння Парламенту працювала з численними робочими групами створеними в Парламенті, виконавчих органах влади, а також міжвідомчими  робочими групами. Під час вироблення рішень було випробувано різні формати роботи, розроблено нові механізми діяльності робочих груп. Цей короткий посібник містить деякі рекомендації, успішні приклади з діяльності робочих груп тощо. Сподіваємось цей досвід буде корисним для налагодження співпраці у форматі робочих груп між представниками органів влади і громадських активістів.


Завантажити PDF

 
Парламентські читання. Наукова конференція
П'ятниця, 19 липня 2013, 14:39

"Збірка вибраних робіт, презентованих молодими науковцями з України та Білорусі під час Третьої міжнародної наукової конференції «Парламентські читання», що відбулася 15 лютого 2013 року в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Даний захід остаточно вкорінює в Україні традицію обміну думками молодих дослідників найрізноманітніших аспектів парламентаризму як в Україні, так і у світі.

При підготовці та проведенні цієї конференції наші завдання залишилася незмінними, і основне з цих завдань — створити певну тривалість у часі нової традиції академічної дискусії щодо перспектив, проблем та нових бачень парламентаризму. Скільки існує Лабораторія законодавчих ініціатив, стільки ми пов’язуємо свою роботу з парламентом України та дослідженням парламентаризму взагалі, і саме ця прив’язка покликала нас шукати нові форми роботи, зокрема, — наукові конференції та академічні дискусії."

Ігор КОГУТ, Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив

 

 

Завантажити PDF

 
Посол США в Україні Джон Теффт та Керівник Апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук привітали 18-ий випуск інтернів парламентського стажування
Четвер, 11 липня 2013, 16:16

Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт та Керівник Апарату Верховної Ради Валентин Зайчук вручили сертифікати 86 інтернам Верховної Ради України та 23 учасникам Програми стажування у центральних органах виконавчої влади України. Директор Агентства США з міжнародного розвитку Джед Бартон також привітав інтернів і взяв участь у врученні сертифікатів.

Член Правління ГО «Ліга інтернів» Оксана Климович приєдналась до привітань і висловила подяку уряду Сполучених Штатів, Агентству США з міжнародного розвитку та Апарату Верховної Ради України за підтримку Програми стажування протягом 18-ти років.

Детальніше...
 
Використання методики вирішення проблем для розробки та експертизи проектів нормативно-правових актів
Четвер, 11 липня 2013, 10:27

Програма сприяння парламенту ІІ видала довідник "Використання методики вирішення проблем для розробки та експертизи проектів нормативно-правових актів"

У посібнику пропонується удосконалена та адаптована авторами до умов України версія методики вирішення проблем (англ. Problem-Solving Method), яка широко використовується в багатьох державах при розробці та експертизі проектів нормативно-правових актів. Застосування цієї методики дозволяє врахувати не лише структурний аналіз проблеми та виявити латентні чинники, що її спричинили, але і проаналізувати їх крізь призму причин проблемної поведінки осіб, задіяних у проблему (ролевиконавців), використовуючи запропоновані авторами стратегії та інструменти.

Видання розраховане для усіх фахівців, які здійснюють розробку та експертизу проектів нормативно-правових актів, а також може використовуватися для слухачів Національної академії державного управління при Президентові України та її регіональних інститутів, студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальностями «правознавство», «державне управління» та «державна служба», підготовки і підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, представників громадянського суспільства.

Завантажити PDF

 

 
Розпочато конкурс на участь у Програмі стажування у Верховній Раді України у 2013–2014 рр.
Понеділок, 08 липня 2013, 10:20

Участь у Програмі передбачає стажування у комітетах та Апараті Верховної Ради України для громадян України, які станом на 31 липня 2013 р. здобули базову вищу освіту (освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр») та не досягли віку 29 років.

Анкета, відповідні критерії та інша інформація розміщені на офіційному веб-сайті ГО «Ліга інтернів» (www.interns.org.ua). Тривалість Програми у 2013–2014 рр. – 8 місяців. За умови успішного завершення Програми учасники отримують відповідні сертифікати.

http://interns.org.ua/content/ogolosheno-konkurs-na-uchast-u-programi-stazhuvannya-u-verhovniy-radi-ukrayini-2013-2014-rr

Програма була заснована у 1995 році за спільної ініціативи Верховної Ради України та Асоціації колишніх конгресменів США. Програма підтримується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та адмініструється Асоціацією випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади – ГО «Ліга інтернів».

Останній день подачі анкет – 31 липня 2013 року

 
За підтримки ПСП ІІ започатковано роботу дискусійного депутатського клубу «Політичні діалоги»
Понеділок, 17 червня 2013, 14:00

За ініціативи народного депутата 3-6 скликань Олени Федорівни Бондаренко, Асоціація народних депутатів України (АНДУ) у співраці та за підтримки Програми сприяння Парламенту ІІ започаткувала роботу дискусійного депутатського клубу «Політичні діалоги».

В рамках здійснення ініціативи вже проведено два засідання клубу. Перше засідання клубу на тему: «Регламент Верховної Ради України: Закон чи основа для домовленостей?» відбулося 18 квітня. Друге засідання на тему: «Виборче законодавство: яка модель є оптимальною для України?» відбулося 17 червня.

Детальніше...
 
14 червня ПСП ІІ провела тренінг для представників громадської мережі «ОПОРА»
П'ятниця, 14 червня 2013, 10:35

14 червня ПСП ІІ провела тренінг на тему: «Використання сучасних методик розробки та аналізу законопроектів» для представників громадської мережі «ОПОРА». Під час тренінгу учасники ознайомилися з інституціональною теорію та методикою вирішення проблем як керівництвом для розвитку законодавчої політики та законопроектування. Ця методика була розроблена фахівцями Бостонського університету, а згодом була доопрацьована Міжнародним консорціумом із права та розвитку (ICLAD), який має досвід викладання цієї методики у 50 країнах.

 

 

 

Детальніше...
 
Вручення сертифікатів про закінчення курсу аналізу державної політики для молоді, яка проходить стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади
Четвер, 13 червня 2013, 10:08

13 червня відбулося вручення сертифікатів про закінчення курсу аналізу державної політики для молоді, яка проходить стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади. Протягом кількох місяців інтерни опановували різноманітні методики аналізу державної політики, зокрема, методику вирішення проблем (англ.. Problem-Solving Method). Учасники та учасниці курсу обрали для аналізу сім актуальних тем, серед яких:

Детальніше...
 
ПСП ІІ спільно з Секретаріатом КМУ завершила проведення низки семінарів з питань взаємодії з громадськістю та організації доступу до публічної інформації
П'ятниця, 31 травня 2013, 14:58

31 травня цього року в місті Одесі на базі Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ проведено завершальний п’ятий  етап семінарів для держслужбовців з двох напрямів: взаємодія з громадськістю та забезпечення доступу до публічної інформації. Заходи були організовані у рамках реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»  Секретаріатом Кабінету Міністірв України у співпраці з Програмою сприяння парламенту ІІ  за організаційної підтримки Національної академії державного управління при Президентові України.

Участь у семінарах з питань взаємодії з громадськістю взяли представники районних та обласних державних адміністрацій,  центрів підвищення кваліфікації держслужбовців. Семінари «Актуальні питання виконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації» зібрали представнкиів територіальних органів МВС, Міністерства доходів і зборів, Держфінінспекції, Пенсійного фонду, спеціальних структурних підрозділів обласних держадміністрацій.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 200

Слідкуйте за повідомленнями:

Програма сприяння Парламенту України (ПСП ІІ)