This version of the page http://beremennost.isida.ua/uk/article/dvizhenie-vo-blago/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-15. The original page over time could change.
Спорт при беременности - движения во благо. Водные виды спорта, йога, гимнастика. Показания по триместрам - Клиника ISIDA Киев, Украина — Клініка ISIDA Київ, Україна

Часи роботи

  • ISIDA Медмістечко

  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 21:00
  • Субота 9:00 – 21:00
  • Неділя 9:00 – 14:00
  • ISIDA Оболонь

  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 21:00
  • Субота 9:00 – 18:00
  • Неділя 9:00 – 14:00
  • ISIDA Лівобережна

  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 21:00
  • Субота 9:00 – 18:00
  • Неділя 9:00 – 14:00
  • ISIDA Печерск

  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 21:00
  • Субота 9:00 – 18:00
  • Неділя 9:00 – 14:00

Рух на благо

05 січня 2017

Якщо майбутня мама займалася спортом до вагітності, немає причин припиняти заняття під час вагітності. Якщо ж була прихильницею активного способу життя, нинішній стан – вагома причина включити спортивні тренування до розпорядку дня. Головне – дотримуватися правил і рекомендацій акушера-гінеколога.

Беззаперечна користь

Майбутній мамі показані помірні регулярні фізичні навантаження. Вони не тільки зміцнюють організм у цілому, але й покращують роботу нервової, дихальної та серцево-судинної систем, нормалізують обмін речовин і підвищують імунітет. Під час тренувань виробляються і надходять у кров ендорфіни – гормони щастя. А перебувати у гарному настрої майбутній мамі корисно для здоров'я. Крім того, спортивні заняття допоможуть впоратися з однією з найчастіших проблем під час вагітності – затримкою рідини в тканинах: завдяки регулярним тренуванням поліпшується кровообіг і застійні явища залишають організм.

Фізичні навантаження в помірних кількостях корисні не лише для мами, але і для малюка. Під час занять збільшується надходження кисню і поживних речовин до клітин плоду, що є важливим для його гармонійного розвитку.
ISIDA розібралася, які спортивні заняття найбільше підійдуть майбутній мамі.

Аквазаняття

Водні процедури – плавання та аквааеробіка є лідерами в ефективності і безпеці для майбутньої мами. Це зумовлено п'ятьма характеристиками:
1.Вода розслабляє, знімає емоційну напругу.
2. Вправи у воді допомагають уникнути зайвого навантаження на суглоби, що особливо актуально при дедалі більшій масі тіла.
3.Такі заняття допомагають зняти навантаження з хребта, який у майбутніх мам часто є слабим місцем.
4.Активні водні процедури – чудовий фактор, що гартує.
5.Плавання – один з небагатьох видів спорту, що гармонійно розвиває та зміцнює всі органи і системи одночасно. До того ж – це відмінна профілактика розтяжок і можливість ефективно спалювати надлишок калорій.

Для того, щоб аквааеробіка принесла максимум користі, варто обирати спеціальні заняття для майбутніх мам. На таких тренуваннях учасниці не тільки плавають і роблять гімнастику в воді, але також виконують спеціальні дихальні вправи, пірнають, затримуючи дихання під водою. Таким чином, майбутня мама тренує і свою дихальну систему, і привчає малюка стійко переносити кисневе голодування. Це важлива підготовка, яка робить дитину стійкою до можливої нестачі кисню під час пологів. Також спеціальні вправи у воді допоможуть малюку зайняти правильне положення навіть на пізніх термінах вагітності.

Як займатися: 2-3 рази в тиждень протягом всієї вагітності.

Протипоказання: загострення серцево-судинних захворювань, важкий токсикоз, загроза переривання вагітності.

Йога

Також належить сьогодні до досить популярних видів спорту для майбутніх мам. Але займатися важливо під керівництвом досвідченого тренера, особливо якщо раніше не було досвіду занять. Слід враховувати, що в йозі чимало вправ, які протипоказані під час вагітності.

Але і користь йоги у цей період є незаперечною. Крім позитивного ефекту, який дають стандартні спортивні заняття, йога має ще одну приємну особливість: її система дихання дуже допомагає під час пологів. Навчившись правильно дихати на тренуваннях, майбутня мама зможе використовувати цей навик і в період пологів, зробивши їх максимально безболісними. Чому так відбувається? Особливий метод дихання сприяє активному надходженню кисню до організму. Як наслідок гіпофіз починає виробляти ендорфін, який є природним знеболюючим. Також важливу роль відіграє баланс фізичного і духовного здоров'я, який дарують заняття йогою, можливість краще зрозуміти себе і налагодити зв'язок з малюком.

Як займатися: 2-3 рази в тиждень протягом всієї вагітності. Але важливо чітко дотримуватися рекомендацій викладача: на різних термінах дозволені і заборонені вправи будуть різнитися.

Протипоказання: практично немає. Необхідні лише коригування вправ і інтенсивність їх виконання в різні періоди вагітності.

Гімнастика

Спеціальний комплекс для вагітних – хороша можливість зміцнити своє здоров'я. Адже він спеціально розроблений з урахуванням усіх фізичних потреб майбутньої мами. Гімнастика спрямована на нормалізацію роботи серця і легень, поліпшення постави, тренування м'язів, які беруть участь у процесі пологів, зміцнення черевного і тазового дна. При регулярних заняттях м'язи стають більш гнучкими і сильними, а загальне самопочуття помітно поліпшується. Важливі складові тренування – вправи, які зміцнюють інтимні м'язи, а також заняття на фітболі. Останні допомагають зменшити болі в спині, розвивають силу і гнучкість.

Як займатися: 3-5 разів на тиждень, але з умовою, що вправи приносять задоволення і добре самопочуття. Для кожного періоду вагітності існують спеціальні вправи.

Протипоказання: важкий токсикоз, загроза переривання вагітності, гострі запальні захворювання, високий тиск.

Проекти

Скористайтеся перевагами програми лояльності ISIDA friendly

ISIDA friendly – програма лояльності для пацієнтів клініки ISIDA, яка передбачає привабливі умови на комплексні програми

Беременность – это красиво и модно

Клиника ISIDA совместно с ONE SIZE by Lena Kravets исследовали стиль жизни современных беременных.

Інноваційна пренатальна діагностика в ISIDA

Для проведення неінвазивного пренатального тесту Tranquility - «Спокій» - досить аналізу материнської крові. Причому точність цієї абсолютно безпечною перевірки хромосомних порушень у плоду становить 99,9%.

Усі проекти